Давно не обговорювали сабж) Ще з часів(як у минулому житті), коли тут на форумі, камрад із промовистим одноіменним ніком, постачав доволі непогану ікру в асортименті... Якось, впіймав себе на думці, з тих часів, не дозволяв собі задоволення, поїсти якісної червоненької... Хто у темі, що зараз можна якісне та смачне придбати? Сахалінсько-магаданську, що мабуть барижать на столичному, не пропонувати))
На поверхні, що рекламою накидує - форелева з Фінляндії. Може хтось вже спробував? Чи варта уваги?
На поверхні, що рекламою накидує - форелева з Фінляндії. Може хтось вже спробував? Чи варта уваги?
у форелі один мінус - дрібна
Ну я вже другий рік задовольняю свої потреби "фермерською", тобто з риби що в "акваріумах" розводять. Червона практично не відрізняється. Кета, горбуша, лосось - взагалі 1:1. Кіжуч ( сама дрібна) смачна, але нема з чим порівняти. Чавіч - раз взяяв, більше не буду, красива, крупна. А на смак таке собі. Чорна звісно не осетр, а веслонос. Тому смак можна оцінити як задовільний, але все таки не те. Щука - досить пристойна, хоча теж трохи не така як "дика".
Брав в різних місцях, але два постачальника виділив для себе як годяться для постійних закупівель в сезон. Новий рік, Масляна. Хочеш контакти дам в приватні
Давно не обговорювали сабж) Ще з часів(як у минулому житті), коли тут на форумі, камрад із промовистим одноіменним ніком, постачав доволі непогану ікру в асортименті... Якось, впіймав себе на думці, з тих часів, не дозволяв собі задоволення, поїсти якісної червоненької... Хто у темі, що зараз можна якісне та смачне придбати? Сахалінсько-магаданську, що мабуть барижать на столичному, не пропонувати))
Якщо це та що з Метро то на минулий новий рік я її по акції купував . Мені траплялися українського фасування набагато кращі і трохи дешевші. Хоча - лотерея.
Кіжуч ще дрібніша. Мені навпаки подобається. Ложку в пюрешку... АмммммннняяЯЯЯЯмски
ОСЬ Кіжуч, веслонос і щука Зняття проби
Кіжуч ще дрібніша. Мені навпаки подобається. Ложку в пюрешку... АмммммннняяЯЯЯЯмски
Якось у роки тотального дефіциту ми студенти полетіли удвох у Петропавлівськ камчатський міняти горілку на червону ікру. Горілка у нас також була в дефіциті але ми знайшли спосіб по 2 ящики кожен взяти . Курс обміну на тамтешньому базарі був літр горілки на літрову банку ікри то ж ми у підсумку і квитки окупили і щось заробили (десь 1989 рік) І в літаку з нами поряд сидів тамтешній артельшик промисловик і за 11 годин польоту провів нам лекцію-лікнеп про ікру. То розповів він нам що найсмачніша ікра це кета, потім йде горбуша, а про кежуч казав що його добре комусь на презент або продавати в скляній закатаній банці тому що за кольором сама красива ікра але на смак така собі. А термін форелєва ікра тоді ще не вигадали.
Якщо це та що з Метро то на минулий новий рік я її по акції купував . Мені траплялися українського фасування набагато кращі і трохи дешевші. Хоча - лотерея.
А що саме не так з тою, з Метро? Пере/недосолена, протухла, суцільна жижа...чи що? Бо просто смайлик - якось малоінформативно.
Ну я вже другий рік задовольняю свої потреби "фермерською", тобто з риби що в "акваріумах" розводять. Червона практично не відрізняється. Кета, горбуша, лосось - взагалі 1:1. Кіжуч ( сама дрібна) смачна, але нема з чим порівняти. Чавіч - раз взяяв, більше не буду, красива, крупна. А на смак таке собі. Чорна звісно не осетр, а веслонос. Тому смак можна оцінити як задовільний, але все таки не те. Щука - досить пристойна, хоча теж трохи не така як "дика".
Брав в різних місцях, але два постачальника виділив для себе як годяться для постійних закупівель в сезон. Новий рік, Масляна. Хочеш контакти дам в приватні
Дай контакти, будь ласка. Може й сюди. Бо приватні не завжди працююиь.
Та ладно)...якщо дійсно це ії єдиний "недолік", то треба брати) Років з 30 тому(капець, як давно це було), саме у Фінляндії майже ложками їли форелєву, так дуже дрібненька, але доволі смачна була.
В форелевій (точніше таки ікри форелі) як на мій смак забагато риб'ячого жиру (принаймні у тих що я пробував) По смаку майже те, але за рахунок жирності вона,як би це сказати, о! вона свіжа як трохи полежавша лососева. Ікринки не "вибухають" на язику. В іншому - досить пристойна. До речі ще можна пошукати японську, дуже й дуже смачна. Привозили на пробу, не скажу за преміум, але з українською массмаркетною ніякого порівняння. А про чорну, може типу мировим стандартом є іранська, але мені особисто дуже подобалась азовська. Але...
А що саме не так з тою, з Метро? Пере/недосолена, протухла, суцільна жижа...чи що? Бо просто смайлик - якось малоінформативно.
Рік минув тому деталей не згадаю. Вона була начебто і без явних вад, але несмачна. Я кілька банок по акції купив перед новим роком. У мене дружина дуже любить червону ікру, а цю навіть першу банку довго доїдала, а другу навіть не відкрила. Син ікру не дуже любить але смачну може зїсти на бутерброді. Цю просто виплюнув. Передав стареньким тестю та тещі - вони дуже дякували. Але як поїли то на питання про смак відповіли дипломатично - їли ікру і смачнішу за цю. Десь так. Купував попередньою зимою у сільпо по акції ікру Норвен - істотно краща за метро, але не так щоб вау. З тих варіантів що українського фасування мені сподобалася тм. Аляска, але там фасування було у пластикові чотирикутні судочки грам по 500 - тобто ціна чимала за одиницю і потім треба себе примушувати доїдати. І якість бувала нестабільна. Чи є зараз у продажу - не знаю.
"Держіть олігархів!"
Якусь схожу фінську брав - сподобалась. В сільпо норвен часто акційний теж норм.
Нажаль та що продається в банкам у супермаркетах то взагалі повний отстой...та що в прозориз банках треба уважно дивитись на кількість олії) Зазвичай беремо фермерську як тут вище сказали...або американську шоковой заморозки...
Нажаль та що продається в банкам у супермаркетах то взагалі повний отстой...та що в прозориз банках треба уважно дивитись на кількість олії) Зазвичай беремо фермерську як тут вище сказали...або американську шоковой заморозки...
Треба спробувати, але ніхто не пише що саме за "фермерська" або "американська"
Треба спробувати, але ніхто не пише що саме за "фермерська" або "американська"
Периодически покупал в Egersund, показалась наиболее стабильной в плане качества и вкуса. Цены негуманные.
я в сезон купував ту що на вагу в сільпо, кишені, форі де акції були там і купував, її видно яка вона в кориті, чи багато натекло води. в Таращі два маленьких магазини, які відрізняються досить якісним набором товарів, возять на вагу до Різдва і Нового року, то купую у них. Якщо буде нормальний лемберг десь напідхваті, то можу купити банку. Подобалась свого часу метровська заморожена в таких піддончиках, але метра коло мене зараз немає і не знаю чи є там така ікра.
я в сезон купував ту що на вагу в сільпо, кишені, форі де акції були там і купував, її видно яка вона в кориті, чи багато натекло води. в Таращі два маленьких магазини, які відрізняються досить якісним набором товарів, возять на вагу до Різдва і Нового року, то купую у них. Якщо буде нормальний лемберг десь напідхваті, то можу купити банку. Подобалась свого часу метровська заморожена в таких піддончиках, але метра коло мене зараз немає і не знаю чи є там така ікра.
до речі, про "нормальний лемберг"(буває й НЕнормальний? )...пам'ятаю, що він більш-меньш "їстівний"(кета, горбуша - те, що пробував)... колись його тут на форумі продавали(наче з німеччини його впривозили), а у торг. мережах/маркетах ніколи не зустрічав, а де його зараз взяти й чи він взагалі є у пропозиціях