autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3

Супер писатель! ****
UK-Ukraine
С нами с 14.05.2006

Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3
      9 декабря 2025 в 00:06 Гілками

Планую десь в наступному році міняти свою Audi Q3 на щось інше.
Ауді Q3 2.0 TDI 190 S-Line, вже трішкі втомлена на 80т. миль (це мабуть 120к) і треба робити ремонти десь на 20% вартості авто, тому задумався над заміною на щось інше. Хочеться приблизно таке саме але буквально трошечки більше – бо планується частіше подорожувати + діти вже виросли і вже зовсім не діти. Заміна буде б.у десь 2020 років, все що нижче +- в бюджеті. Пробіг десь 15т.к в рік, зараз багато дуже маленьких подорожей але з наступного року мабуть буде менше.

Q5 – очевидний варіант, двигун такий самий або 45 TFSI або психанути і взяти SQ5 дизельну. Головні мінуси: знов те саме Ауді, не буде ефекту заміни. Якщо дизель то Адблю мене трішки харить. Суттєво ширше, хоч і не критично. Ширина авто для мене доволі чутливий показник тому що дороги дуже вузенькі місцями. Великій вибір, легко знайти норм варіант, хоча складно знайти комбінацію традиційних приборів + гарної комплектації. Зазвичай всі S-line ідуть з цифровой панелью але я таке не хочу. По цінам – буде по максимуму з бюджету.

X3 – другий очевидний варіант. Мінуси для мене: Х3 вже був в Києві, доведений до ума Фетусом по шумці і звуку = це моє ідеальне авто. Але, чи хочу я до нього повертатись? Великій вибір, легко знайти норм варіант. По цінам – буде по максимуму з бюджету.

Тобто в принципі я норм відносусь до обидвох цих варіків, але шукаю якісь нові емоцій. Тому розглядаю таке:

Альфа Стельвіо – 2.0 дизель на 210 кс або бензин на 280. Мабуть варіант номер 1 наразі. Дешевше німців буде але вибір дуже замалий.

Діско Спорт, 20го року чи пізніше, P250 двигун чистий бензин або м’який гібрид. Тотальна інша концепція ніж Альфа або німці, в сторону комфорту та обему, що наче непогано для подорожей. Двигун наче позбавлений традиційних проблем але загалом більш ламуче авто. Тільки цифрова приборка – це жирний мінус. Буде найдорожча тут з усіх. М’який гібрид буде з непоганою економію але з додатковим податком, так що плюс на мінус.

Поза конкурсом
Вольво – китайців не хочу навіть БУ, розчарування в бренді взагалі
Лексус – РХ страшний, НХ маленькій
Порш Макан – маленькій, Кайен – завеликий і трішкі дивна архітектура салону.
Інші авто ЛР-Ягуар: Евок малкеькій, Велар дорогий, РР Спорт – треба багато хоробрості і теж завеликий, хоча обзорність компенсує. Ф-Пейс – завеликий та ломучій.
Шкода, Тігуан – даунгред скоріш і не дешевше на багато, може новіше але новіше для мене не дорівнює краще, бо там ці дзеркальні приборки і двигуни на три банки пива.

Лошить, коментуйте, трольте – бо щось форум трішки кволий якісь.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
старый писатель ***
18 лет за рулем,
С нами с 10.01.2013

Re: Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3 [Re: УрфинДжюс]
      9 декабря 2025 в 09:32 Гілками

УрфинДжюс 09.12.2025 00:06 пишет:

Діско Спорт, 20го року чи пізніше, P250 двигун чистий бензин або м’який гібрид. Тотальна інша концепція ніж Альфа або німці, в сторону комфорту та обему, що наче непогано для подорожей. Двигун наче позбавлений традиційних проблем але загалом більш ламуче авто. Тільки цифрова приборка – це жирний мінус. Буде найдорожча тут з усіх. М’який гібрид буде з непоганою економію але з додатковим податком, так що плюс на мінус.

Поза конкурсом
Вольво – китайців не хочу навіть БУ, розчарування в бренді взагалі
...
Інші авто ЛР-Ягуар: Евок малкеькій, Велар дорогий, РР Спорт – треба багато хоробрості і теж завеликий, хоча обзорність компенсує. Ф-Пейс – завеликий та ломучій.
...
Лошить, коментуйте, трольте – бо щось форум трішки кволий якісь.

"китайців" не хочу, зате індусів давай розглядати серйозно!

Діско Спорт якась галіма тачка. Дизайн класний і багажник великий, більше нічого хорошого в ньому немає. Під час тест драйву було відчуття, що на будь-яких тріщинах на дорозі колеса туди-сюди тіліпаються, дев'ятиступінчата коробка штовхається на перемиканнях.

Куплю "китайську" Вольву 10 разів з 10 вперед діскошпрота. Або Х3.

40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

9 декабря 2025 в 09:53 Гілками

а про Купру Террамар не думав? Я розумію, що в порівнянні з Ауді наче даунгрейд, але...

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

9 декабря 2025 в 09:58 Гілками

Як на мене, то поки існують сучасні машини, які можна купити з таким торпедо, то їх треба купувати незалежно від розміру багажника))
Бо рано чи пізно це може різко закінчитись, або стати доступним лише в дуже дорогому преміумі...

Хоча, припускаю, що Альфа - це більше для душі ніж для практичності, а практичність в даному виборі важлива...

Змінено vvvolf (10:12 09/12/2025)

патриарх **
Киев
С нами с 24.03.2013

9 декабря 2025 в 10:09 Гілками

Q3 в наступному f3 поколінні
А з пропонованих варіантів за q5

Змінено SerjioMr (10:09 09/12/2025)

V.I.P ***
      9 декабря 2025 в 10:48 Гілками

Я за Стельвіо на бензині. ВАГ на ВАГ не цікаво, БМВ в тебе вже було. З інших варіантів хіба NX, але ж кажеш маленький.

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3 [Re: Paulskit]
      9 декабря 2025 в 11:25 Гілками

Paulskit 09.12.2025 10:48 пишет:

Я за Стельвіо на бензині. ВАГ на ВАГ не цікаво, БМВ в тебе вже було. З інших варіантів хіба NX, але ж кажеш маленький.

Стельвіо за один тільки кокпіт можна брати) заради естетичної насолоди..

старый писатель *
С нами с 19.12.2019

Re: Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3 [Re: vvvolf]
      9 декабря 2025 в 11:51 Гілками

В ответ на:

поки існують сучасні машини, які можна купити з таким торпедо, то їх треба купувати незалежно від розміру багажника))
Бо рано чи пізно це може різко закінчитись, або стати доступним лише в дуже дорогому преміумі...

І закінчиться воно тим, що якась частина цього торпедо почне видавати дивні звуки, інша залишиться у тебе в руці, а ще якась перестане працювати.
І ніхто не зможе того виправити.

энтузиаст ***
45 лет,
С нами с 01.02.2011

9 декабря 2025 в 12:09 Гілками

А чому Макан ні? Він на однієї базі з минулою Q5, і це саме цікаве авто з точки зору драйву, ну може ще Альфа, не їздив. Це класне і якісне авто

Супер писатель! ****
UK-Ukraine
С нами с 14.05.2006

Re: Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3 [Re: Murkt]
      9 декабря 2025 в 12:27 Гілками

Volvo - китайці то таке, важливий фактор але не вирішальний. Вольво - мрія дитинства з часів 850Т5Р, але брав в оренду попередьню ХС60 і радикально не сподобалось порівняно з моїм тоді Х3. Не сподобалась посадка, дінаміка, ергономіка. Тому виникло велике розчароування по багатьом пунктам. А покоління що зараз - не подобається цифрова панель "аля-Тесла". Хоча ззовні прикольні особливо хС40 але мабуть вона трохи замала.

Q3 F3 - подобається, але: не дасть нічого радикально нового, ні по салону ні по багажнику ні по ходовим якістям. Тільки що 2.0 дізель вже важко знайти і оновлена панель приладів що для мене скоріш мінус а не плюс. У нас Ку3 і Ку5 в одну ціну бу майже так що тут теж парітет.

Макан - теж подобається, але він маленькій в салоні що капец, там різниці з Ку3 майже не буде.

Супер писатель! **
33 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

10 декабря 2025 в 08:23 Гілками

УрфинДжюс 09.12.2025 12:27 пишет:

Volvo - китайці то таке, важливий фактор але не вирішальний. Вольво - мрія дитинства з часів 850Т5Р, але брав в оренду попередьню ХС60 і радикально не сподобалось порівняно з моїм тоді Х3. Не сподобалась посадка, дінаміка, ергономіка. Тому виникло велике розчароування по багатьом пунктам. А покоління що зараз - не подобається цифрова панель "аля-Тесла". Хоча ззовні прикольні особливо хС40 але мабуть вона трохи замала.

Q3 F3 - подобається, але: не дасть нічого радикально нового, ні по салону ні по багажнику ні по ходовим якістям. Тільки що 2.0 дізель вже важко знайти і оновлена панель приладів що для мене скоріш мінус а не плюс. У нас Ку3 і Ку5 в одну ціну бу майже так що тут теж парітет.

Макан - теж подобається, але він маленькій в салоні що капец, там різниці з Ку3 майже не буде.

Мав таке саме q3 і f25 таке ж. Зараз макан. Брав би наступне х3 або наступне q3. Точно не диско і стельвіо.

Супер писатель! ****
UK-Ukraine
С нами с 14.05.2006

Re: Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3 [Re: Gonchik74]
      10 декабря 2025 в 19:05 Гілками

Чому "не Діско і не Стельвіо"?

Q3 F3 за багатьма параметрами дійсно мав би бути ідеальною заміною:
- ззовні гарна, мені подобається
- в ширіну дуже оптімально
- додаткове місце для паксів та багажу
+- все родне знайоме

Головний мінус Ку3Ф3 - те що існує Ку5, і коштують вони однаково на вторнинному ринку +-, при тому у Ку5 легше знайти цікаву комплектацію (а деякі комбінаціі як-то "традиційна приборка" на Ку3 взагалі відсутні)

Супер писатель! **
33 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

10 декабря 2025 в 20:21 Гілками

Диско якось катав тиждень, на той час якраз володіючи одночасно q3 і х3. Воно ніяке. Доволі валке, не економне. Хоча у мене і велар і спорт не вИкликали позитивних емоцій. Велар - просто дизайнерське авто.
По Стелвіо нічого не скажу про поведінку. Не їздив. Якщо після тестдрайву сподобається і не лякає манілос при майбутньому перепродажу, то чому б ні? Все треба помацати)

Укроп *
-1102 лет за рулем, Киев
С нами с 07.11.2007

Re: Stelvio, Discovery Sport - на що оновити Audi Q3 [Re: Gonchik74]
      11 декабря 2025 в 21:06 Гілками

Дивився собі на початку року Х3 рестайл свіжий. Прикольний але якійсь він сумний як для мене та дурний по ціні. Може мерседес?

подмастерье **
38 лет, Мариуполь
С нами с 20.10.2009

11 декабря 2025 в 22:51 Гілками

Подивився я на фото салону q3 16 року і думаю q5 20 року буде більшим кроком ніж вам здається. Тобто досвід буде інший.
- по салону майже все інше: блок клімату, кермо, важіль кпп + розміри салону. По приборці мені норм на ЖК. Таку і шукав.
- інша передня підвіска. Многоважельна проти макферсону
- продольний мотор та інший повний привід. Але тут не знаю чи є в цьому реальна різниця на практиці
- напевно інші мотори та коробки. Ну це основне в машині. 2.0 турбо бензин на 250к.с. їде досить приємно. Про дизелі не знаю.

БМВ х3 буде на 5тис доларів дорожче за аналогічну ауді ку5. Але там як раз на більшості буде звичайна полу аналогова приборна панель в милях.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
3 користувачів і 100 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1024

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія