Пролістивая один всім відомий ресурс...для себе зробив висновки як падає вартість ринкова на авто... Китайці та електричні то взагалі в ТОП по знеціненню...ну то зрозуміло - нові технологіі не стоять на місці...+в нашій країні зараз умови не дуже сприйнятні для електро... Преміум сегмент то взагалі падає космічно...Ренжі тут лідери але наприклад є 2 авто...які на мою думку прям дуже тримаються в ринку б.у VW Touareq Toyota LC Prado ну напевно ВАГ груп теж тримається...октавія ))) і ось мені не дуже зрозуміло чому так...наприклад той самий Х5, який у всіх темах вибору авто займає лідерські позиції втрачає через рік/два більше 30% своєї початкової вартості. а той самий туарег 10%
а в чому сенс купувати річну машину лише на 10 % дешевше за нову, якщо можна купити нову?
і ось мені не дуже зрозуміло чому так...наприклад той самий Х5, який у всіх темах вибору авто займає лідерські позиції втрачає через рік/два більше 30% своєї початкової вартості. а той самий туарег 10%
Ви самі вище і відповіли: BMW - це більш дорогий преміум, який швидше втрачає в ціні, а Туарег - не преміум. Туарег зараз можна взяти із наявних за 2,8 млн грн, а X5 - 4,7 млн. грн. Ну і плюс до того, на ціну X5 в нас давить тьма американських битків, які теж частково просажують ціну і на офіційні авто.
і ось мені не дуже зрозуміло чому так...наприклад той самий Х5, який у всіх темах вибору авто займає лідерські позиції втрачає через рік/два більше 30% своєї початкової вартості. а той самий туарег 10%
Ви самі вище і відповіли: BMW - це більш дорогий преміум, який швидше втрачає в ціні, а Туарег - не преміум. Туарег зараз можна взяти із наявних за 2,8 млн грн, а X5 - 4,7 млн. грн. Ну і плюс до того, на ціну X5 в нас давить тьма американських битків, які теж частково просажують ціну і на офіційні авто.
По БЕхах читав, та й багато блогерів кажуть/пишуть що ніхто зараз не хоче купляти "свіжу" беху з пробігом більше 70к. ШОсь там під 100к з мотором кажуть треба не дешево робити. Сам не пробував - не знаю, я бехі взагалі не люблю, просто не подобаються
Взагалі чим новіша машина, тим скоріше вона приїде на СТО з вартісним ремонтом Щось в мене таке враження
Тойота та Ваг нервово курять в сторонці, зверніть увагу на Ніссан жук, ще 10 років назад він в салоні коштував від 16 к.у.о, так от сьогодні, за 10 річногг жука деякі продавани хочуть майже ті самі гроші! З пробігом 100к 12-16 к.у.о і це при тому , що новий в салоні від 22 к.у.о
Тойота та Ваг нервово курять в сторонці, зверніть увагу на Ніссан жук, ще 10 років назад він в салоні коштував від 16 к.у.о, так от сьогодні, за 10 річногг жука деякі продавани хочуть майже ті самі гроші! З пробігом 100к 12-16 к.у.о і це при тому , що новий в салоні від 22 к.у.о
Тут так. Я ноут продав в тому році за 8. Але з 1.6 мотором. З 1.4 значно дешевше.
В тебе ще Тойота відсутня, той самий Рав 4 і Камрі. Хтоив минулому році купив в Топі 70 камрі, то через 3-4 роки продасть в ті самі кошти +-.
цікавий реальний досвід, бо оці всі хотєлки, то таке. Поки що, з мого досвіду, самий найменш знецінюємий варіант був джимні, за 15 років середньорічне падіння вартості приблизно 4,9% з 17.5 до 8.5 куо.
цікавий реальний досвід, бо оці всі хотєлки, то таке. Поки що, з мого досвіду, самий найменш знецінюємий варіант був джимні, за 15 років середньорічне падіння вартості приблизно 5,9% з 17.5 до 8.5 куо.
щось не пляше, бо 17,5 -5,9% = 16,4 а 8,5 це +-48% від 17,5
а в чому сенс купувати річну машину лише на 10 % дешевше за нову, якщо можна купити нову?
тут чуток посил не про це...звісно краще купити нову.
я про то що одні марки моделі тримаються прям гарно а інші падають в ціні
Пролістивая один всім відомий ресурс...для себе зробив висновки як падає вартість ринкова на авто... Китайці та електричні то взагалі в ТОП по знеціненню...ну то зрозуміло - нові технологіі не стоять на місці...+в нашій країні зараз умови не дуже сприйнятні для електро... Преміум сегмент то взагалі падає космічно...Ренжі тут лідери але наприклад є 2 авто...які на мою думку прям дуже тримаються в ринку б.у VW Touareq Toyota LC Prado ну напевно ВАГ груп теж тримається...октавія ))) і ось мені не дуже зрозуміло чому так...наприклад той самий Х5, який у всіх темах вибору авто займає лідерські позиції втрачає через рік/два більше 30% своєї початкової вартості. а той самий туарег 10%
подивіться ціну на Toyota FJ ...це взагалі вибух мозку тачці 20 років, а коштує капець капець мені це авто хоч і по фну, але за такі гроші [*****] треба
цікавий реальний досвід, бо оці всі хотєлки, то таке. Поки що, з мого досвіду, самий найменш знецінюємий варіант був джимні, за 15 років середньорічне падіння вартості приблизно 5,9% з 17.5 до 8.5 куо.
можливо я в чомусь помиляюсь, але це трохи не так рахується, бо формула композитних процентів корінь 15 ступені від 17.5/8.5
upd. правильно це було 4.9%, вибачте
можливо я в чомусь помиляюсь, але це трохи не так рахується, бо формула композитних процентів корінь 15 ступені від 17.5/8.5
upd. правильно це було 4.9%, вибачте
Таки це вже щось на банківському Дочитав до слова середньорічного, згадав ту математику що ще не позабував то в мене пропорція ((17.5-8.5/17.5)*100)/15 51% таки за 15 років та 3.42 в рік. Ші каже Чтобы найти разницу в процентах между двумя числами, вычтите одно из другого, разделите результат на исходное число, а затем умножьте на 100
подивіться ціну на Toyota FJ ...це взагалі вибух мозку тачці 20 років, а коштує капець капець мені це авто хоч і по фну, але за такі гроші [*****] треба
FJ нішева тачка, гарна в офроуді...по крайній мірі чув такі відгуки про неї...так само як і Jimny
Це дуже просто. Одна з властивостей преміуму. В ціні X5 - істотна доля пафосності преміуму, яка суттєво знижується навіть не з часом, як таким, а - в день виходу наступного покоління чи рестайлу. X5 актуального покоління - завжди помітно дорожчий за X5 попереднього покоління, навіть при абсолютно рівних інших. Тут навіть з надійністю і ресурсом немає ніякого звʼязку. Їздити на X5 актуального покоління - істотно пафосніше і дає більше "соціальних бонусів", ніж їздити на X5 попереднього. Да, те саме сакральне "дєвочкі зговорчивіші". В туарега теж є такий елемент, але просто не такий "дорогий" і ефективний, тому - туарег дешевшає на менше відсотків в день виходу його наступника/рєстайлінгу. Трохи яскравіше той самий ефект можна побачить в день виходу нового айфону.
Трохи точніше кількісно, але не якісно: Не прямо рівно в день виходу нового, звісно. Ефект стає помітним вже навіть в очікуванні виходу нового.
FJ нішева тачка, гарна в офроуді...по крайній мірі чув такі відгуки про неї...так само як і Jimny
Там внутрі - звичаний прадо, і трохи різниці в дефолтних комплектаціях на користь FJ, нічого більше.
По ВАГу простежував це у час, коли той почав встановлювати агрегати від Aisin Warner (компанія працює можна сказати як окремий підрозділ, з корінням у Toyota).
Пам'ятаю, що коли виходив з ладу гідроблок на якійсь шестиступеневій Camry, то новий оригінальний коштував 750 USD.
А коли псувався той же гідроблок на ВАГ - віддай 1400-1500 євро. Технічно - це схожі вузли. Але - не ідентичні. Тобто неможливо взяти цю залізяку у Toyota та прикрутити на ВАГ.
Довідково: курс євро у той час був щось близько 1.60USD за 1 євро.
По ВАГу простежував це у час, коли той почав встановлювати агрегати від Aisin Warner (компанія працює можна сказати як окремий підрозділ, з корінням у Toyota).
Стікер з упаковки аналогічної запасної частини.
По БЕхах читав, та й багато блогерів кажуть/пишуть що ніхто зараз не хоче купляти "свіжу" беху з пробігом більше 70к. ШОсь там під 100к з мотором кажуть треба не дешево робити.
не треба тих інфоциган слухати.
По БЕхах читав, та й багато блогерів кажуть/пишуть що ніхто зараз не хоче купляти "свіжу" беху з пробігом більше 70к. ШОсь там під 100к з мотором кажуть треба не дешево робити.
не треба тих інфоциган слухати.
Ну вони-ж це як спеціалісти з автоподбору пишуть. Я іноді почитую.
Хоча про бмв просто "по діагоналі" читаю - тому що просто мені особисто вони не подобаються. Може це з студенства ще статус "пацансская зажигалка"