Як замінити газову колонку? Квартира дісталась у... Ну, дісталась... Там нема гарячого водопостачання, але є колонка газова. Не працює. Але працювала колись. Хочу замінити. Чи можна (можливо) запросити приватним чином майстра, чкий встановить нову (вже придбана) колонку? Без газконтори, бо вони здуріли.
теоретично можна, зараз газовики по хатах не ходять, хіба лічильник сфоткати так їх не цікавить колонка, це якщо наліт буде цих рекетирів на цілий будинок, тоді вони перекривають газ всім і потім починають шантажувати ось через цю квартиру всім не буде газу. Але я щось вже давно про такі нальоти не чув.
Звісно можна Але при першій же перевірці (а перевірки будуть, як мінімум приходять раз на рік перевіряти вентканали) будуть проблеми. Найгірше - опечатають та заборонять користуватись газовою колонкою (та можливо плитою, як повезе). Коли нам перед війною ставили газові лічильники, роботи виконували дві бригади. З однією домовились, і вони за 5К легалізували "нештатні колонки". Друга бригада лютувала, та опломбувала газові вводи у п'ятьох квартирах. Після спроби легалізуватися офіційно та оголошення офіційного ценніка від київгазу, люди поставили бойлери
Ще як варіант можна поставити таку ж саму. Що там записано в проєкті? Наприклад у мене в селі в проєкті записан тип колонки, без конкретної торгової марки. Вже пару раз міняв сам на такого ж типу, але різних марок. Один раз була перевірка, все влаштувало.
Дякую, хто відписався. Чи нема в кого контактів відповідних перевірених майстрів?
Якщо потужність однакова - може "проканати". Ні - потрібно буде переробляти проект.
Як замінити газову колонку? Квартира дісталась у... Ну, дісталась... Там нема гарячого водопостачання, але є колонка газова. Не працює. Але працювала колись. Хочу замінити. Чи можна (можливо) запросити приватним чином майстра, чкий встановить нову (вже придбана) колонку? Без газконтори, бо вони здуріли.
Тут є ще один "великий підводний камінь": а де саме розташована колонка. Тому що якщо у ванній (так робили в сталінках часто) то ой.
Тут є ще один "великий підводний камінь": а де саме розташована колонка. Тому що якщо у ванній (так робили в сталінках часто) то ой.
Хм А що не так? В моїй сталінці з перших днів (тобто за проектом) колонка саме у ванній, і саме до розштошування питань у Київгазу не має. Сусіди що переносили на кухню, мали проблеми
Хм А що не так? В моїй сталінці з перших днів (тобто за проектом) колонка саме у ванній, і саме до розштошування питань у Київгазу не має. Сусіди що переносили на кухню, мали проблеми
Поки колонка висить у ванній з часів побудови будинку газовики мовачать. Коли починаються питання щодо її заміни або перенесення вони можуть згадати що за оновленими правилами колонку не можна вішати у ванній кімнаті і запропонувати замовити проєкт, узгодити, після цього здійснити силами тих, хто має на це право, переробку системи газопостачання в кватирі і т.п. Тисяч на 10 і тривалий час може потягти.
ставити за новим проєктом у ванній не можна. А ось про перенос колонок, які вже стоять у ванній - не чув. Можливо при зміні проєкту (нова колонка) теж хочуть переноса колонки з ванної.
Дякую, не знав... Ну наш дім взагалі Стояк газової труби проходить всередині будинку, по сходовій клітці І з нього розводка по квартирах Газовики, як побачили, були афігевші Але така особливість дала змогу не ставити лічильники у хатах, встановили в парадному
ставити за новим проєктом у ванній не можна. А ось про перенос колонок, які вже стоять у ванній - не чув. Можливо при зміні проєкту (нова колонка) теж хочуть переноса колонки з ванної.
Я теж так мало не попав, коли міняв колонку. Але нормальний інженер з міськгазу, сказав, що оскільки у мене перепланування, то він може трохи сприяти цьому процесу, бо вони мені і лічільник ставили поза квартирою, за умови, що в нього буде техпаспорт з об'єднаним санвузлом. Ну він у нас так і був, на початку, об'єднаний, то ми потім розділяли, тому і погодився. Типу в об'єднаному санвузлі можна, в ванній неможна.
Дякую, не знав... Ну наш дім взагалі Стояк газової труби проходить всередині будинку, по сходовій клітці І з нього розводка по квартирах Газовики, як побачили, були афігевші Але така особливість дала змогу не ставити лічильники у хатах, встановили в парадному
У мене так само, по сходах газовий стояк. Але ніхто з цього не офігєвав, і багато лічильників на площадках.
Це у Вас іще по людські. У будинку де жив мій батько (сталінка) на першому поверсі квартир немає - там дитячий садок ще з моменту побудови. То газова труба заходить у підїзд з вулиці під стелею першого поверху, потім проходить через перекриття сходової клітини на другий поверх. Далі під стелею другого поверху заходить в квартиру батька. Там проходить через ванну і туалет і заходить на кухню. У дальньому куті кухні йде через перекриття у квартири 3-5 поверхів. І при цьому вже від цього стояка йшла трбуа назад через кухню, туалет і ванну до газової колонки батька. Десь років 15 тому примусово під стелею повісили газовики індивідуальний газовй лічильник розміром із шпаківню, покази з якого можна було знімати лаше за допомогою драбини. Коли робив після смерті батька ремонт то викинув ту колонку разом із "зворотньою" трубою і встановив електричний бойлер. Легалізував усе це і стало зручно - газовики і вентиляційники дорогу до квартири забули. Інших перевіряють досі ледь не щоквартально.
Що там записано в проєкті?
Yt pyf./ Не знаю. Не знайшли у хаті проекту.
Що там записано в проєкті?
Yt pyf./ Не знаю. Не знайшли у хаті проекту.
цікаво, а можна цей проєкт у газконтори зитребувати?
Це все одно, що віддати злодіям ключі від квартири
Можна спробувати через особистий кабінет Київгазу. Десь читав, що там вказано встановлене обладнання. Але сам не робив такого. Сам проект зазвичай не потрібен, якщо всі труби та розташування колонки у первісному вигляді, лише дані про саму колонку. Ну і звісно, якщо там написано лише "18 кВт" - з цього не виходить, що можна без проблем замінити на таку саму сучасну 18 кВт іншої марки, бо тоді усі колонки мали марку "ВПГ-18".