А те, що заробляти гроші можна, то завжди можна, в 90х також коробками бакси носили
У 90-ті був дефіцит усього.Можна було будь яке г---но зробити і його з руками відривали.
але ж тоді також нічого місцевого не виготовлялось і все завозили? Якби нам на пару місяців перекрити імпорт, то буде та сама ситуація як в 90х Звичайно, вже не так все як в 90х, щось за дорого і самі зробимо
Я думал ты в Польшу умотал и там уже одеваешь пшешиков. Но вижу нет, ты норм чувак, патриот, а не вотэтовотвсё, ну и лень конечно свое дело сделала.
Та ну ту Польшу. Там тяжелее. Нас и тут не плохо кормят.
Ну вот я знал, что на таких как ты, простых бизнесовых людях, привыкших не скиглиты, что мало рентабельности, а работать , и держится украинский бизнес. И на плечи таких тружеников и ляжет бремя восстановления Украины и все получится!
але ж тоді також нічого місцевого не виготовлялось і все завозили?
Не все,багато чого тут стали виробляти.Це був початок приватних бізнесів.І маржа була 300-600 і більше відсотків.
Не все,багато чого тут стали виробляти.Це був початок приватних бізнесів.І маржа була 300-600 і більше відсотків.
Як на мене, то пік чогось свого був після 2014 року. До цього банальні стаканчики для кави десь в Чехії купували. Але знову ж таки, я почав працювати вже десь на початку 2000х, тому прям експертно заявляти не буду
Як на мене, то пік чогось свого був після 2014 року. До цього банальні стаканчики для кави десь в Чехії купували. Але знову ж таки, я почав працювати вже десь на початку 2000х, тому прям експертно заявляти не буду
Я почав працювати в приватной конторі в 1995.Дуже добре знав що там і як.В 1998 почав свою справу.Сама золота пора була десь в 93-96,потім в 2000-2007 десь.Після 2014 це вже перманентна Може у когось інакше...
Производство стаканчиков было в Киеве в районе метро черниговская, ориентир 98 год
У кого есть излишки денег от их деятельности: и 10к и 100к и т.д. В своей деятельности они не принесут ничего большего.
Это какой-то странный бизнес, который не получается масштабировать...Самозанятость, типа там мастер чего-то еще могу представить, но бизнес... По теме общей - ну как-то очень точечно потребление растет. У рестораторов, кажется, все плохо, у строителей - все хорошо, по ТРЦ Киева вакантных площадей больше стало, хотя и в выходные в Республику/Лавину не заехать, ни выехать...
у строителей - все хорошо
За последние 10 лет цены на строительные работы поднялись примерно в 3 раза в долларе.
Да после 2014 какой уже бизнес, разве что коллекторский. А после 95г уже у нас много что выпускалось, и на фоне этого кризис 1998 прошли гораздо легче.
цікава тема але не бачу відповіді на головне питання: - що такого може дати малий бізнес, чого не може дати великий?
відповідь на це питання і є нішею для малого бізнесу бо насправді факторів не так вже і багато: - ціна - сервіс/якість - зручність - об'єм ринку
тому і пошук ніші і, при вже наявному бізнесі, масштабування повинні відповідати на це питання.
цікава тема але не бачу відповіді на головне питання: - що такого може дати малий бізнес, чого не може дати великий?
відповідь на це питання і є нішею для малого бізнесу бо насправді факторів не так вже і багато: - ціна - сервіс/якість - зручність - об'єм ринку
тому і пошук ніші і, при вже наявному бізнесі, масштабування повинні відповідати на це питання.
+оперативність переналадок і виконання замовлень. З масштабуванням не виходить.Наприклад,я можу придбати ще одну б/в машину вартістю приблизно 150 тис.дол.Щоб її загрузити мені доведеться ще знижувати ціни.А ринок вже і так вбитий,знижувати нема куди.І яке може бути масштабування?
+оперативність переналадок і виконання замовлень. З масштабуванням не виходить.Наприклад,я можу придбати ще одну б/в машину вартістю приблизно 150 тис.дол.Щоб її загрузити мені доведеться ще знижувати ціни.А ринок вже і так вбитий,знижувати нема куди.І яке може бути масштабування?
"+оперативність переналадок і виконання замовлень." - це і є пункт сервіс/якість "З масштабуванням не виходить." - хех, якби виходило - то і масштабувались, а не теми на форумі створювали )
Я думал ты в Польшу умотал и там уже одеваешь пшешиков. Но вижу нет, ты норм чувак, патриот, а не вотэтовотвсё, ну и лень конечно свое дело сделала.
Та ну ту Польшу. Там тяжелее. Нас и тут не плохо кормят.
Ну вот я знал, что на таких как ты, простых бизнесовых людях, привыкших не скиглиты, что мало рентабельности, а работать , и держится украинский бизнес. И на плечи таких тружеников и ляжет бремя восстановления Украины и все получится!
да мы такие Всю жизнь пашем и строим Вот бы еще кусочек бюджета на восстановление освоить. В смысле долгим и тяжелым трудом восстанавливать. Жаль мордой наверное не вышел. Своих там на освоение хватает.
Маржа була 300-600. Це про що? Націнка мається на увазі? Бо маржа не може бути більше 100% Фізично і математично не може. Про що мова? Правда цікаво. Бо я тоді вже барижив потроху. От мені і цікаво що да як тоді було.
Згоден. І це тільки про початок чогось свого. По одягу до 2014 це як кажуть: обняти і ридати. Наше виробництво.
У кого есть излишки денег от их деятельности: и 10к и 100к и т.д. В своей деятельности они не принесут ничего большего.
Это какой-то странный бизнес, который не получается масштабировать...Самозанятость, типа там мастер чего-то еще могу представить, но бизнес... По теме общей - ну как-то очень точечно потребление растет. У рестораторов, кажется, все плохо, у строителей - все хорошо, по ТРЦ Киева вакантных площадей больше стало, хотя и в выходные в Республику/Лавину не заехать, ни выехать...
Назови это самозанятость или еще как. Ну или какая другая деятельность. Я про суто, когда есть деньги но в свое дело или мало для масштабирования или сейчас не надо. Или нет смысла масштабировать. В общем когда есть деньги, а куда потратить не знаешь? А на бухло и развлечения это слишком много или жалко потратить.
Малий бізнес ніколи не зможе дати те і стільки як великий бізнес. Малий бізнес завжди буде збирати те що не доїв чи не проковтнув, або проковтнув і виплюнув великий бізнес.
Маржа була 300-600. Це про що? Націнка мається на увазі?
Так,мова про націнку.
Малий бізнес ніколи не зможе дати те і стільки як великий бізнес. Малий бізнес завжди буде збирати те що не доїв чи не проковтнув, або проковтнув і виплюнув великий бізнес.
мова не про зможе чи не зможе, а про масштабування.
теоретично ти можеш торгувати шкарпетами на ринку, потім відкрити другу точку, третю, потім на іншому базарі, потім магазин, онлайн і т.д. і тп, потім до шкарпет додати панчохи, труселя, футболки, пальта... потім запустити свою фабрику по пошиву і органічно вирости в великий бізнес.
а практично на іншій точці буде наймана людина, котрій може бути байдуже на продажі і твоя точка прибуткова, а друга в нулі чи в мінусі і твоє масштабування на цьому і закінчиться.
теоретично ти можеш торгувати шкарпетами на ринку, потім відкрити другу точку, третю, потім на іншому базарі, потім магазин, онлайн і т.д. і тп, потім до шкарпет додати панчохи, труселя, футболки, пальта... потім запустити свою фабрику по пошиву і органічно вирости в великий бізнес.
и таким образом бац и умер в Канаде родственник миллионер и оставил наследство и ты миллионер ( долларовый).