autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3

Супер писатель! ****
UK-Ukraine
С нами с 14.05.2006

Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3
      9 декабря 2025 в 00:06 Гілками

Планую десь в наступному році міняти свою Audi Q3 на щось інше.
Ауді Q3 2.0 TDI 190 S-Line, вже трішкі втомлена на 80т. миль (це мабуть 120к) і треба робити ремонти десь на 20% вартості авто, тому задумався над заміною на щось інше. Хочеться приблизно таке саме але буквально трошечки більше – бо планується частіше подорожувати + діти вже виросли і вже зовсім не діти. Заміна буде б.у десь 2020 років, все що нижче +- в бюджеті. Пробіг десь 15т.к в рік, зараз багато дуже маленьких подорожей але з наступного року мабуть буде менше.

Q5 – очевидний варіант, двигун такий самий або 45 TFSI або психанути і взяти SQ5 дизельну. Головні мінуси: знов те саме Ауді, не буде ефекту заміни. Якщо дизель то Адблю мене трішки харить. Суттєво ширше, хоч і не критично. Ширина авто для мене доволі чутливий показник тому що дороги дуже вузенькі місцями. Великій вибір, легко знайти норм варіант, хоча складно знайти комбінацію традиційних приборів + гарної комплектації. Зазвичай всі S-line ідуть з цифровой панелью але я таке не хочу. По цінам – буде по максимуму з бюджету.

X3 – другий очевидний варіант. Мінуси для мене: Х3 вже був в Києві, доведений до ума Фетусом по шумці і звуку = це моє ідеальне авто. Але, чи хочу я до нього повертатись? Великій вибір, легко знайти норм варіант. По цінам – буде по максимуму з бюджету.

Тобто в принципі я норм відносусь до обидвох цих варіків, але шукаю якісь нові емоцій. Тому розглядаю таке:

Альфа Стельвіо – 2.0 дизель на 210 кс або бензин на 280. Мабуть варіант номер 1 наразі. Дешевше німців буде але вибір дуже замалий.

Діско Спорт, 20го року чи пізніше, P250 двигун чистий бензин або м’який гібрид. Тотальна інша концепція ніж Альфа або німці, в сторону комфорту та обему, що наче непогано для подорожей. Двигун наче позбавлений традиційних проблем але загалом більш ламуче авто. Тільки цифрова приборка – це жирний мінус. Буде найдорожча тут з усіх. М’який гібрид буде з непоганою економію але з додатковим податком, так що плюс на мінус.

Поза конкурсом
Вольво – китайців не хочу навіть БУ, розчарування в бренді взагалі
Лексус – РХ страшний, НХ маленькій
Порш Макан – маленькій, Кайен – завеликий і трішкі дивна архітектура салону.
Інші авто ЛР-Ягуар: Евок малкеькій, Велар дорогий, РР Спорт – треба багато хоробрості і теж завеликий, хоча обзорність компенсує. Ф-Пейс – завеликий та ломучій.
Шкода, Тігуан – даунгред скоріш і не дешевше на багато, може новіше але новіше для мене не дорівнює краще, бо там ці дзеркальні приборки і двигуни на три банки пива.

Лошить, коментуйте, трольте – бо щось форум трішки кволий якісь.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
старый писатель ***
18 лет за рулем,
С нами с 10.01.2013

Re: Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3 [Re: УрфинДжюс]
      9 декабря 2025 в 09:32 Гілками

УрфинДжюс 09.12.2025 00:06 пишет:

Діско Спорт, 20го року чи пізніше, P250 двигун чистий бензин або м’який гібрид. Тотальна інша концепція ніж Альфа або німці, в сторону комфорту та обему, що наче непогано для подорожей. Двигун наче позбавлений традиційних проблем але загалом більш ламуче авто. Тільки цифрова приборка – це жирний мінус. Буде найдорожча тут з усіх. М’який гібрид буде з непоганою економію але з додатковим податком, так що плюс на мінус.

Поза конкурсом
Вольво – китайців не хочу навіть БУ, розчарування в бренді взагалі
...
Інші авто ЛР-Ягуар: Евок малкеькій, Велар дорогий, РР Спорт – треба багато хоробрості і теж завеликий, хоча обзорність компенсує. Ф-Пейс – завеликий та ломучій.
...
Лошить, коментуйте, трольте – бо щось форум трішки кволий якісь.

"китайців" не хочу, зате індусів давай розглядати серйозно!

Діско Спорт якась галіма тачка. Дизайн класний і багажник великий, більше нічого хорошого в ньому немає. Під час тест драйву було відчуття, що на будь-яких тріщинах на дорозі колеса туди-сюди тіліпаються, дев'ятиступінчата коробка штовхається на перемиканнях.

Куплю "китайську" Вольву 10 разів з 10 вперед діскошпрота. Або Х3.

40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

9 декабря 2025 в 09:53 Гілками

а про Купру Террамар не думав? Я розумію, що в порівнянні з Ауді наче даунгрейд, але...

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

9 декабря 2025 в 09:58 Гілками

Як на мене, то поки існують сучасні машини, які можна купити з таким торпедо, то їх треба купувати незалежно від розміру багажника))
Бо рано чи пізно це може різко закінчитись, або стати доступним лише в дуже дорогому преміумі...

Хоча, припускаю, що Альфа - це більше для душі ніж для практичності, а практичність в даному виборі важлива...

Змінено vvvolf (10:12 09/12/2025)

патриарх **
Киев
С нами с 24.03.2013

9 декабря 2025 в 10:09 Гілками

Q3 в наступному f3 поколінні
А з пропонованих варіантів за q5

Змінено SerjioMr (10:09 09/12/2025)

V.I.P ***
      9 декабря 2025 в 10:48 Гілками

Я за Стельвіо на бензині. ВАГ на ВАГ не цікаво, БМВ в тебе вже було. З інших варіантів хіба NX, але ж кажеш маленький.

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3 [Re: Paulskit]
      9 декабря 2025 в 11:25 Гілками

Paulskit 09.12.2025 10:48 пишет:

Я за Стельвіо на бензині. ВАГ на ВАГ не цікаво, БМВ в тебе вже було. З інших варіантів хіба NX, але ж кажеш маленький.

Стельвіо за один тільки кокпіт можна брати) заради естетичної насолоди..

старый писатель *
С нами с 19.12.2019

Re: Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3 [Re: vvvolf]
      9 декабря 2025 в 11:51 Гілками

В ответ на:

поки існують сучасні машини, які можна купити з таким торпедо, то їх треба купувати незалежно від розміру багажника))
Бо рано чи пізно це може різко закінчитись, або стати доступним лише в дуже дорогому преміумі...

І закінчиться воно тим, що якась частина цього торпедо почне видавати дивні звуки, інша залишиться у тебе в руці, а ще якась перестане працювати.
І ніхто не зможе того виправити.

энтузиаст ***
44 года,
С нами с 01.02.2011

9 декабря 2025 в 12:09 Гілками

А чому Макан ні? Він на однієї базі з минулою Q5, і це саме цікаве авто з точки зору драйву, ну може ще Альфа, не їздив. Це класне і якісне авто

Супер писатель! ****
UK-Ukraine
С нами с 14.05.2006

Re: Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3 [Re: Murkt]
      9 декабря 2025 в 12:27 Гілками

Volvo - китайці то таке, важливий фактор але не вирішальний. Вольво - мрія дитинства з часів 850Т5Р, але брав в оренду попередьню ХС60 і радикально не сподобалось порівняно з моїм тоді Х3. Не сподобалась посадка, дінаміка, ергономіка. Тому виникло велике розчароування по багатьом пунктам. А покоління що зараз - не подобається цифрова панель "аля-Тесла". Хоча ззовні прикольні особливо хС40 але мабуть вона трохи замала.

Q3 F3 - подобається, але: не дасть нічого радикально нового, ні по салону ні по багажнику ні по ходовим якістям. Тільки що 2.0 дізель вже важко знайти і оновлена панель приладів що для мене скоріш мінус а не плюс. У нас Ку3 і Ку5 в одну ціну бу майже так що тут теж парітет.

Макан - теж подобається, але він маленькій в салоні що капец, там різниці з Ку3 майже не буде.

Супер писатель! **
33 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

10 декабря 2025 в 08:23 Гілками

УрфинДжюс 09.12.2025 12:27 пишет:

Volvo - китайці то таке, важливий фактор але не вирішальний. Вольво - мрія дитинства з часів 850Т5Р, але брав в оренду попередьню ХС60 і радикально не сподобалось порівняно з моїм тоді Х3. Не сподобалась посадка, дінаміка, ергономіка. Тому виникло велике розчароування по багатьом пунктам. А покоління що зараз - не подобається цифрова панель "аля-Тесла". Хоча ззовні прикольні особливо хС40 але мабуть вона трохи замала.

Q3 F3 - подобається, але: не дасть нічого радикально нового, ні по салону ні по багажнику ні по ходовим якістям. Тільки що 2.0 дізель вже важко знайти і оновлена панель приладів що для мене скоріш мінус а не плюс. У нас Ку3 і Ку5 в одну ціну бу майже так що тут теж парітет.

Макан - теж подобається, але він маленькій в салоні що капец, там різниці з Ку3 майже не буде.

Мав таке саме q3 і f25 таке ж. Зараз макан. Брав би наступне х3 або наступне q3. Точно не диско і стельвіо.

Супер писатель! ****
UK-Ukraine
С нами с 14.05.2006

Re: Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3 [Re: Gonchik74]
      10 декабря 2025 в 19:05 Гілками

Чому "не Діско і не Стельвіо"?

Q3 F3 за багатьма параметрами дійсно мав би бути ідеальною заміною:
- ззовні гарна, мені подобається
- в ширіну дуже оптімально
- додаткове місце для паксів та багажу
+- все родне знайоме

Головний мінус Ку3Ф3 - те що існує Ку5, і коштують вони однаково на вторнинному ринку +-, при тому у Ку5 легше знайти цікаву комплектацію (а деякі комбінаціі як-то "традиційна приборка" на Ку3 взагалі відсутні)

Супер писатель! **
33 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

10 декабря 2025 в 20:21 Гілками

Диско якось катав тиждень, на той час якраз володіючи одночасно q3 і х3. Воно ніяке. Доволі валке, не економне. Хоча у мене і велар і спорт не вИкликали позитивних емоцій. Велар - просто дизайнерське авто.
По Стелвіо нічого не скажу про поведінку. Не їздив. Якщо після тестдрайву сподобається і не лякає манілос при майбутньому перепродажу, то чому б ні? Все треба помацати)

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
7 користувачів і 84 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 703

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія