Хочу неквапливо підібрати комплект літа в 21-му розмірі. Перед 265/40, зад 295/35. Спорт не потрібен, спокійна трасова експлуатація. До цього в такому розмірі відкатав p-zero і latitude sport 3. Ні те, ні інше приємних спогадів не залишило. На іншому авто eagle asymmetric 3 в 20-му розмірі дуже сподобався. Hankook s1evo2 теж. На які моделі варто звернути увагу? В пріоритеті зчеплення, тиша, паливна економічність.
Є дуже позитивний досвід якраз з s1evo2 і GY Asymetric 5. Michelin Pilot Sport точно ні, SportContact також - зачеп шикарний, але шумні. Але з мінусів, s1evo2 дуже швидко стирається. Наче вже нова є, evo3, не знаю як вона.
Є дуже позитивний досвід якраз з s1evo2 і GY Asymetric 5. Michelin Pilot Sport точно ні, SportContact також - зачеп шикарний, але шумні.
Теж планую брати гуму на літо, і пріоритети схожі - тиша та комфорт (паливна економічність не принципово, але хай буде). Придивлявся до Michelin PS4 SUV... Головний недолік, на вашу думку - шум? Чи є ще щось?
Є дуже позитивний досвід якраз з s1evo2 і GY Asymetric 5. Michelin Pilot Sport точно ні, SportContact також - зачеп шикарний, але шумні.
Теж планую брати гуму на літо, і пріоритети схожі - тиша та комфорт (паливна економічність не принципово, але хай буде). Придивлявся до Michelin PS4 SUV... Головний недолік, на вашу думку - шум? Чи є ще щось?
Pilot Sport оптимізована на зачеп і керованість. Тиша і комфорт це взагалі не про неї, як і паливна економічність.
Pilot Sport оптимізована на зачеп і керованість. Тиша і комфорт це взагалі не про неї, як і паливна економічність.
Ok, дякую за відгук.
У мене був на Турі PS 4 SUV. По комфорту суб'єктивно якогось негативу після перевзування не пам'ятаю. Шум - так, трохи більший, ніж на зимовому Контіку, але принаймні не здавався надто гучним. А от літній Контік (Premium Contact) вже на X5 - от тут звук від гуми на швидкості прямо дуже помітний. Навіть чудова шумка повністю не рятує. Хочу поміняти на щось тихіше. Згоден на певний компроміс по зачіпу / керованості.
Подивився відгуки по GY Asymetric 6, дійсно, дуже часто згадують тишу та м'якість.
Значить зимова також була шумною. Різниця між зимовим Pilot Alpin 5 і літнім PS4 по шуму величезна. Але ж PS4 не за комфорт купують
Значить зимова також була шумною. Різниця між зимовим Pilot Alpin 5 і літнім PS4 по шуму величезна.
Стосовно Pilot Alpin 5 питань нема, зараз на ній і їжджу. Після PremiumContact-у суб'єктивно сприймається як практично безшумна.
Просто для мене ваш відгук по PS4 виявився трохи неочікуваним.
Але ж PS4 не за комфорт купують
Ну, в комфортному 2-тонному "бегемоті" з базовим 3л дизелем спорту чи якоїсь супердрайвовості все одно немає. То ж цього разу гуму на літо підбираю з акцентом на комфорт.
Згоден. Від себе можу лише додати, що Primacy 4 не сподобалась взагалі, ні особливого комфорту немає, ні якогось вражаючого зачепу також. Я б її також в якості альтернативи не розглядав. Не зрозумів навіщо Мішлен це випустила. Якщо з Мішлен то, можливо, PS5 варто подивитись, там здається були якісь покращення відносно PS4. Але от прям власного досвіду немає.
Якщо з Мішлен то, можливо, PS5 варто подивитись, там здається були якісь покращення відносно PS4. Але от прям власного досвіду немає.
В тестах, які встиг подивитись / почитати, принципової відмінності між PS4 та PS5 по шуму немає. Гума доволі гучна, навіть гучніша за PremiumContact.
Після (умовно) беззвучного Pilot Alpin 5, це дивує.
А як на рахунок Брідж Alenza 001? Які думки про неї?
Дуже хороша резина, але не існує у заявлених ТС розмірах
Дехто жалівся що шумна на обкатці, потім стає краще. Мені норм, але я ніколи не страждав шумофобією щодо резини, мені і шипи ок
ТС хоче Гудієр, тож най його і бере. Зовсім не поганий вибір!
Дуже хороша резина, але не існує у заявлених ТС розмірах
Дехто жалівся що шумна на обкатці, потім стає краще. Мені норм, але я ніколи не страждав шумофобією щодо резини, мені і шипи ок
ТС хоче Гудієр, тож най його і бере. Зовсім не поганий вибір!
ТС вирішив дослухатись до жаби і не тарабанити з України 21-ші колеса, а й надалі долати тисячі км автобанів на 18-ках. Перевізник за дорогу бере приблизно вартість нових двох 18-х гум) Ба більше, все 21-ше суттєво шумніше і додасть до літру до поточноі середньої. Так що буде куплена задня пара s1evo3 з показниками а,а, 68, а передня з залишком 50% або 4 мм до індикатора ще поїздить з огляду на задній привід.
Перевзувся на GY Asymmetric 6. Так вийшло, що зробити це довелося в два кроки: спочатку із зимового PA5 на PremiumContact6, а потім вже на GY. То ж, була зручна нагода наочно порівняти гуми практично на одному маршруті.
По зачіпу та керованості якоїсь різниці не помітив. Вважаю, це комплімент в бік PA5. Дійсно, можна їздити як влітку, чудові шини.
По шуму. Контік прогнозовано гучніший, після зимового Michelin це помітно прямо одразу. Особливо, коли долаєш той самий маршрут в той самий день. Стосовно GY, мав очікування (мабуть, завищені), що акустичний комфорт буде ближче до "зими". За фактом - щось середнє між PA5 та PremiumContact. Тихіше за Continental? Так. Але настільки відчутної різниці, як між PA5 та PremiumContact6, немає.
Може, після обкатки ситуація зміниться, бо GY новий, а контік встиг поїздити. Але поки що замислився, чи варто взагалі звертати увагу на акустичний комфорт гуми, якщо (принаймні, на X5) відмінності не дуже помітні...
Після завершення обкатки та потепління, ще раз оцінив свої враження стосовно GY Asymmetric 6. Без зайвих емоцій та завищених очікувань.
Якщо коротко - топова керованість та зачіп при збережені високого рівня акустичного комфорту. Знайти інші варіанти гуми, які демонструють гарні властивості в кожній дисципліні окремо - нескладно. А от саме таке поєднання зустрічається нечасто, і це, як на мене - головний плюс GY.
Особливу чутливість до колійності, яку згадували в інший гілці - не підтверджую. Принаймні, на X5 помітної різниці з контіком (CPC6) немає. Тут скоріше впливає ширина профілю.