Всім доброго дня. Чи можна якось за допомогою розумної розетки з Аліекспрес та програми SmartLife автоматизувати процес, щоб при відключенні електрики у квартирі приходило сповіщення на телефон? Інтернет та Wi-Fi залишається працювати. Чи взагалі це як можно зробити, за допомогою чого?
я это поднимал если никто по твоему адресу еще не сделал. там телеграм канал и потом туда всех жильцов пригласил https://svitlobot.in.ua/
Як на мене, найпростіше рішення:
0. По інструкції реєструєш телеграм-канал світлобота (обираєш вариант "смарфон") 1) купуєш плату Коли буде плата: https://prom.ua/ua/p2661348267-esp8266-nodemcu-wifi.html 1. Під'єднаєш її до компа 3. Програмуєш через сторінку https://andrewjswan.github.io/svitlobot/ 4. З телефона знаходиш Вай-Фай мережу svitlobot, конектишся до неї і в браузері налаштовуєш (прописати свою вай-фай і ключ світлобота)
🤣
Для повного феншую додаєш туда адміном @DtekSchedulePowerOutSenderBot
В Київ цифровий нормально приходять сповіщення, звісно якщо будинок вимикають відповідно до черги, бо наприклад в мене черга 6.1 а фактично вимикають по 5.2, тому при визначенні адреси довелося зазначити номер сусіднього будинку...
В Київ цифровий нормально приходять сповіщення, звісно якщо будинок вимикають відповідно до черги, бо наприклад в мене черга 6.1 а фактично вимикають по 5.2, тому при визначенні адреси довелося зазначити номер сусіднього будинку...
Воно дуже розказано... Наприклад сьогодні вимкнення було по половинні 6.2, а графік один на усіх. Якщо треба мати інформацію саме про актуальну інформацію по своєму будинку, то тільки саморобно. В мене гірша ситуація, в мене 2 вводи на будинок, я сам писав, а дітям зробив світлобот. Це зайняло хвилин 20-30. Все коротко й по суті й readonly. Можна глянути, як виглядає: @svitlobot_prosp_Korolyova12i
Всім доброго дня. Чи можна якось за допомогою розумної розетки з Аліекспрес та програми SmartLife автоматизувати процес, щоб при відключенні електрики у квартирі приходило сповіщення на телефон? Інтернет та Wi-Fi залишається працювати. Чи взагалі це як можно зробити, за допомогою чого?
Якщо без додаткових витрат - то без сповіщень, просто подивився в SmartLife, якщо розетка - оффлайн -то електрики нема Якщо треба сповіщення - то використовують датчик протікання, контакти на реле (як один з варіантів)
У Sonoff(та мабуть у інших IoT виробників теж) э датчик DW2-WiFi відкриття(магніт+геркон) На Алі і у нас за +2-3 ціни вони є у продажу Реле, обмотка підкючена до електромережі(контакти замість геркону), при зміні стану буде приходити на телефон push-повідомлення, можна налаштувати взаємодію(автоматизацію) з іншими пристроями, можна ввімкнути\вимкнути(тоді тільки буде писати у лог зміну стану)режим "охорони". Замість реле мабуть можна використати електромагніт.
В мене від Ajax Hub приходить сповіщення про втрату / відновлення основного живлення
я это поднимал если никто по твоему адресу еще не сделал. там телеграм канал и потом туда всех жильцов пригласил https://svitlobot.in.ua/
Дякую. Подовбався, та зробив, через поширювач вайфаю, бо роутер у мене на ДБЖ. Трохи із запізненням, але все дає. Питання лише у тому, що для інших мій канал не інформативний зовсім, бо я вручну на станцію все перемикаю. Ну то вже мої нюанси)
Якщо без додаткових витрат - то без сповіщень, просто подивився в SmartLife, якщо розетка - оффлайн -то електрики нема Якщо треба сповіщення - то використовують датчик протікання, контакти на реле (як один з варіантів)
в настроюваннях є пункт - "сповіщення оффлайн" але воно через мінімум 30 хв приходить.
Вчора наштовхнули на просту ідею (бо мудрував автоматизацією та станами ввідного автомата) покопався у загашниках, знайшов датчик протікання , блок живлення типу зарядки на 5в та 5в реле від ардуіно. Контакти датчика на реле, реле при ввімк - размикає, при зникненні Світлани замикає (нормально замкнутий контакт) Лишилось якось все зібрати не на шмарклях та у акуратну коробку
Якщо треба мати інформацію саме про актуальну інформацію по своєму будинку, то тільки саморобно.
Аякс, наприклад, дуже все чітко квакає, можливо, хто не знає про його функціонал...
почитав темку та зробив собі сповіщення через світлобот. За наявністю електрики слідкує старий телефон. Як то кажуть, 5 хвилин - пальот нормальний
Якщо треба мати інформацію саме про актуальну інформацію по своєму будинку, то тільки саморобно.
Аякс, наприклад, дуже все чітко квакає, можливо, хто не знає про його функціонал...
не у всіх він є, він вузькоспеціалізований, він не попередить, що найближчим 10 хв. не треба лізти в ліфт, не опублікує графік на завтра і не оновить його впродовж дня, ... але це все за небхідністю користувача