Купувати відчутно биті родстери чи кабріолети - така собі історія. Вони і так мають підвищені вимоги до жорсткості кузова. А після ДТП хз як воно там вплинуло на структуру (при фактичній відсутності каркасу із боковин, стійок криші і самої криші). А для драйверс-карс жорсткість все ж один із ключових моментів. Ну, звісно, якщо авто не для понтів береться.
Це прям широковідома кукла була - по всьому Києву її тягали). Якщо знайти її попередні торги - там взагалі фарш.
Toyota MR2?
Якщо дивишся відгуки, то дуже рекомендую британця JayEmm. Наряду з Chris Harris (ex-Top Gear) та Harry Metcliffe (засновник та головний редактор журналу ЕВО, сусід Кларксона) він для мене один з топових авто-ютуберов в ЮК. Там не дуже багато спеціфічного англійского гумору так що повинно бути зрозуміло. Зо мені в ньому подобається (як і в інших хлопцях вище) що він не просто журналіст, в нього непогана колекція Феррарі, Порш і Астонів тому він дуже багато орієнтується не на хайп а на практичні штуки з точкі зору клієнта ціх авто.
Should You Buy an R171 Mercedes Benz SLK350 over a Boxster? Here's Why You Might https://www.youtube.com/watch?v=SGR952IMjyg Ну і взагалі там багато чого ще - Фіат 124, 987 Кайман, SLC55 і тд і тп
За огляди дякую - подивлюся обовʼязково. А mr2 точно ні. Старе авто є старе авто - треба багато часу, уваги і грошей.
Купувати відчутно биті родстери чи кабріолети - така собі історія. Вони і так мають підвищені вимоги до жорсткості кузова. А після ДТП хз як воно там вплинуло на структуру (при фактичній відсутності каркасу із боковин, стійок криші і самої криші). А для драйверс-карс жорсткість все ж один із ключових моментів. Ну, звісно, якщо авто не для понтів береться.
але авто тут...і його можно на всіх діагностиках покрутити - інше питання купувати там і везти...
Який жах. В который раз убеждаюсь, Украина - самая богатая страна в мире. Где еще можно продавать затоталеный хлам за 50К?
Toyota MR2?
Найсвіжішій вже 19 років, на авторіа жодної нема
після переглядів, попередньо зупинив вибір на mx-5 z4 e89.
тепер треба шукати власників напрашуватись щоб прокатили і порозповідали н'юанси.
О, ну прогрес! Будуть питання по Е89 - звертайся
Якщо будеш розглядати z4, то не рекомендую дивитись на варіанти з двигунами N20 і N54.
1. Механізм складання криши вразливий, в першу чергу до корозії бо знаходиться на дні багажника. Якщо гніють прокладки і влага потрапляє в багажник то накопичується внизу - саме там де привід механізму криши. Попередити / передбачити проблему легко, лікувати - відносно дорого бо треба міняти проводку криші
Я згадую мх-5 софт топ і який же це кайф однією рукою за 3-5 секунд відкинути чи підняти дах, і ніяка проводка не згниє))))
На 124 не катав, але 1.4 в такому авто не сприймаю, це рівень якого небудь гольфа.
так там же турбо 1.4 базовий на 140 кс в ЄС, в США ніби на 160 і Абарт на 170 кс і там, і там + крутний момент же у нього кращий ніж у 2.0 Міати НД, тому по динаміці він їде краще однозначно, а ще там мех кпп від Міати НЦ і вона не ломає 3-тю передачу як на НД-хах))))
О, ну прогрес! Будуть питання по Е89 - звертайся
є питання - дай покататись :)
а ключове питання двигун. я так розумію н20 шукати? або плюнути і н54 - теоретичні болячки відомі і наче не так щоб страшні. але ж на робот плюються всі блогери. ну і чи не буде з ним дисбаланс по вазі?
Якщо будеш розглядати z4, то не рекомендую дивитись на варіанти з двигунами N20 і N54.
... я якраз у Дмитра і питаю який з них )))
На 124 не катав, але 1.4 в такому авто не сприймаю, це рівень якого небудь гольфа.
так там же турбо 1.4 базовий на 140 кс в ЄС, в США ніби на 160 і Абарт на 170 кс і там, і там + крутний момент же у нього кращий ніж у 2.0 Міати НД, тому по динаміці він їде краще однозначно, а ще там мех кпп від Міати НЦ і вона не ломає 3-тю передачу як на НД-хах))))
Якщо мова про версію на 184 кс, то ні, динаміка у 124 не краще. Хоча це, насправді, не важливо, бо основне це відсутність турболагу на атмо, що для авто типу Міати значно важливіше. Про коробку наче ж болячки тільки nd1? Не бачив скарг на це з nd2/nd3.
Глобально в Е89 є декілька "площин" в рамках яких треба робити вибір або, зважаючі на те що ми маємо діло з б-у, погоджуватись на компроміс
1 -Двигло
Приблизно до 2011/12 років вибір був: N52 рядна шістка без турбини = 23і (2.5л), 30і (3л), ІМХО "класичний" БМВ двигун, вважається відносно безпроблемним, великій розхід відносно Двигун майже не тюниться
З 2012 і по 2016 N20 Рядна турбо четвірка з турбиною і купою іншіх інновацій, варіанти 18i, 20i, 28i за великим рахунком однакові двигуни з різною ступінню "розгону" турбини. З одного боку, ранні варіанти цього двигуна вважались і вважаються "проблемними" З іншого боку, в теоріі, це дуже росповсюджені двигуни і всі проблеми гарно відомі і по діагностиці і по ремонту.
Всі роки з 08 по 16ий N54 рядна шістка з турбиною = 35i, 35is, з лютим моментом (від 400 до 500НМ) великою потужністю (300-340 кс) і нескінченним потенціалом до тюнінгу. N54 це "Двигун року" багато разів підряд в різних рейтингах. ІМХО самий неоднозначний двигун тому що за основу взята дуже безпроблемна база Н52 і "просто" додана турбина, але той факт що це двигун ставився на Мки, Альпіни і топові Z4 якій потім мамкини гонщики ушатували і тюнили зробив імідж проблемного.
2 - КПП - у "простих" може бути ручка або класичний автомат, у заряджених 35i/35is - тількі робот DCT. Кажуть що робот відносно шустрий та безпроблемний, але робот
3 - "модерновість" 3.1 = є екран чи немає - відноситься до всіх моделей 3.2 = якщо є екран то яка версія (CIC - це десь до 12-13 року чи NBT якій зявився у 2013)
Тепер шо ми маємо в комбінаціі цього всього:
Якщо ти хочеш МКПП то це тількі N20 або N52 Якщо ти хочеш більш нову систему навігаціі то тут тільки більш нові моделі які будуть або N54 або N20 (CarPlay/Android Auto можно доставити і в стару і в нову але буде буквально трохи незручно)
Для себе я обирав так: 1. Двигун хотів тількі 6ку, бо це, ІМХО, "класика" і "таке більше майже не роблять". 2. Між N52 та N54 я обрав без турбини тому що а)Дешевше б)потенційно Надійніше 3. Між варіантами 23і та 30і обрав останній бо "мощі мало не буває", хоча це було не так принципово як стан авто і наступний пункт 4. Обовязково з екраном, версія наві не важлива
Глупо сперічатись що 35і та 35іс = більш дінамічні і "заряджені" авто які мабуть більше цінуються за це, але, моє імхо, з нимі трішкі більше уваги, обережності та вишча вирогідність якіх-то проблем
Окремо скажу що треба оминати як чуми диски 19дюймів 296ий стиль - вони крихки і майже тупо всі розсипаються, ідеальний розмір це 18дюймів або якщо вже 19 то будь якій інший стиль. Гуму ран флет якщо така встановлена бажано викинути як страшний сон і купити звичайну.
З.И.(Покататись легко, якщо ти будеш на півдні Англії, я переїхав 8 чи 9 років тому)
В N54 додали не одну, а цілих 2 турбіни, з усіма витікаючими наслідками. Далі був N55, як спроба виправити помилки, вже на одній турбіні. Дещо вдалось, щось ні. Після цього вже B58, який з TU1 (фактично друга генерація B58) і вважається тим самим канонічним B58 з шаленою надійністю. N54 є сенс брати хіба що заради тюнінгу. Великий важкий двигун з багатьма родовими болячками. N52 для цієї моделі виглядає найбільш вдалим вибором.
Глобально в Е89 є декілька "площин" в рамках яких треба робити вибір або, зважаючі на те що ми маємо діло з б-у, погоджуватись на компроміс
З 2012 і по 2016 N20 Рядна турбо четвірка з турбиною ... 18i, 20i, 28i 2 - КПП - у "простих" може бути ручка або класичний автомат, у заряджених 35i/35is - тількі робот DCT. Кажуть що робот відносно шустрий та безпроблемний, але робот
Я їздив на рестайловій з двигуном N20 в варіанті 20i на 184 кс (чи скільки там), і ще одна зміна - там вже була 8ст коробка ZF. Вона теж додає динамічності. В дорестайлах була шестиступка, наскільки пам'ятаю
Саме так, звісно там більше ніж "просто додали турбину" 35іс беруть за те що це майже Z4M бо офіційно М версіі Е89 ніколи не було
З 2012 і по 2016 N20 Рядна турбо четвірка з турбиною ... 18i, 20i, 28i 2 - КПП - у "простих" може бути ручка або класичний автомат, у заряджених 35i/35is - тількі робот DCT. Кажуть що робот відносно шустрий та безпроблемний, але робот
Я їздив на рестайловій з двигуном N20 в варіанті 20i на 184 кс (чи скільки там), і ще одна зміна - там вже була 8ст коробка ZF. Вона теж додає динамічності. В дорестайлах була шестиступка, наскільки пам'ятаю
Можливо. ІМХО 6- чи 8- скоростей в АКПП на цьому авто не дуже принципово. Можу сказати шо і на 6 їде дуже чудово і без затримок будь яких
Ще забув - в Е89 немає підстаканників Вирішується 3Ддруком
Фан факт - Е89 перша і єдина модель БМВ спроектована повністю жіночим дізайн колективом. Живіть тепер з цією інформацією )
компроміс тут буде простий - що найду першим і живим то і візьму. і то, першим пунктом буде знайти когось щоб хоча б з годинку потестдрайвити. хоч пасажиром покататись.
якщо зупинюсь на е89 - то робот все ж таки ні, почитав додатково - таки багато нарікань на нього. по двигуну я так розумію, якщо н54 з 2 турбами це таки гемор (хоча до кінця ще не розібрався) то або н20 з турбою або н52 атмо (хоча, мабуть перший варіант реальніше знайти)
якщо зупинюсь на міаті - то це нд в комплектації клаб або гт з блокування диференціалу і мотором на 180 кобил.