в цьому є логіка, бо в мене коли стоїш під кришкою багажника і під датчиком пробігає собачка, ляда починає закриватися по голові чи спині і для того щоб вона відчула що там хтось є просто дотику недостатньо, а потрібно прикласти відчутні зусилля, на які мала дитина приміром може бути неспроможна.
скільки десятків років має пройти, щоб зробити, як у китайців за 20 тіс дол - тицнул закрити ляду, але поки ти в полі зору парктроніка - нічого не відбувається. Тільки відійшов - багажник закрився.
В китайців за 60+ тисяч євро можна спокійно закрити ключ в машині і потім думати як його звідти діставати. Так що приклад так собі.
тю, в мене таке і в панамері було, яку катав 2 тижні. і навіть на сервісі сказали нічим допомогти не можемо. ШІ порадив розбити скло . Благо, в YouTube є ролики, як дротом через трохи віджаті двері можна дістати ключ із запалювання.
...
Напевно, але яка різниця? В T8 хіба не такий само 2.0 плюс 200-300 кг ваги? Це ж плагін, нема у людей бажання мучатись з зарядкою кожного дня. Тобто фактично машина буде ще більш повільною і з меншим багажником.
омг, від кого від кого, але від тебе, як професійного місцевого форумчанина і знавця авто такого трешу у відповідь почути не очікував)
Це добре, але по факту що не так?
динаміка 5,5 сек до сотні і не змінюється при розрядженій батареї (бо вона розряджена тільки на панелі приладів, а не по факту). цьому є достатньо підтверджуючих роликів в інеті, але для тих, у кого упереджене ставлення до плагінів, це значення не має.
...
омг, від кого від кого, але від тебе, як професійного місцевого форумчанина і знавця авто такого трешу у відповідь почути не очікував)
динаміка 5,5 сек до сотні і не змінюється при розрядженій батареї (бо вона розряджена тільки на панелі приладів, а не по факту). цьому є достатньо підтверджуючих роликів в інеті, але для тих, у кого упереджене ставлення до плагінів, це значення не має.
Ти пишеш про те, що там типу є резерв з X відсотків, нехай 20%, які система собі залишає про всяк випадок. Тоді, якщо я тебе правильно зрозумів, коли на табло 0, там все одно є 20 відсотків. Якщо ти знімаєш ролик про поведінку авто з розрядженою батареєю, то ти фактично тестуєш тільки що буде коли залишок 20. А що відбувається, коли ти її не заряджаєш ніколи? Завжди режим використання як у ДВЗ, уявимо, що брали плагін тільки заради динаміки.
...
Ти пишеш про те, що там типу є резерв з X відсотків, нехай 20%, які система собі залишає про всяк випадок. Тоді, якщо я тебе правильно зрозумів, коли на табло 0, там все одно є 20 відсотків. Якщо ти знімаєш ролик про поведінку авто з розрядженою батареєю, то ти фактично тестуєш тільки що буде коли залишок 20. А що відбувається, коли ти її не заряджаєш ніколи? Завжди режим використання як у ДВЗ, уявимо, що брали плагін тільки заради динаміки.
воно рекуперацією заряджається постійно. чи ще треба уявити, що ти ніколи не гальмуєш ні двигуном, ні педаллю?))
Тобто з плагіна він перетворюється на звичайний гібрид?
так
Запитав у ШІ. Ось що каже з приводу обмеження заводом закривання кришки багажника помахом ноги з друго рестайла 4М (про що я вище вже писав):
Так, це безпосередньо пов'язано. Вік платформи та особливості її електронної архітектури відіграють тут ключову роль.Поточне покоління Audi Q7 (кузов 4M) базується на платформі MLB Evo, яка дійсно дебютувала ще у 2015 році. Той факт, що автомобіль отримав уже другий великий рестайлінг у 2024 році замість повної зміни покоління, створив технічний конфлікт між «старим» залізом та новими законами.І ось як саме застарілість платформи вплинула на блокування закриття:1. Нові жорсткі стандарти безпеки (GSR II)У 2024 році в Європейському Союзі та багатьох країнах світу набув чинності новий регламент безпеки автомобілів — General Safety Regulation (GSR II). Він висуває екстремальні вимоги до кібербезпеки та систем захисту від травмувань (включаючи електроприводи дверей і багажників).На нових платформах Audi (наприклад, PPC для нової Audi Q5 або PPE для електромобілів) встановлено принципово інші, надсучасні блоки керування комфортом і нові сенсори захисту від защемлення. Вони здатні миттєво і надчутливо розпізнавати найменший опір, тому на них функцію закриття «з ноги» реалізувати безпечно.На старій платформі MLB Evo (Audi Q7) архітектура блоків центрального замка (J393) та сенсорів під бампером (J938) залишилася архітектурно зразка 2015 року. Вона просто не має обчислювальної потужності та точності, щоб гарантувати безпеку за новими стандартами 2024 року.2. Конфлікт софту та «заліза»Замість того, щоб повністю переробляти дороговартісну електроніку, датчики та проводку всього багажного відсіку заради машини, яка вже доживає свій конвеєрний вік, концерн VAG пішов простішим і дешевшим шляхом — програмно «обрізав» або заблокував потенційно небезпечні функції, які не проходять за сучасними суворими нормами сертифікації.Саме тому офіційні дилери Audi у своїх технічних бюлетенях (TSB) зазначають зміни в роботі функції Virtual Pedal для моделей 2023–2024 років.3. Наслідки для власникаОскільки це обмеження суто програмне (софт «думає», що виконувати закриття наосліп небезпечно через стару логіку роботи датчиків), воно легко піддається лікуванню. Залізо у вашій машині фізично вміє це робити — датчики під бампером ті самі, що й у моделях 2019-2021 років, де все чудово закривалося.
Виглядає так, що Ауді початково не планувала другий рестайл 4М. А коли змінилися плани, то вирішили не вкладатися особливо...
Другий рестайлінг Audi Q7 (4M) у 2024 році не планувався від самого початку — це стало результатом кардинальної зміни стратегії індустрії та внутрішніх планів Audi. За класичним життєвим циклом моделей німецької трійки (який зазвичай триває 7 років), у 2022–2023 роках Audi мала б презентувати абсолютно нове, третє покоління Q7.Замість цього виробник пішов на рідкісний крок, випустивши другий великий фейсліфтинг для платформи, що випускається з 2015 року. Це рішення зумовлене кількома вагомими причинами: 1. Уповільнення темпів глобальної електрифікації. Початковий план Audi (як і багатьох європейських брендів) полягав у стрімкому переході на електромобілі (EV) та завершенні розробки нових моделей із двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ) ближче до 2026 року. Проте світовий попит на електрокари виявився значно нижчим за очікування, а клієнти в сегменті великих преміальних кросоверів досі віддають перевагу надійним дизельним та бензиновим V6 і V8. Другий рестайлінг дозволив Audi подовжити конвеєрне життя успішної платформи з ДВЗ без мільярдних витрат на створення нової паливної архітектури. 2. Спроба "виграти час" для розробки наступника. Створення нової платформи, яка б одночасно задовольняла жорсткі екологічні норми Euro 7 та пропонувала ефективні гібридні (PHEV) технології, затягнулося. Щоб залишатися конкурентоспроможними на тлі оновлених BMW X5 та Mercedes-Benz GLE, інженери Audi освіжили зовнішність Q7 за допомогою передової оптики (HD Matrix з лазером) та оновленого софту мультимедіа, тим самим вигравши ще 3–4 роки для підготовки наступного покоління. 3. Економічна доцільність та криза прибутків. Розробка абсолютно нового автомобіля з нуля коштує мільярди євро. Враховуючи падіння операційного прибутку концерну (зокрема через реструктуризацію та проблеми з ланцюжками постачання у 2024 році), модернізація вже наявної платформи MLB Evo стала максимально прагматичним та фінансово вигідним рішенням.Компанія Audi просто адаптувала свій модельний ряд під реальні ринкові умови, завдяки чому чудово збалансоване шасі другого покоління Q7 отримало третю молодість.
так
Виходить, що працює воно чи ні буде дуже сильно залежати від умов? Грубо кажучи, їдеш по місту - маєш буст, їдеш по трасі - як пощастить, може є, а може і немає?
Друже @AM Підкажи як в теба в авто 2018 (?) року реалізовано закриття кришки багажника з ноги? Кришка чекає поки ти відійдеш чи зразу починає закриватися аж до фізичного контакту, якщо не відійдеш?
Друже @AM Підкажи як в теба в авто 2018 (?) року реалізовано закриття кришки багажника з ноги? Кришка чекає поки ти відійдеш чи зразу починає закриватися аж до фізичного контакту, якщо не відійдеш?
Можу уявити, що в авто зі штатів, навіть 24-26 років все буде працювати. Це як у нас запуск двигуна з додатку наразі майже кругом деактивований, а на американцях працює без проблем.
так
Виходить, що працює воно чи ні буде дуже сильно залежати від умов? Грубо кажучи, їдеш по місту - маєш буст, їдеш по трасі - як пощастить, може є, а може і немає?
Ну, якщо їдеш по трасі, не відпускаючи ні разу педаль газу (хоча я думаю, навіть на Нюрбургрингу так не вийде), то теоретично так.
Ой, не звертав уваги. Подає сигнал звуковий, я за той час відходжу і стараюсь не попастись) В мене перед тим був НІссан - то зразу закривався, тому за звичкою роблю те ж. Буду мати час - перевірю нині
Можу уявити, що в авто зі штатів, навіть 24-26 років все буде працювати. Це як у нас запуск двигуна з додатку наразі майже кругом деактивований, а на американцях працює без проблем.
і на вольво (не з Америки ) працює
...
так
Ну, якщо їдеш по трасі, не відпускаючи ні разу педаль газу (хоча я думаю, навіть на Нюрбургрингу так не вийде), то теоретично так.
Не знаю як на твоєму досвіді, у мене при їзді по трасі все ж педаль газу натиснута більшість часу, значно, в рази, частіше ніж відпущена чи на гальмах. Аналогічно, мій досвід з гібридами (в основному Тойота) показує, що толку від нього на трасі 0 цілих 0 десятих. В місті - так, супер. Можливо в Вольво якось по іншому, не знаю.
Собі плагін розглядав би тільки в випадку, якщо я буду його хоч інколи заряджати. Інакше, переплачувати 20к баксів за можливість підкотитись в місті на електротязі якось не звучить виправдано.
Чесно кажучи, не розумію, чому Вольво прибрали T6. Ті ж ~320 сил закрили б питання по динаміці і не ціною додаткової ваги і місця, не кажучи вже про фінансову складову. Додати б в T5/T6 ще чесні гібриди, не бутафорію в вигляді MHEV, і була б цікава пропозиція, не дивлячись на те, що всього 2.0.
Гуглоші каже наступне: А чи є такі ж обмеження на закриття кришки багажника з ноги з 2023-2024 для Q7 для ринку США?
Так, абсолютно такі ж обмеження діють і на ринку США (North American Market). Більше того, для американських власників Audi Q7 2023–2024 років ситуація виявилася навіть заплутанішою через накладання безпекових норм на наслідки глобального дефіциту мікрочипів.Специфіка обмежень для ринку США полягає в наступному: 1. Повне відключення функції (Чиповий дефіцит 2022–2023)У США багато автомобілів Audi Q7 (а також Q5 та SQ5) 2023 та початку 2024 модельного року зійшли з конвеєра взагалі без датчиків безручного відкриття/закриття (Hands-Free Tailgate Release / Virtual Pedal). Через брак напівпровідників Audi прибирала цю опцію з комплектацій (наприклад, Premium Plus), роблячи покупцям невеличку знижку в чеку (кредит на $100–$200 у віконній наклейці — Window Sticker). Тому тисячі американських водіїв не можуть закрити або відкрити багажник ногою просто тому, що блоки фізично відсутні. 2. Заборона на «закриття» ногою (Kick-to-Close)На тих машинах США, де сенсори під бампером усе ж встановлені, функція відкриття працює, а от закриття помахом ноги заблоковане програмно намертво. Американські водії на форумах (AudiWorld, Reddit) масово жаліються на те, що «багажник відкривається з ноги ідеально, але закрити його тим самим жестом неможливо».Причина суто юридична. Оскільки платформа MLB Evo стара, вона не відповідає оновленим стандартам безпеки США щодо захисту від защемлення рухомими елементами (запобігання судовим позовам у разі травмування дітей чи домашніх тварин). 3. Фактор заводського фаркопа (Tow Hitch)У США Audi Q7 дуже часто купують із заводським пакетом для буксирування (Towing Package). Офіційні інструкції Audi для американського ринку прямо зазначають: якщо на автомобіль встановлено оригінальний фаркоп, ємнісна антена під бампером зміщується або зазнає перешкод. Як наслідок, алгоритм закриття «з ноги» відключається заводом, щоб уникнути хаотичного ляскання кришки багажника об причіп чи кріплення для велосипедів. Як це працює у США зараз? Американські дилери розводять руками і називають це «нормальною логікою безпеки бренду». Тому в США, як і в Європі, єдиним робочим способом повернути повноцінний жест Kick-to-Close або закриття багажника в один клік з брелока залишається сторонній софт. Американці масово купують адаптери OBDeleven або використовують шнури VCDS (VAG-COM), щоб самостійно активувати ці функції в блоці комфорту в обхід офіційних дилерських обмежень.
Ой, не звертав уваги. Подає сигнал звуковий, я за той час відходжу і стараюсь не попастись) В мене перед тим був НІссан - то зразу закривався, тому за звичкою роблю те ж. Буду мати час - перевірю нині