autoua
Autoua.netФорумКурилка

понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто (4/5)

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: kkk_GAZ240]
      30 ноября 2025 в 19:28 Гілками

kkk_GAZ240 30.11.2025 18:46 пишет:

Чим далі тим більше...
От подивився і виникла думка - а нашо захищати таку країну та такий нарід?
Нашо захищати те що буде знов і знов скатуватися у совок.
Особисто мене такі люди як пишуть в цій темі дуже демотивують.
Може дійсно замість лікуватися щоб пройти ВЛК - дати ці гроші хабаря
та звалити в країну де вже побудована повага до громадян, та не треба давати хабарі?
Задумайтесь...

ну як хочеш, то живи у видуманій реальності. А факти річ уперта, вже є обов"язкове ТО для ком.транспорта, але результат ми всі бачимо: сморід з вихлопної, фари, що луплять в різні сторони та/або діоди в рефлекторну оптику і т.п. Якщо це масштабувати на всі інші ТЗ, то просто будеш годувати якогось жирного чинушу, що кришує цю тему, а проблема залишиться.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P **
51 год (23 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: DimonDSV]
      30 ноября 2025 в 19:41 Гілками

Костя ніяк не збагне що система побудована для того щоб на ній заробляти. Причому заробляння в ній першочергове. Не даси грошей? Не отримаєш те що треба. По закону. Закони в нас написані так щоб в залежності від потрібного результату по закону було так чі інакше. Пам'ятаєш вали на якіх гальма перевіряються? Декілька крапель силіконового мастила і нові тормоза з новою гумою вже на екрані дають зусилля яке не дає пройти техогляд. (Пасат Б6) Пиши папери, скаржись, але перевіряти будуть такі-ж самі бажаючі заробити. По ітогу все одно "порішали" на рівні керівництва, хіба що не грошима а взаємопослугами, але ж суті це не міняє? А на ТО ой як багато чого може стати "не в нормі" за бажанням перевіряючого.. бо вже норми так прописані. Або навпаки "в нормі"
В тебе багато часу та зайвого здоров'я цим займатись? Тим більше що бажаного результату у вигляді "прибрати корчі" це не дасть. Не віриш? Вийди на куренівку, постій півгодини та поспостерігай за маршрутками. Тими у якіх ТО не відміняли. Багато там не корчів?

Змінено Djohny (19:42 30/11/2025)

UA 2
IesuiT **
пригород
С нами с 31.10.2005

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: Александер 1]
      30 ноября 2025 в 19:44 Гілками

Александер 1 30.11.2025 19:18 пишет:

UA 30.11.2025 19:07 пишет:

а ти зараз на якому напрямку?

Не чіпай.Що стосується війни,він на правильному напрямку.І те,що корупція та все таке інше демотивує,він теж правий.Але це не змінює ситуації.Натягувати рожеві окуляри-не вихід.

в смислі? я просто запитав де він зараз,я ж не кажу про правоту чи ні
я знаю, що він військовий, от і запитав

Змінено UA (19:45 30/11/2025)

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: Александер 1]
      30 ноября 2025 в 20:10 Гілками

Не чіпай.Що стосується війни,він на правильному напрямку.І те,що корупція та все таке інше демотивує,він теж правий.Але це не змінює ситуації.Натягувати рожеві окуляри-не вихід.

Дякую. Ти розумієш про що я.
А от "запитальники" не зовсім.

Більшість з таких ще не задоволені що в європі прибирають допомогу, безкоштовне житло і т.п. А вашубля за ТРИ роки не можна вивчити мову та піти працювати? Та ще багато хто там з Київа, Вінниці, Полтави. Так зараз по всій країні небезпечно. Але ти або повертайся, або іди працюй. НЕНАВИДЖУ цих приспособленців.
В мене сусідка в перші години з'їблася... Зараз раз на півроку повертається, будинок здає. Стриже тут бабло и за пару тижнів знов за кордон.
Місяць тому знов була, щось почала розпитувати - послав далеко з побажанням не повертатись.

Ладно, зав'язуємо. Бо це вже політика починається.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: Djohny]
      30 ноября 2025 в 20:18 Гілками

Djohny 30.11.2025 19:41 пишет:

Костя ніяк не збагне що система побудована для того щоб на ній заробляти.

Леша, я це прекрасно знаю. І я з нею борюся, щоденно!
Так може саме тому я працюю в невеличкій фірмі ( це якщо брати цівільну роботу) за 10000 зарплати, а не покриваю махінаторів в іншій структурі за набагато більше. Бо на співьесіді плюнув в рожу інтервюєру і пішов не попрощавшись.

Може я і не багатий, але я не просто так маю державні нагороди за честь та гідність.

UA 2
IesuiT **
пригород
С нами с 31.10.2005

30 ноября 2025 в 20:26 Гілками

kkk_GAZ240 30.11.2025 20:10 пишет:

Дякую. Ти розумієш про що я.
А от "запитальники" не зовсім.

Більшість з таких ще не задоволені що в європі прибирають допомогу, безкоштовне житло і т.п. А вашубля за ТРИ роки не можна вивчити мову та піти працювати? Та ще багато хто там з Київа, Вінниці, Полтави. Так зараз по всій країні небезпечно. Але ти або повертайся, або іди працюй. НЕНАВИДЖУ цих приспособленців.
В мене сусідка в перші години з'їблася... Зараз раз на півроку повертається, будинок здає. Стриже тут бабло и за пару тижнів знов за кордон.
Місяць тому знов була, щось почала розпитувати - послав далеко з побажанням не повертатись.

Ладно, зав'язуємо. Бо це вже політика починається.

просто подумав, що ти знову пішов от і запитав
чого кіпішувати?
я в Обухові-)

V.I.P **
42 года (25 лет за рулем), Киев
С нами с 08.08.2008

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: UA]
      1 декабря 2025 в 09:40 Гілками

єдиний спосіб який я бачу, те обовʼязкове ТО проходити на СТО підчас регулярного ТО, яке, якраз, мінімум раз в рік. приїхав. поміняв масло фільтра та інше. тобі зробили паралельно діагностику (думаю багато так роблять) і дали бумажку про те що авто справне.
нічого нового не треба купувати. нікого наймати і тд.

PS. я зареєструвався на форумі, щоб розʼяснили про те дурацьке ТО.
PPS. власне проходив ту процедуру раз чи двічі. потім забив і замовляв з доставкою. бо по грошах не сильно дорожче, а економія часу була величезна.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

1 декабря 2025 в 10:03 Гілками

DimonDSV 01.12.2025 09:40 пишет:

єдиний спосіб який я бачу, те обовʼязкове ТО проходити на СТО підчас регулярного ТО, яке, якраз, мінімум раз в рік. приїхав. поміняв масло фільтра та інше. тобі зробили паралельно діагностику (думаю багато так роблять) і дали бумажку про те що авто справне.

АГА... Зараз тебе навчать
Я вже чув тут що я дурень і їзджу робити ТО на СТО - можна в рази дешевше самому або у "дяді васі" в гаражах поряд
Хоча цей підхід самий правильний, але хто в тій умовній Таращі робить нормальне ТО.
Тут все впиратиметься в те що нема де.
Можливо за краще комбінований підхід. Або на авторизованій СТО з актом діагностики, або де хош з проходженням огляду в "центрі ТО" з отриманням того самого акту.

ПС: Поміркував - буде проблема. Зараз на нормальне авторизоване або тямуще СТО і так не так просто втовпитися навіть постійному клієнту... А так зробити - буде зовсім опа-опа. Зараз з СТО проблема, багато хто служить та у практично всіх в пріоритеті віськові авто.

Змінено kkk_GAZ240 (10:07 01/12/2025)

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

1 декабря 2025 в 11:07 Гілками

PPS. власне проходив ту процедуру раз чи двічі. потім забив і замовляв з доставкою. бо по грошах не сильно дорожче, а економія часу була величезна.

На тих офіційних СТО, де прохордив щорічне ТО (обслуговування), не бачив стендів для перевірки гальм та амо. А це потрібно для техогляду.

важничающий писатель *
28 лет за рулем,
С нами с 26.06.2010

1 декабря 2025 в 11:57 Гілками

kkk_GAZ240 28.11.2025 22:10 пишет:

ПовірТЕ він набагато простіше пройде техогляд ніж в три рази новіший китаєць.
Такої кількості систем самодіагностики я навіть не очікував В мене вже та модель, яка несправною сама не поїде ( або недалеко). Тому за мене не переймайТЕся.
Я можу купити і новий, але давайТЕ ВИ будеТЕ рахувати свої гроші і я не буду ВАМ нічого казати.

Тоді,я за те, щоб авто старше 5 років заборонити експлуатувати на дорогах України.

важничающий писатель *
28 лет за рулем,
С нами с 26.06.2010

1 декабря 2025 в 11:58 Гілками

DimonDSV 29.11.2025 08:06 пишет:

...

Суть не в тому що ваш авто не пройде, а в тому що можуть податок через вік авто ввести.

Стосовно мотлоху - мені здається, його зараз менше, ніж коли був обовʼязковий техогляд. Та і сучасні китайці вже значно кращі.

Людина, просто, не розуміє суті питання. Ну ок. )))

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: maksym]
      1 декабря 2025 в 11:58 Гілками

maksym 01.12.2025 11:07 пишет:

На тих офіційних СТО, де прохордив щорічне ТО (обслуговування), не бачив стендів для перевірки гальм та амо. А це потрібно для техогляду.

На сузука/мазда тучно є. Сам користувався коли доказував їм-же що аморти що вони мені поставили ( каяба - задні відома болячка) за півроку подохли. Для когось дивно ,але погодилися і повернули кошти ( зарахували в роботу).

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

1 декабря 2025 в 12:37 Гілками

Костянтин, Ви там шукали єлмку яку взіти - коли візьмете нормальну і прочитаєте помилки - прозрієте. В 15-20 річному преміумі їх буде ой...
А потім уявить собі - ТО ви не пройдете, поки чек лист не буде чистий...

При чому чистити його перед цим така собі ідея - не факт, що навіть фірмовий сканер все видалить з історії. По-друге - читати будуть після прогону на стенді..

І й усунути ці трабли вже не завжди можна буде через гараж/роборки/колгосп...

Змінено Z@B (12:38 01/12/2025)

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

1 декабря 2025 в 13:15 Гілками

kkk_GAZ240 01.12.2025 11:58 пишет:

maksym 01.12.2025 11:07 пишет:

На сузука/мазда тучно є. Сам користувався коли доказував їм-же що аморти що вони мені поставили ( каяба - задні відома болячка) за півроку подохли. Для когось дивно ,але погодилися і повернули кошти ( зарахували в роботу).

шо, прям на всіх СТО сузука/мазда є таке?
Ну і про стенд перевірки гальм ти теж не написав. Є на ТСО сузука/мазда?

важничающий писатель *
28 лет за рулем,
С нами с 26.06.2010

1 декабря 2025 в 14:22 Гілками

kkk_GAZ240 30.11.2025 18:46 пишет:

Чим далі тим більше...
От подивився і виникла думка - а нашо захищати таку країну та такий нарід?
Нашо захищати те що буде знов і знов скатуватися у совок.
Особисто мене такі люди як пишуть в цій темі дуже демотивують.
Може дійсно замість лікуватися щоб пройти ВЛК - дати ці гроші хабаря
та звалити в країну де вже побудована повага до громадян, та не треба давати хабарі?
Задумайтесь...

От дивиться ситуація. Захворів, знаю, що треба операція. Зараз запис до лікаря по напрямку, лише через лікаря сімейного. Раніше, я одразу йшов до лікаря, який мені потрібен. Як було цього разу. В Хелсі я записався до сімейного лікаря. Запис на наступний тиждень. Прийшов до неї через тиждень. Вона дала електроне посилання до травматолога. На підставі лише тільки цього посилання, я можу записатись на прийом до травматолога. Запис до ньго - ще + тиждень. Почекав, прийшлов на прийом. Той каже, що спочатку треба зробити МРТ. Запис - через місяць. Зробив МРТ. Знову до цього лікаря, він дивиться, каже що не до мене, треба хірург. Щоб потрапити до хірургу, знову треба через сімейного лікаря. І далі той самий процесс. Результат - 2 місяці просто втрачено. Пійшов напряму до хірурга іншого, заплатив йому гроші, в перший же день був прийнятий, в той же день зробили МРТ, що йому потрібне, на наступний день я вже був на операції.
Все це не по темі, лише через те, що я також за боротьбу з корупцією, але так здохнути можна.

важничающий писатель *
28 лет за рулем,
С нами с 26.06.2010

1 декабря 2025 в 14:25 Гілками

kkk_GAZ240 01.12.2025 10:03 пишет:

...
АГА... Зараз тебе навчать
Я вже чув тут що я дурень і їзджу робити ТО на СТО - можна в рази дешевше самому або у "дяді васі" в гаражах поряд
Хоча цей підхід самий правильний, але хто в тій умовній Таращі робить нормальне ТО.
Тут все впиратиметься в те що нема де.
Можливо за краще комбінований підхід. Або на авторизованій СТО з актом діагностики, або де хош з проходженням огляду в "центрі ТО" з отриманням того самого акту.

ПС: Поміркував - буде проблема. Зараз на нормальне авторизоване або тямуще СТО і так не так просто втовпитися навіть постійному клієнту... А так зробити - буде зовсім опа-опа. Зараз з СТО проблема, багато хто служить та у практично всіх в пріоритеті віськові авто.

Будете у Львові. Можу Вам організувати там безкоштовну діагностику лаунчем. Будете здивовані, скільки помилок в Вашому авто буде.

С нами с 03.09.2001

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: Z@B]
      1 декабря 2025 в 14:51 Гілками

Z@B 01.12.2025 12:37 пишет:

А потім уявить собі - ТО ви не пройдете, поки чек лист не буде чистий...

Ми собі уявляємо цю вимогу - як очевидну маячню.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: Sillent]
      1 декабря 2025 в 14:55 Гілками

Интересные есть люди, сейчас ездят и никакой бумажки им не надо, что б ее, за их же деньги, выдал "поважный дядько". Но не против, что б их заставили платить и получать бумажку.
п.с. кому скучно и некуда деть 50 долларов, тот может пойти отдать 2 тыс грн и получить бумажку "для Румынии".

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: Абрвалг]
      1 декабря 2025 в 15:15 Гілками

Я не знаю чи багато автоуашників пам'ятають обов'язкові світловідбивні наклейки на авто, яка була турбота про безпеку.... Цікаво, які висновки можна зробити з тої історії?

CRX
Супер писатель! ***
Киев
С нами с 09.06.2005

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: nickka]
      1 декабря 2025 в 15:19 Гілками

nickka 01.12.2025 15:15 пишет:

Цікаво, які висновки можна зробити з тої історії?

Не знаю, які висновки з тієї історії, а ось із цієї теми можна зробити висновок, що після введення у нас всіх європейстких норма чекає нас АнтиЄвроМайдан

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
2 користувачів і 50 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1375

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія