Я ось читаю і крутиться питання, а воно того варте, нову машину колхозити відразу? Типу, яку проблему вирішити намагаємось? Підвіска занадто жорстка?
імхо, ніт. Колись у мене були диски з зимовою резиною меншого розміру, я цього не відчув взагалі, хіба що диски були трохи більш поцоваті, але фірмові але вже якщо ТС цього хоче, то нехай щось нормальне візьме, що буде радувати око.
upd. в казки про 15 хвилин на перевзуття не ведіться якщо ти не профі без свого інструменту, то по часу це займе ті самі 30-40 хвилин, тому краще знайти шиномонтаж з точним записом.
Ну зато ти ж типу рукастий мужчина) Часи зараз непевні, нахріна те лишнє барахло) З пробігами і відстанями ТС взагалі можна всесезонку або єврозиму поставити і не паритись) т-рок не 340-ве бмв. Жінка за кермом різниці й не відчує.
З пробігами і відстанями ТС взагалі можна всесезонку або єврозиму поставити і не паритись) т-рок не 340-ве бмв. Жінка за кермом різниці й не відчує.
оце мабуть дійсно оптимум і продати гуму з салону.
Я ось читаю і крутиться питання, а воно того варте, нову машину колхозити відразу?
Це не колгосп, а кастом.
«Кастом» на машині яка з салону не встигла виїхати?
Ну чомусь кованих тепер знайти практично неможливо. Колись на Ауді, Мерседеси з заводу йшли, а потім можна було на Шкодах доношувати. Тепер бардак.
Та й зараз ніщо не заважає замовити ті ж Ауді на кованих дисках безпосередньо із заводу, або просто ковані диски десь у сторонніх виробників.
2. перевзуватись самому можна але все одно треба балансувати,
А є якесь логічне пояснення цьому міфу? Ну чому саме після перевзування треба балансуват, а не наприклад 13 липня чи 20 лютого? Просто я свій зимовий комплект всесезонки балансував останній раз в вересні 2023 року і якраз планую це зробити десь через тиждень-другий. То типу вже пізно? )))
міф що треба балансувати? коли саме балансувати особиста справа кожного, деякі взагалі рекомендують кожні 5000 км - а це 4-6 раз на рік
upd. в казки про 15 хвилин на перевзуття не ведіться якщо ти не профі без свого інструменту, то по часу це займе ті самі 30-40 хвилин, тому краще знайти шиномонтаж з точним записом.
15 хвилин - мій нормальний результат років 20 тому на R14. За дурною головою я тоді кожні вихідні міняв колеса по колу включно з запаскою в багажнику, для отримання рівномірного зносу .
Гуму я зберігаю на дачі. Це створює додаткові проблеми. 1. Я перевзуваюся на дачі на вихідні. За півроку телефон шиномонтажу може змінитися, не всі практикують запис чеерез телефон. При цьому шиномонтажі з одного боку залізничного переїзду, а дача з іншого. Останнім часом з переїздом стало простіше, але все одно на "точний час" я їду з запасом в 30 хвилин. 2. Якщо зберігати гуму без дисків, то треба раз на 2 тижні її повертати, останні роки так часто я туди не їжджу, особливо зимою.
15 хвилин - мій нормальний результат років 20 тому на R14. За дурною головою я тоді кожні вихідні міняв колеса по колу включно з запаскою в багажнику, для отримання рівномірного зносу .
Гуму я зберігаю на дачі. Це створює додаткові проблеми. 1. Я перевзуваюся на дачі на вихідні. За півроку телефон шиномонтажу може змінитися, не всі практикують запис чеерез телефон. При цьому шиномонтажі з одного боку залізничного переїзду, а дача з іншого. Останнім часом з переїздом стало простіше, але все одно на "точний час" я їду з запасом в 30 хвилин. 2. Якщо зберігати гуму без дисків, то треба раз на 2 тижні її повертати, останні роки так часто я туди не їжджу, особливо зимою.
треба не ставити - а класти, тоді не треба перевертати, якщо авто не для гонок то лежачій гумі нічого не буде )
2. Якщо зберігати гуму без дисків, то треба раз на 2 тижні її повертати, останні роки так часто я туди не їжджу, особливо зимою.
Це щось з серії забобонів. Ніколи нічого не перевертав і жодних проблем ніколи не було.
вся твоя проблема вирішується зберіганням гуми на тіп-топ сервісі
2. Якщо зберігати гуму без дисків, то треба раз на 2 тижні її повертати, останні роки так часто я туди не їжджу, особливо зимою.
А це ще навіщо? Я, дай бог, щоб раз в сезон переврнув, а буває стоїть і ніхто її не трогає. І нічого з нею не сталось зносилась по протектору та й викинув.
вся твоя проблема вирішується зберіганням гуми на тіп-топ сервісі
Згодний. Сервіс поруч зі мною 18" - 200 гривен місяць. Вартість комплекту 17" нормальних дисків розміщена на депозиті навіть під 6% дасть більший прибуток ніж вартість зберігання шин.
Це щось з серії забобонів. Ніколи нічого не перевертав і жодних проблем ніколи не було.
Більшість шинних сервісів, включно з виробниками (Michelin, Continental), дають рекомендації в діапазоні 4–8 тижнів для зміни точки опори. 2 тижні це дійсно забобон.