А оглядач «здорової людини» прям нахвалював. Сков он собі за замовчуванням його теж зробив.
Не "зробив", а "зробив би", якщо б не згадана особливість зрушення з місця.
Ось для повноти та картини ще мінуси сабжа від цього ж оглядача. ... Із керуванням клімату переборщили, засунувши деякі фішки глибоко в меню.
Цей недолік дуже умовний. Вивести абсолютно всі кліматичні функції на фізичні кнопки просто нереально, бо функцій надто багато. Тому там лише найважливіше (з точки зору виробника). Але в дорестайлі є 10 додаткових кнопок швидкого доступу, на які можна призначити будь що. Зокрема, й синхронізацію клімату між зонами.
Закриття задньої ляди здивувало. Справді так довбе?
Справді. Заводські налаштування дійсно грубі. В BimmerCode можна виправити (робив у себе).
В Q7, до речі, така ж фігня з індикацією обігріву керма (її на щитку приладів немає, або я не можу знайти).
Так, є такий косяк в ергономіці X5. Зробили окрему кнопку на кермі, зробили кольорову підсвітку різних елементів салону, а про про індикацію обігріву керма не подбали. В крайньому випадку, могли б хоч намалювати якійсь крихітний додатковий значок на цифровій приборці. Місця на тому "телевізорі" - купа. На жаль, не намалювали.
В рестайлі цю проблему вирішили дуже "елегантно" - кнопку прибрали взагалі, а обігрів керма заховали в кліматичне меню мультимедійки.
В Q7, до речі, така ж фігня з індикацією обігріву керма (її на щитку приладів немає, або я не можу знайти).
Так, є такий косяк в ергономіці X5. Зробили окрему кнопку на кермі, зробили кольорову підсвітку різних елементів салону, а про про індикацію обігріву керма не подбали. В крайньому випадку, могли б хоч намалювати якійсь крихітний додатковий значок на цифровій приборці. Місця на тому "телевізорі" - купа. На жаль, не намалювали.
В рестайлі цю проблему вирішили дуже "елегантно" - кнопку прибрали взагалі, а обігрів керма заховали в кліматичне меню мультимедійки.
Ось в мультимедійці обігрів керма видно і зараз, але на щитку приладів, як на MQB тих же, ні... А забирати кнопку обігріву з керма це дійсно "елегантно")
Не зрозумів як наявність третього ряду псує другий?
Псує таким чином, що отой мінімальний простір на третьому ряді забезпечується за рахунок другого ряду. Якщо б цієї опції не було в принципі, то другій ряд можна було б відсунути трохи назад і додати місця в колінах.
Хочеш сказати, що зі складеним третім рядом (при його наявності) місця на другому ряді в сабжі менше, ніж при відсутності третього ряду? Це точно? В Кодіаку, до речі, так і було (диван заднього ряду був посунутий вперед десь на 8см. Але там місця і з цим посуненням вперед було вагон, а багажник при складеному третьому ряді був якраз на 8см глибший). А от в Q7 візуально різниці не побачив (з і без третього ряду), хоча і не переміряв, бо місця на другому ряді і так вагон (з наявністтю третього).
Не зрозумів як наявність третього ряду псує другий? Навпаки ж як мінімум спинка другого ряду стає регульована, ні? А третій ряд треба - відкрив, ні - склав. Яка різниця в подібних комплектаціях з Х7? Ну і питання різниці відчуття в керуванні нерозкрите між х5 і х7. Хтось катав обидва?
Я катав - місяц їздив на підмінному х5м50д з Баварії, а у дружини х7 30д. Як на мене - одне й те саме, особливих відмінностей за кермом не знайшов. Вибирати потрібно виключно за потребою розміру багажника та кількості пасажирів. А, ну може ще комусь візуально щось більше подобається. До речі, на другому ряду х7 місця точно не менше за х5
Хочеш сказати, що зі складеним третім рядом (при його наявності) місця на другому ряді в сабжі менше, ніж при відсутності третього ряду?
Ні. Наявність чи відсутність 3 ряду в конкретному екземплярі X5 тут ні до чого. Йдеться про особливості компоновки салону. В усіх без виключення X5, і в тих де 5 місць, і в тих де 7, хоч зі складеними сидіннями, хоч із розкладеними, відстань між 1 та 2 рядами завжди однакова і завжди убога. Причина - забезпечення можливості додати третій ряд за бажанням клієнта.
Якщо б не це, виробник міг би змінити компоновку та відсунути другий ряд трохи далі. Саме так зроблено в Cayenne та Touareg, але найбільш показовий приклад - Q7 та Q8. Q8 має меншу довжину, але більш простору позаду.
Хочеш сказати, що зі складеним третім рядом (при його наявності) місця на другому ряді в сабжі менше, ніж при відсутності третього ряду?
Ні. Наявність чи відсутність 3 ряду в конкретному екземплярі X5 тут ні до чого. Йдеться про особливості компоновки салону. В усіх без виключення X5, і в тих де 5 місць, і в тих де 7, хоч зі складеними сидіннями, хоч із розкладеними, відстань між 1 та 2 рядами завжди однакова і завжди убога. Причина - забезпечення можливості додати третій ряд за бажанням клієнта.
Якщо б не це, виробник міг би змінити компоновку та відсунути другий ряд трохи далі. Саме так зроблено в Cayenne та Touareg, але найбільш показовий приклад - Q7 та Q8. Q8 має меншу довжину, але більш простору позаду.
А, ясно. Ну то тоді питання до конструкторів х5. В тому ж Кодіакові, як я вже писав, є ця різниця в залежності від наявності чи відсутності третього ряду. Але там місця стільки, що пофіг чи третій ряд є чи ні - місця на другому ряді і так, і так з головою. Те ж саме питання до конструкторів х5 з приводу нерегульованої спинки другого ряду. Хоч бери і тільки ради цього бери третій ряд) Не знаю як в Q8, але в Q7 місця на другому ряді (при наявності третього) предостатньо. А ще кожне з трьох крісел окремо совається вперед-назад і окремо має окрему регульовану спинку (в двохрядних авто можливість совати крісла вперед-назад є опцією, а спинки завжди регулюються здається).
Не зрозумів як наявність третього ряду псує другий? Навпаки ж як мінімум спинка другого ряду стає регульована, ні? А третій ряд треба - відкрив, ні - склав. Яка різниця в подібних комплектаціях з Х7? Ну і питання різниці відчуття в керуванні нерозкрите між х5 і х7. Хтось катав обидва?
Я катав - місяц їздив на підмінному х5м50д з Баварії, а у дружини х7 30д. Як на мене - одне й те саме, особливих відмінностей за кермом не знайшов. Вибирати потрібно виключно за потребою розміру багажника та кількості пасажирів. А, ну може ще комусь візуально щось більше подобається. До речі, на другому ряду х7 місця точно не менше за х5
О, дякую дуже за відгук!
В тому ж Кодіакові, як я вже писав, є ця різниця в залежності від наявності чи відсутності третього ряду. Але там місця стільки, що пофіг чи третій ряд є чи ні - місця на другому ряді і так, і так з головою.
Kodiaq то взагалі окрема історія. В порівнянні з чим завгодно сприймається як автобус Оскільки там під капотом лише 4 циліндри з поперечним розташуванням, то задача створення просторого салону трохи спрощується.
Поїздив трохи в Comfort+. І вчергове пересвідчився, що нічого конкретно "неправильного" в поведінці X5 в цьому режимі немає.
Так, мені не зовсім подобається супер м'який старт з 2 передачі, але це скоріше з розряду особистих вподобань. Робота коробки та відгуки на газ настільки плавні, і це настільки гармонійно поєднується з характером авто, що тут постає питання, чому таку поведінку не зробили частиною звичайного режиму Comfort або чому не відкрили Comfort+ одразу.
Цікаво, з якої саме моделі Alpina взяті налаштування. І чи залежать вони від конкретної моделі взагалі. XB5/XD5 не існує. В XD3/XD4 (~X3/X4) дизель з чотирма турбінами. В D3/D4 (умовні аналоги 3/4) бітурбо з mild hybrid. Найближчий за технікою має бути XB7, але там бензиновий V8 4.4...