а мож наоборот - появятся тыщи новых фопчиков, бомжы, бабушки, коты, и у всех меньше мильона?
теж не все так просто. банки нові фопи цього року дуже прискіпливо перевіряють походження коштів і товару.
ну так шо, фопчік ойтішнег, сидить на компі, бабки з-за кордону приходять. Що там у нього перевіряти? а мільон для нього це не дуже так й багато, до речі. Почитати автоуа, так це верхньо-нищебродський рівень якійсь.
Якщо з-за кордону приходять, то пдв як раз і не буде, то експорт послуг. Доїти будуть тих, хто на вітчизняному ринку працює
а мож наоборот - появятся тыщи новых фопчиков, бомжы, бабушки, коты, и у всех меньше мильона?
теж не все так просто. банки нові фопи цього року дуже прискіпливо перевіряють походження коштів і товару.
ну так шо, фопчік ойтішнег, сидить на компі, бабки з-за кордону приходять. Що там у нього перевіряти? а мільон для нього це не дуже так й багато, до речі. Почитати автоуа, так це верхньо-нищебродський рівень якійсь.
суть не в тому що перевірять, а в тому що перевіряють.
і якщо фоп ітішнік підсуне конткракт та акт наданих послуг да і все - то фоп торгівля вже так дойо перевіряють походження товару, що це виніс мізків.
суть не в тому що перевірять, а в тому що перевіряють.
і якщо фоп ітішнік підсуне конткракт та акт наданих послуг да і все - то фоп торгівля вже так дойо перевіряють походження товару, що це виніс мізків.
Вважаю що ФОП на ПДВ - не зможе існувати в системі. Це те саме що ТОВ, з відповідними бухгалтерськими "ризиками". ТОВ навіть краще, бо відповідає лише своїми активами, а ФОП всім що особисто має у власності. Для прикладу, коли для кассового обліку дозволили скорочення номенклатури, тобто пробивати можна якось групу в цілому, без конкретики. А для ПДВ обліку, маєте виписати податкову, відповідно до тієї ж номенклатури що отримали. а це тягне до складського обліку, щоб не виписати те чого немає в наявності. Бо податкова це все перевірить і заверне накладну. А потім почнуться проблеми у контрагентів, бо вашу ПН заблокували. І щоб власне зареєствувати то треба в бюджет наперед заплатити різницю між забов'язаннями і кредитом по ПДВ. Доречі багато бухгалтерів з ПДВ не працюють, бо їм простіше було брати ФОП, по співвідношенню Зарплата/(кількість годин роботи).
а це тягне до складського обліку, щоб не виписати те чого немає в наявності. Бо податкова це все перевірить і заверне накладну.
Цікаво, як в ций ситуації будуть викручуватись з контрабандою.
Все будет нормально с контрабандой, все решаемо.
Но, как я уже и говорил, если ФОП станет с НДС, то смысла ФОПа не будет, тогда уже переходить на юр лицо, с уставным фондом 100 грн и директором , с пропиской в Ялте. Опять же вот выше писали, потребуется бухгалтер ( всем ФОПникам), то большинству легче будет закрыться и будут работать просто за нал. уйня якась.
Опять же вот выше писали, потребуется бухгалтер ( всем ФОПникам), то большинству легче будет закрыться
Знайомі відкрили ФОП в Польщі. Там теж є ці загони з ПДВ для ФОП. Так там всіх обслуговують бухгалтреські компанії типу за абонплату. Бо дорого бухгалтера в штаті тримати да і смисла немає при обмеженних операціях. Вони їм відправляють лише первинні документи, а бухкомпанія все сама веде. Великий ринок для бухгатлерів може відкритись, оживе професія
У нас теж таких компаній повно. Надавайте їм первинні документи і вони зроблять все за вас. Але ж облік фопа тільки банк і облік первинних документів це різна вартість.
Опять же вот выше писали, потребуется бухгалтер ( всем ФОПникам), то большинству легче будет закрыться
Знайомі відкрили ФОП в Польщі. Там теж є ці загони з ПДВ для ФОП. Так там всіх обслуговують бухгалтреські компанії типу за абонплату. Бо дорого бухгалтера в штаті тримати да і смисла немає при обмеженних операціях. Вони їм відправляють лише первинні документи, а бухкомпанія все сама веде. Великий ринок для бухгатлерів може відкритись, оживе професія
я не знаю, слава Богу, как там в Польше. Но я знаю как у нас...И все просто, для торговца носками на рынке, не будет. Понятно, что кафе перестанут через ФОПчиков кухню проводить, но вот кто реально мелкий торговец, тому оно все легко не будет.
все, зрозумів.
це щоб фопи закрились... і в армію. от і не буде відмазок про економічний фронт.
шахімат ухилянти.
а це тягне до складського обліку, щоб не виписати те чого немає в наявності. Бо податкова це все перевірить і заверне накладну.
Цікаво, як в ций ситуації будуть викручуватись з контрабандою.
так как обычно. одно время отбеливение контрабанды было дороже обнала
Залежить від виду діяльності. З 2007 працюю на 3й групі з ПДВ- будівництво. Звісно, що б/г. Є види діяльності, де без ПДВ з тобою не будуть розмовляти. У ТОВ є свої нюанси- наприклад, як вивести гроші в готівку.
Вообще все у нас решаемо ))) многие забыли или не знали. Но мы это уже проходили. Давно правда лет 20 назад. Всех нас у кого оборот был, сделали ндсниками. Я тогда по себе прекратил все операции в ноль. И так сделали практически все фопы. Зато моя мама, бабушка, кошка и соседская собачка стали фопами с маленьким оборотом. Если память не изменяет, то месяца три это просуществовало и отменили это. И как только я перестал быть плательщиком ндс у меня каааак попер бизнес я даже с пустышек на общей системе вернулся на единый налог и стал опять платить налоги.
Так что может конечно быть что угодно, но вот не верю я в то, что это не будет порешаемо. А нет: бабушка и кошка и соседская собачка уже сказали, что готовы бить фопами с оборотом до миллиона.
А нет: бабушка и кошка и соседская собачка уже сказали, что готовы бить фопами с оборотом до миллиона.
Так може в тому і задумка? Зараз Ви один ФОП з лімітом в 6,6 млн грн в рік і податками в 1600 грн єдиного і 1760 ЄСВ. А з бабцею і жучками тепер вас буде 6 ФОП (щоб ліміт в 1 млн грн триматии) і вже вийде 9600 грн єдиного і 10560 грн. ЄСВ.
Які шанси що це взагалі буде прийнято?
На мою думку високі.
Які шанси що це взагалі буде прийнято?
Хто гетьманцеву носить валізи з кешем? ФОПи чи великий бізнес.
Деякі ідіоти кажуть, що то для боротьби з бізнесом, який уникає сплати податків, розподіляючи обсяг продажів на десятки фопів.
Але ця тупа задумка розбивається вщент об одне просте питання:
- Хто може собі дозволити утримувати бухгалтера - реальний ФОП чи бізнес з десятком "підприємців"?