autoua
Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка

Wi-Fi точки доступа

Супер писатель! ***
49 лет (30 лет за рулем), Киев
С нами с 16.08.2005

Wi-Fi точки доступа
      27 ноября 2025 в 10:24 Гілками

Колись у дружини в школі один провайдер розкидав мережу, а по коридорам вони просто пустили кабель, на якому через якісь проміжки стояли якість точки доступу. Здається, навіть безкорпусні. Виглядали, як маленька плата розміром приблизно 5 на 1 см.

Що це могло бути?

Змінено Сапожник (10:25 27/11/2025)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: Wi-Fi точки доступа [Re: Сапожник]
      27 ноября 2025 в 12:17 Гілками

Сапожник 27.11.2025 10:24 пишет:

Колись у дружини в школі один провайдер розкидав мережу, а по коридорам вони просто пустили кабель, на якому через якісь проміжки стояли якість точки доступу. Здається, навіть безкорпусні. Виглядали, як маленька плата розміром приблизно 5 на 1 см.

Що це могло бути?

Є така шняга. Теж бачив. Воно і в метро схоже зроблено. Ну така собі система, як на мене.
Що саме цікавить?

Супер писатель! ***
С нами с 16.08.2005

Re: Wi-Fi точки доступа [Re: kkk_GAZ240]
      27 ноября 2025 в 14:05 Гілками

kkk_GAZ240 27.11.2025 12:17 пишет:

Що це могло бути?

Є така шняга. Теж бачив. Воно і в метро схоже зроблено. Ну така собі система, як на мене.
Що саме цікавить?

Цікавить назва та параметри. Іноді треба просто закинути інет в віддалену точку, щоб ледь дихав, але було дешево

Супер писатель! **
Киев
С нами с 26.07.2008

27 ноября 2025 в 14:33 Гілками

Сапожник 27.11.2025 14:05 пишет:

Цікавить назва та параметри. Іноді треба просто закинути інет в віддалену точку, щоб ледь дихав, але було дешево

Я бы для такой задачи использовал какие-то морально устаревшие железки типа docsis, adsl модемов, точек доступа, роутеров, такого добра можно насобирать кучу по бросовым ценам, если не бесплатно.

Супер писатель! ***
С нами с 16.08.2005

Re: Wi-Fi точки доступа [Re: SARS]
      27 ноября 2025 в 14:51 Гілками

SARS 27.11.2025 14:33 пишет:

Я бы для такой задачи использовал какие-то морально устаревшие железки типа docsis, adsl модемов, точек доступа, роутеров, такого добра можно насобирать кучу по бросовым ценам, если не бесплатно.

мені здається, вони якось там вмикались послідовно. Тобто на одному кабелі висіли усі дружно... А для нормального залізячя треба більше дій треба зробити...

Та й взагалі, цікаво ж почитати

Супер писатель! **
Киев
С нами с 26.07.2008

27 ноября 2025 в 16:33 Гілками

Сапожник 27.11.2025 14:51 пишет:

мені здається, вони якось там вмикались послідовно. Тобто на одному кабелі висіли усі дружно... А для нормального залізячя треба більше дій треба зробити...

Тогда разве что питание через кабель на них приходило, а они в роли репитеров работали. Иначе не понятно как это все работало.

V.I.P **
51 год (23 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

Re: Wi-Fi точки доступа [Re: SARS]
      27 ноября 2025 в 16:39 Гілками

SARS 27.11.2025 16:33 пишет:

Сапожник 27.11.2025 14:51 пишет:

Тогда разве что питание через кабель на них приходило, а они в роли репитеров работали. Иначе не понятно как это все работало.

Це мабуть щось типу мікротік rb або hap а живилось воно по рое одне від одного по ланцюгу скоріш за все. Єдине що вибиває це розміри бо навіть hap це плата 5 на 10 см мінімум + антени якщо без корпуса.

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

27 ноября 2025 в 17:20 Гілками

kkk_GAZ240 27.11.2025 12:17 пишет:

Що це могло бути?

Що саме цікавить?

Назву не пам'ятаю. Але воно настільки погано працювало що я навіть не розбирався. Не чіпав і все.
Так, я майже рік пропрацював адміном в школі ( десь 17-18 роки приблизно). Нашо я туди пішов...
Там на чомусь дуже старому "на шару" зроблено, бо на провайдерів вішали оту програму безкоштовного інтернету по школах. Фінансування не давали - тому робилося воно "для галочки" - типу є, якось працює, а от вимог до якості в ТЗ написати забули.

Принцип роботи як в перфорованого кабелю, тобто ті плати типу лінійні підсилювачі.

Я-б радив не витрачати на це рішення час, а подивитись на щось сучасніше

Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка
Додаткова інформація
2 користувачів і 22 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, Yorc, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 473

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія