autoua
Autoua.netФорумКурилка

понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто (7/7)

WSX
СуперСтар **
26 лет за рулем, Ирпень
С нами с 15.07.2003

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: kkk_GAZ240]
      4 декабря 2025 в 12:43 Гілками

kkk_GAZ240 04.12.2025 12:17 пишет:

WSX 04.12.2025 11:38 пишет:

kkk_GAZ240 04.12.2025 10:22 пишет:

В ответ на:

...

Абсолютно згоден.
Та ще додам що всі готові платити, а не боротися проти хабарів.
Деяка частина навіть не вірить що авто може бути справним - мабуть тому що не можуть своєму дати раду.

не вірю що в старому мерсі піддон не запотівший
В мене потіє і навіть підкапує інколи, пробував два рази змінити сальнік(раз після капіталки двигуна другий раз тисяч через 10км нічого не змінилося, і так вже 120тисяч. Така мілкотня не впливає ні на що от я і забив. Полізу туди коли щеплення підійде і маховик двухмасовий.

А чому ти вирішив що якщо в тебе не відполірували ( або не приговорили колінвал до заміни) при капіталці і через це в тебе тече мастило така сама проблема обов'язково в інших? Заміна сальників не допоможе
В мене на обох піддони чисті і не миті явно кілька років. На R-ці зовсім трохи потіє сальник на раздатці, але крапель не збирається. 275к чесного пробігу - що не так?
Не варто вважати що якщо в Вас якісь несправності, то вони так само є в інших.

В мене окрім запланованих на наступне ТО заміни гальмівних дисків в авто зараз чотири неспраності.
Треба замінити трапецію щіток (пасажирський живе своїм життям), замінити моторчик люка, замінити запобіжник прикурювача. Там де обслуговуюсь нема кому, вони арматуркой зараз не займаються.
Ну і одна несправність, дісно треба щоб хтось подивився. Правий габарит не працює, але там щось дивне. Бо коли вмикати парковочний режим, то він працює, а коли габарит, то ні. Треба сканером повним поковиряти ,бо в мене базово тільки скидання пробігу мастила та коректировка положення керма в програмі є (інше треба докупати або апдейтити на ПРО версію софта).

Якийсь дитячий пробіг Тут на приборці вже 460 але думаю пару сотень тисяч зкручено

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: WSX]
      4 декабря 2025 в 13:16 Гілками

WSX 04.12.2025 12:43 пишет:

Якийсь дитячий пробіг Тут на приборці вже 460 але думаю пару сотень тисяч зкручено

Дехто каже що це він тільки обкатку пройшов. В мене обидва мерси 2005 та 2007 роки відповідно 270 та 250к пробігу при покупці. Авто не пригнані, салонні - тому вся історія +/- б'ється.
Обидва з півдня, тому не ржаві по низу абсолютно. Були незначні дтп, але поверхневі, тому ні на що не вплинули.
Тому і критичних проблем немає.

Достоевский *
59 лет (22 года за рулем), Киев
С нами с 18.12.2008

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: DimonDSV]
      4 декабря 2025 в 13:59 Гілками

В ответ на:

В мене обидва мерси 2005 та 2007 роки відповідно 270 та 250к пробігу при покупці

В моєму Пижі 2000 року ще і 240 тисяч немає, і каталізатор працює До речі, і всього іншого геморного теж немає

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: Gavik]
      4 декабря 2025 в 14:28 Гілками

Gavik 04.12.2025 13:59 пишет:

В ответ на:

В мене обидва мерси 2005 та 2007 роки відповідно 270 та 250к пробігу при покупці

В моєму Пижі 2000 року ще і 240 тисяч немає, і каталізатор працює До речі, і всього іншого геморного теж немає

Ну як бачиш багато кого це дивує Мене ні. Все залежить від своечасного якісного обслуговування. Ти-ж мабуть Ельф заливаєш, а не Бізол

Навпаки дивився нещодавно В-шку дружині. Хоч і буде скоріш за все електро, але бензинову тех глянув. Пробіг біля 100к. Машина в непоганому стані, а мотор просто в хлам ковбасить. 3хх помилки в повному асортименті. Чувак мастило міняв раз в 25к як виявляється. ВСЕ - мотора там нема

YSK
V.I.P **
46 лет (28 лет за рулем), Киев
С нами с 14.05.2007

4 декабря 2025 в 15:15 Гілками

kkk_GAZ240 04.12.2025 13:16 пишет:

Обидва з півдня

Південь різний буває. Дивились авто в Одесі, свіже, та просто жах, наче в морі стояло, хоча може так воно і було. Окрема історія про одеського баригу... Для себе вирішив, що більше авто саме з Одеси розглядати не буду.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: YSK]
      4 декабря 2025 в 17:09 Гілками

YSK 04.12.2025 15:15 пишет:

Обидва з півдня

Південь різний буває. Дивились авто в Одесі, свіже, та просто жах, наче в морі стояло, хоча може так воно і було. Окрема історія про одеського баригу... Для себе вирішив, що більше авто саме з Одеси розглядати не буду.

МЛку як раз з Одеси і брав В бариги чи ні - ХЗ, але чувак в Умань їхав ( ми там домомвились зустрітися щоб час зекономити) не з самої Одеси, а десь з району.
По правді я не дивуюсь що свіжіші авто гниють швидко. Метал тонше став після 12-14 років. Тому не дивно.
До речі R-ка до купівлі майже два роки стояла і схоже що одну зиму жопою в сугробі, або ще щось. Машина вся майже в ідеали, а задній стабілізатор наче в солі валявся. Він точно рідний, бо болти такі самі намертво іржаві. А все чисте. То не проблема, Стаб в зборі 600грн
Перша реєстрація в Криму була до речі.

Це як кому повезе я вважаю. Я оверзадоволений машинами. Менший теж вже міняти МЛку на щось інше не уявляє. Навіть пристосувався їздити на службу так щоб вписуватись до 10 літрів.
Розмовляв з чуваком - теж заїхав по діагност на приблизно тих років бмв. Теж сказав що якщо обслуговувати вчасно і не лити всяке гуано - досить доступна по грошах. А як дочекатись до поломки - тоді ой. Але я просто не люблю бмв - не подобаються.

Тому повернусь до теми. Якщо машина справна - вона пройде ТО. А на варіати з мастила накапати на барабани стенду... Викликається прокуратура, машина пломбується, на независиму експертизу в інститут веземо... Повір - зараз тобі той техосмотр привезуть до інституту з вибеченями раніше чем туди доїде машина.
На всі розводи я завжди казав - пишіть протокол, будемо розбиратися у встановленому порядку.
99.9% все одразу само ремонтувалося секунд за 10

хохаибнйскиро **
Ялта
С нами с 29.10.2015

4 декабря 2025 в 23:45 Гілками

kkk_GAZ240 04.12.2025 17:09 пишет:

YSK 04.12.2025 15:15 пишет:

Обидва з півдня

МЛку як раз з Одеси і брав В бариги чи ні - ХЗ, але чувак в Умань їхав ( ми там домомвились зустрітися щоб час зекономити) не з самої Одеси, а десь з району.
По правді я не дивуюсь що свіжіші авто гниють швидко. Метал тонше став після 12-14 років. Тому не дивно.
До речі R-ка до купівлі майже два роки стояла і схоже що одну зиму жопою в сугробі, або ще щось. Машина вся майже в ідеали, а задній стабілізатор наче в солі валявся. Він точно рідний, бо болти такі самі намертво іржаві. А все чисте. То не проблема, Стаб в зборі 600грн
Перша реєстрація в Криму була до речі.

Це як кому повезе я вважаю. Я оверзадоволений машинами. Менший теж вже міняти МЛку на щось інше не уявляє. Навіть пристосувався їздити на службу так щоб вписуватись до 10 літрів.
Розмовляв з чуваком - теж заїхав по діагност на приблизно тих років бмв. Теж сказав що якщо обслуговувати вчасно і не лити всяке гуано - досить доступна по грошах. А як дочекатись до поломки - тоді ой. Але я просто не люблю бмв - не подобаються.

Тому повернусь до теми. Якщо машина справна - вона пройде ТО. А на варіати з мастила накапати на барабани стенду... Викликається прокуратура, машина пломбується, на независиму експертизу в інститут веземо... Повір - зараз тобі той техосмотр привезуть до інституту з вибеченями раніше чем туди доїде машина.
На всі розводи я завжди казав - пишіть протокол, будемо розбиратися у встановленому порядку.
99.9% все одразу само ремонтувалося секунд за 10

Поржал. Викликається прокуратура))) Я так розумію після того як Василь Васильович ОМП складе

энтузиаст *
Киев
С нами с 13.05.2009

5 декабря 2025 в 09:54 Гілками

Введення ТО це масштабування корупції на всю країну. Тут адептам його введення вже кілька раз написали подивиться на комерційний транспорт який зараз типу проходить ТО з відеофіксацією, але ж чогось в дискусії для них це не аргумент….Працюю в організації де дуже великий парк автотранспорту від легкових до спецтехніки…. Можу описати процедуру проходження ТО зараз…коли жодна машина нікуди для цього не їде…а відмітку ТО отримує
Даже 2000 грн зараз для людей -це гроші, і не маленькі, особливо для ВПО! Кількість грошей у людей вимірюється не особистим конкретним доходом, а загальною ситуацією в країні.
Пропозиція боротися з корупцією … цікаво буде подивитися на людину, яка, наприклад, їдучі на відпочинок буде зупинена мобільним пунктом перевірки і всунувши якись прибор у вихлопну трубу вашу машину захочуть потягнути на штрафмайданчик за незалежний технічний стан. Йшла 2 година вашой боротьби за справедливість на трасі в жару коли в салоні діти та дружина.
Хоче ЄС те ТО-то введіть його спочатку для всіх авто що виїжджають за кордон!
І як не дивно зараз це звучить но ТО відмінив янукович, як найбільш корупційну складову роботи МВД!

энтузиаст *
Киев
С нами с 13.05.2009

5 декабря 2025 в 10:00 Гілками

І дуже була би цікава статистика ДТП за рахунок саме неналежного технічного стану авто... Хтось останні роки бачив якусь іномарку з відламаною шаровою наприклад на узбіччі?

waz
энтузиаст ***
54 года (29 лет за рулем), Полтава
С нами с 05.09.2006

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: Barrel]
      5 декабря 2025 в 10:53 Гілками

Буквально вчора проїзжав мимо Сеата, який стояв на обочині з вирваною стійкою

опытный писатель **
42 года (23 года за рулем), Frankfurt
С нами с 26.04.2014

5 декабря 2025 в 12:21 Гілками

Barrel 05.12.2025 10:00 пишет:

І дуже була би цікава статистика ДТП за рахунок саме неналежного технічного стану авто... Хтось останні роки бачив якусь іномарку з відламаною шаровою наприклад на узбіччі?

Ну, не обязательно это должно быть ДТП. Как насчет других интересных вещей: вырезанные катализаторы, неработающие фары и поворотники, колхозо-ксенон, лысая резина и прочие прелести. Это все не должно быть на дорогах.

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: Ingenieur]
      5 декабря 2025 в 12:27 Гілками

в результаті на дорогах залишаться всі ті вирізані каталізатори і видалені ЕГРи, а постраждають звичайні люди і, як вище написали, на дорозі с сім'єю з машини висадять, а ви, якщо не порішаєте, потім пломбуйте і везіть в прокуратуру. І як жеж вони, бідні, злякаються, якщо їх налякати складанням протоколу. Ну таке враження що люди з іншої планети.

опытный писатель **
42 года (23 года за рулем), Frankfurt
С нами с 26.04.2014

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: nickka]
      5 декабря 2025 в 12:32 Гілками

Прошел ТО один раз в два года, получил наклейку, и никто не имеет право к тебе два года подходить. По крайней мере так должно быть в теории.

энтузиаст *
Киев
С нами с 13.05.2009

5 декабря 2025 в 12:57 Гілками

а тепер давайте разом згадаємо, як після проходження ТО в ті старі часи працювали на трасі групи по вимірюванню СО з міліціантів в тому числі! і той техосмотр їм був до лампи... а зважаючи на якість бензину на наших заправках даже сьогодні і на брендових також то вирогідність поїхати на штрафмайданчик зростає в рази...

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

5 декабря 2025 в 12:59 Гілками

Ingenieur 05.12.2025 12:32 пишет:

По крайней мере так должно быть в теории.

Проти цього навряд чи хто буде заперечувати. Але ж всі розуміють як воно буде насправді.

энтузиаст *
Киев
С нами с 13.05.2009

5 декабря 2025 в 13:09 Гілками

І приклад з реального нашого сьогодення. У близької людини після останнього обстрілу Києва пошкодило лобове скло - тріщина від уламка знизу, в зоні дворників, на всю ширину скла, крило, капот, тріщина скла фари (фара працює)... вибито скло у квартирі в 2-х кімнатах... і виходячи зі сторонників впровадження ТО, зараз йому впершу чергу треба бігти замінювати скло в авто, щоб якось їздити, працювати і жити замість того щоб вставити скло у квартирі! Або тупо давати хабаря щоб проїхати ти мобільні групи...і знов повертаємося до махрової корупції при цьому! Він проти хабарів але так склалися обставини що у людини немає вибору щоб не давати той хабар!

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

5 декабря 2025 в 13:19 Гілками

Прошел ТО один раз в два года, получил наклейку, и никто не имеет право к тебе два года подходить. По крайней мере так должно быть в теории.

а сейчас и без наклейки никто не имеет право. так нафига мне та наклейка:)

V.I.P **
51 год (23 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

5 декабря 2025 в 13:20 Гілками

именно для того чтоб ИМЕТЬ ПРАВО к тебе подходить при первом почесывании левой пятки и делаются пункты техконтроля на дороге. Т.е "решать" придется постоянно. От состояния авто это зависить в наших условиях не будет никак. Достаточно вспомнить пункты экологического контроля, причем не только "левые" а и официальные, от МВД. Абревиатура ПМД (пункт машинного доения) не зря появился.

V.I.P **
51 год (23 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

5 декабря 2025 в 13:21 Гілками

Barrel 05.12.2025 12:57 пишет:

а тепер давайте разом згадаємо, як після проходження ТО в ті старі часи працювали на трасі групи по вимірюванню СО з міліціантів в тому числі! і той техосмотр їм був до лампи... а зважаючи на якість бензину на наших заправках даже сьогодні і на брендових також то вирогідність поїхати на штрафмайданчик зростає в рази...

сорян, отвечал не увидив твое сообщение.

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
0 користувачів і 21 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2671

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія