Є нагальна потреба при подачі живлення від інвертора вимикати деяких споживачів, ввімкнених у розетки. Є у продажу розетки з керуванням по радіо-каналу(433 наприклад), але усі керуються пультами. Хочу знайти, пристосувати якийсь модуль на din рейку, яки й би при подачі напруги подавав сигнал на відключення напруги у потрібних розетах. Бажано, що б при зникання напруги на модулі розетки вмикали напругу. п.с. через щиток неможливо це комутувати, то це хрущ з 3ма автоматами(
У когось є якісь думки з цього приводу? Готових рішень не знайшов, або дуже дорого( від 3500грн за модуль, ще на не стандартній частоті(855 +-). Може якось можливо передавати керуючий сигнал по силових проводах(як вайфа передають), але тоді ще й ці розетки потрібно переробляти?
Є нагальна потреба при подачі живлення від інвертора вимикати деяких споживачів, ввімкнених у розетки. Є у продажу розетки з керуванням по радіо-каналу(433 наприклад), але усі керуються пультами. Хочу знайти, пристосувати якийсь модуль на din рейку, яки й би при подачі напруги подавав сигнал на відключення напруги у потрібних розетах. Бажано, що б при зникання напруги на модулі розетки вмикали напругу. п.с. через щиток неможливо це комутувати, то це хрущ з 3ма автоматами(
У когось є якісь думки з цього приводу? Готових рішень не знайшов, або дуже дорого( від 3500грн за модуль, ще на не стандартній частоті(855 +-). Може якось можливо передавати керуючий сигнал по силових проводах(як вайфа передають), але тоді ще й ці розетки потрібно переробляти?
Тут все не так складно. Пройшов цей шлях. Купуємо Wi Fi розетки або ZibBee (але для ZibBee треба ще хаб). Для себе поки обрав Wi Fi. Вартість розетки навіть у нас, на ОЛХ до 200 грн але треба дивитись щоб працювали в додатках Smart Life та Tuya. Вставляємо в розетку, реєструємо в додатку і бачимо її статус вкл чи викл, з додату можна перевикати. Також можна створити правило, що їй робити після зникнення електрики і коли електрика повернулась. Я вивставив "залишатись виключеною", якщо треба включити то роблю це в додатку.
Тут розуміємо, що повинен бути Ві Фі, саме для керування з додатку.
Далі можна трішки покрашити додавши Wifi Smart реле але далі його інтеграція залежить чи є у вас АВР чи перемикаєте мережа/інфертор в ручном режимі.
Поки що перемикання буде вручну, але так не вийде, наскільки я розумію. Світло пропало, потім увімкнувся інвертор і розетка лишається ввімкненою, або вимкнеться, потім дали світло, перемикаємо на мережу з розривом живлення і вона залишиться у тому ж статусі, як після першого вимикання. А потрібно, щоб вона змінювала статус, а потом поверталася на минулий. Тобто потрібно якось відслідковувати звідки іде живлення і виконувати потрібний алгоритм, тому я WiFi керовані і не розглядав.
Поки що перемикання буде вручну, але так не вийде, наскільки я розумію. Світло пропало, потім увімкнувся інвертор і розетка лишається ввімкненою, або вимкнеться, потім дали світло, перемикаємо на мережу з розривом живлення і вона залишиться у тому ж статусі, як після першого вимикання. А потрібно, щоб вона змінювала статус, а потом поверталася на минулий. Тобто потрібно якось відслідковувати звідки іде живлення і виконувати потрібний алгоритм, тому я WiFi керовані і не розглядав.
Або в додатку самостійно вмикати або як в відео, додати контактор і до нього розумне реле яке буде давати сигнал розеткам в залежності від свого статусу.
Також можна створити правило, що їй робити після зникнення електрики і коли електрика повернулась.
А є можливість увімкнути затримку включення після появи напруги? В мене Wi-Fi розетка. Програма - Smartlife. Не можу знайти такого.
можна все ралізувати за рахунок вайфай пристроів. головне щоб цей вай фай був завжди. є розетки, реле, автомати. в додатку налаштовуються різні дії, від різних подій. для прикладу . на розетці запрограмувати вмикання чи вимикання коли інше реле міняе статус. а на реле запрограмувати зміну статусу від інших подій.
Далі можна трішки покрашити додавши Wifi Smart реле але далі його інтеграція залежить чи є у вас АВР чи перемикаєте мережа/інфертор в ручном режимі.
Подивився відео, не зовсім зрозумів, але то від недосипу. Передивлюсь на свіжу голову) п.с. на роутері свій ДБЖ, годин на 6-8, це теж потрібно враховувати. п.с. дякую за підказку!
Також можна створити правило, що їй робити після зникнення електрики і коли електрика повернулась.
А є можливість увімкнути затримку включення після появи напруги? В мене Wi-Fi розетка. Програма - Smartlife. Не можу знайти такого.
повинно бути меню з налаштуванням різних сценарієв часових... не памятаю чи є в розетці. розетка зхараз відключена. дома гляну. в реле є. countdown
В Smartlife не бачив такого, треба ще Тую поюзати. Теж в цій темі перший місяць
Так що туя що смартлайф одинакові ж. Я такої функціі як увімкнути затримку включення після появи напруги ніде не зустрічав. В теоріі реалізувати можна 2 девайсами.
Так що туя що смартлайф одинакові ж. Я такої функціі як увімкнути затримку включення після появи напруги ніде не зустрічав. В теоріі реалізувати можна 2 девайсами.
нажаль я поки не придумав як отримувати статус електричної мережі від пристроїв, бо решта реалізується автоматизацією. Наприклад при мережа є + лампа вкл > лампу викл та навпаки мережі нема + лампа викл > лампу вкл, пробував по напрузі вхідного автомата але не працює бо автомат падає офлайн, вимикати - працює добре, але доки не виключиш автоматизацію то цю лампу доки не прийде повідомлення що автомат оффлайн не ввімкнути, вимикається бо бачить останню напругу на автоматі, а таймаут там огого який. УПД таки за нами слідкують, бо тільки шо прибило у фейсбуці
Може комусь буде цікаво 🤔 Автоматизація процесів при зникненні мережі. Реалізовано сценарій відключення електрокотла Proterm Skat через плату управління та бойлера через розумну розетку і включені сирени на одну хвилину при зникненні мережі. Датчиком мережі є реле яке обмоткою постійно включено в мережу перед інвертором. При зникненні мережі контакти вмикають Zigbee Smart Switch який подає команди через шлюз на розумну розетку, smart switch та сирену. Зроблено отвір в кришці ящика напроти світлодіода для візуалізації мережі При появі мережі автоматично вмикається котел та бойлер. Також прописано сценарій надходження повідомлення на телефон в центр повідомлень Tuya Smart про зникнення мережі та появі мережі. При зникненні мережі на телефон приходить повідомлення спрацювання сирени Використано програму розумного будинку Tuya Smart. Телефон звʼязується з шлюзом по Wi-fi а шлюз з пристроями по радіосигналу zigbee. Щоб покращити зв’язок поставлено репітер, підсилювач сигналу zigbee.