Я зараз з роботою над системами з дому ледь влізаю в гігабіт
Питання з зірочкою для спеца "іншого рівня" - яку максимальну швидкість може дати звита пара?
Я не буду утруждать профессионалов. Лепите на опенах и т.д. Я просто буду зарабатывать на том что я делаю. У меня немного другой уровень и устройства предлагаемого вами профессионалами уровня даже не рассматриваются.
Але ж в моїй задачі було як раз "для дому, без оверпрайсу", і опенврт там як раз ліпиться і згадувався. Поки що схиляюсь між будинками таки закопати виту пару, це значно розширить список варіантів, бо треба буде лише один сфп модуль
А хто підкаже, в сучасному світі шось придумали нове для захисту повітряних мідних ліній від грози? А то я востаннє шось таке робив, коли між будинками навішували П296. Може зараз можна і не закопувати виту пару, а є якісь грозозахисти, які достатньо буде почепити-заземлити і воно собі житиме?
Я зараз з роботою над системами з дому ледь влізаю в гігабіт
Питання з зірочкою для спеца "іншого рівня" - яку максимальну швидкість може дати звита пара?
Читати вміємо? Я чорним по жовтому писав - в мене оптика. І якщо для когось відкриття що "вита пара" це не характеристика кабелю, а його фізичний вигляд... Відкрию таємницю що навіть термін "вита пара" має один важливий параметр. Швидкість передачі даних за категоріями витої пари: Cat 5: до 100 Мбіт/с Cat 5e: до 1000 Мбіт/с (1 Гбіт/с) Cat 6: до 10 Гбіт/с (на відстані до 55 м) Cat 6a: до 10 Гбіт/с на відстані до 100 м Cat 7: до 10 Гбіт/с Cat 7a: до 100 Гбіт/с
Для тих хто не знає основ будування мереж - консультації платні.
Більше на провокаціх відповідати профессіоналам не буду. Я вже все прочитав.
Леш, там одно не написали чтоб работало надо честный защитный контур (грозозащита) иметь. На ту землю что в бытовых резетках - что есть, что нету в данном случае. Ну и прикопать ведро или лом с какой-то соплей в виде "провода" тоже может только хуже сделать. Щось типу такого - найкраще що пам'ятаю - то для повітряних ліній в телефонії на кроси зверху надівалися грозозахистні модулі у вигляді таких типу катушок прозорих з електродами. Одразу для професіоналів - це вже було на сучасних цифрових станціях. Кроси виробництва KRONE.
Але все це дуже геморно зробити правильно.
Правильна гофра та закопати - дешевше.
Більше на провокаціх відповідати профессіоналам не буду. Я вже все прочитав.
І так в кожній темі в яку влізе із своїм умняком
- Поменше різних девайсів, тобто щоб не було "окремо роутер, окремо точка доступу, окремо onu, окремо медіаконвертер, окремо свіч для того шо підключається витою парою" - Можливість мати на ділянках меш вайфай
На Мікротах:
Головний роутер CCR2004 + 2 SFP GPON ONU WiFi mesh на cAP ax(всередині) та wAP ax(зовні)
- Поменше різних девайсів, тобто щоб не було "окремо роутер, окремо точка доступу, окремо onu, окремо медіаконвертер, окремо свіч для того шо підключається витою парою" - Можливість мати на ділянках меш вайфай
На Мікротах:
Головний роутер CCR2004 + 2 SFP GPON ONU WiFi mesh на cAP ax(всередині) та wAP ax(зовні)
Ща тебе расскажут что ты ламер и ничего не шариш голая башка за 18к
Не помню как на 200х микротах, но на кошках можно одним линком обойтись между маршрутизаторами - там програмно можно нарулить по одному линку.
Но тут таким заморачиваться не будут Правда я не уверен что на опенах можно нормально маршрутизацию расписать будет. Но разбираться нет ни времени ни желания. При наличии кощек изобретать лисапед?
На Мікротах:
Ща тебе расскажут что ты ламер и ничего не шариш голая башка за 18к
Не помню как на 200х микротах, но на кошках можно одним линком обойтись между маршрутизаторами - там програмно можно нарулить по одному линку.
Но тут таким заморачиваться не будут Правда я не уверен что на опенах можно нормально маршрутизацию расписать будет. Но разбираться нет ни времени ни желания. При наличии кощек изобретать лисапед?
я ж підкреслив, щоб не було зайвих дротів, можна таким чином.
можна й VLAN побудувати невідомо ж яке обладнання вже є в наявності
невідомо ж яке обладнання вже є в наявності
Ну як невідомо... Тут профессіонали вже нарадили і буде ось таке щось
Але ж в моїй задачі було як раз "для дому, без оверпрайсу", і опенврт там як раз ліпиться і згадувався. Поки що схиляюсь між будинками таки закопати виту пару, це значно розширить список варіантів, бо треба буде лише один сфп модуль
А хто підкаже, в сучасному світі шось придумали нове для захисту повітряних мідних ліній від грози? А то я востаннє шось таке робив, коли між будинками навішували П296. Може зараз можна і не закопувати виту пару, а є якісь грозозахисти, які достатньо буде почепити-заземлити і воно собі житиме?
Тому результат буде дешевий, але "таке собі, працює якось і ладно"
А ти про VLAN згадав. Ще сектунелі запропонуй Хоча... все залежить від того чи дійсно це так потрібно ТС-у
На Мікротах:
Окрім ціни девайсів (бо їх треба таки 2 на означення задачу) бачу ще маленький недолік - якщо треба буде щось змінити у конфігу то без спеціально обученої людини це може зайняти багато часу з вірогідністю завалити все більше 1 Я вже не кажу про первинне налаштування...
На Мікротах:
Окрім ціни девайсів (бо їх треба таки 2 на означення задачу) бачу ще маленький недолік - якщо треба буде щось змінити у конфігу то без спеціально обученої людини це може зайняти багато часу з вірогідністю завалити все більше 1 Я вже не кажу про первинне налаштування...
Саме тому я пропонував Цискі - по ним спеціалістів, а тут навіть CCNA впорається (типу мене), набагато більше.
На Мікротах: