autoua
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Форсунка омивача(задн)_не омиває_як/де прочистити? (4/5)

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

Re: Форсунка омивача(задн)_не омиває_як/де прочистити? [Re: Djohny]
      6 января 2026 в 18:31 Гілками

Djohny 06.01.2026 16:44 пишет:

Мені он цікавіша задача. Ще до морозів залив незамерзайку поверх літньої, пробризкав, здавалось все гуд але сьогодні їхав, а насос мовчить як мертва кацапура.. Мабуть таки не все вибризкав і воно підмерзло таки. Тепер задача до кого проситись у теплий гараж або чекати потепління.. Добре що хоч машин під сракою зараз дві. Щоправда в одну сідаю а батькову , як шуткує сусідка, на себе натягувати приходиться.

Долий концентрату -80. Зараз тепло і воно розтане.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
ssb
Достоевский **
36 лет (18 лет за рулем), Киев
С нами с 25.01.2008

Re: Форсунка омивача(задн)_не омиває_як/де прочистити? [Re: nickka]
      6 января 2026 в 18:36 Гілками

nickka 06.01.2026 18:31 пишет:

Долий концентрату -80. Зараз тепло і воно розтане.

Лайфхак - перед тим пляшку з концентратом ще у мікрохвильовці погріти. Тоді взагалі миттєво тане
А якщо ще й у підземному паркінгу якогось ТЦ, і піти собі потім по магазинам походити. То по поверненню 99% шо вийде все пропшикати вже легко

Змінено ssb (18:37 06/01/2026)

igg 1
V.I.P **
61 год (39 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

6 января 2026 в 23:11 Гілками

igg 06.01.2026 16:12 пишет:

kkk_GAZ240 06.01.2026 16:04 пишет:

В ответ на:

...

Щоб пластик розбирати
Ось туточки - 200 та 400 грн
Там багато прикольного ще є.

та в мене, вже років з 10, таких приколів дуже багато, від аліекспреса, вони їх у подарунок надсилали до чогось(до магнітол, регіків й т.і.), вже не пам'ятаю...але лежать мертвим грузом, бо я сам пластик не розбираю, щось мене завжди зупиняє

а де ти територіально? Подивився, є шприц на 50 кубів, є різні трубки, є циганська голка, якщо ще сфоткаєш зблизька форсунку для розуміння то може й твою відновим у порядку кавопиття

териториально - Деміївка, але форсунку не зафоткаю, бо до неї навіть ділери не змогли добратися ...голок(не тільки циганських) в мене самого - купа

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: Форсунка омивача(задн)_не омиває_як/де прочистити? [Re: igg]
      7 января 2026 в 00:01 Гілками

igg 06.01.2026 23:11 пишет:

форсунку не зафоткаю, бо до неї навіть ділери не змогли добратися ...голок(не тільки циганських) в мене самого - купа

Деха має на увазі зовні сфотати, щоб дірки пісюна побачити

V.I.P **
52 года (23 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

7 января 2026 в 00:04 Гілками

igg 06.01.2026 16:12 пишет:

В ответ на:

...

та в мене, вже років з 10, таких приколів дуже багато, від аліекспреса, вони їх у подарунок надсилали до чогось(до магнітол, регіків й т.і.), вже не пам'ятаю...але лежать мертвим грузом, бо я сам пластик не розбираю, щось мене завжди зупиняє

а де ти територіально? Подивився, є шприц на 50 кубів, є різні трубки, є циганська голка, якщо ще сфоткаєш зблизька форсунку для розуміння то може й твою відновим у порядку кавопиття

териториально - Деміївка, але форсунку не зафоткаю, бо до неї навіть ділери не змогли добратися ...голок(не тільки циганських) в мене самого - купа

Її що ззовні не видно? Щоб побачити вона цільнопластикова чи є вставка з металу. Деміїівка гірше, раніше там жив але зараз буваю декілька разів на рік

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Форсунка омивача(задн)_не омиває_як/де прочистити? [Re: kkk_GAZ240]
      7 января 2026 в 00:05 Гілками

kkk_GAZ240 07.01.2026 00:01 пишет:

форсунку не зафоткаю, бо до неї навіть ділери не змогли добратися ...голок(не тільки циганських) в мене самого - купа

а-аа,це зможу...фото й відео)

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

8 января 2026 в 14:01 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

ось зафотав...на СТО "майстри", довго й нудно, чухали дротиками, дули/сосали з обидвох боків...не насосали аж нічого

ось зафотав.на СТО "майстри", довго й нудно, чухали дротиками, дули/сосали з обидвох боків

V.I.P **
С нами с 22.05.2007

8 января 2026 в 17:09 Гілками

igg 08.01.2026 14:01 пишет:

ось зафотав...на СТО "майстри", довго й нудно, чухали дротиками, дули/сосали з обидвох боків...не насосали аж нічого

варіант не дуже нема металевої вставки-кульки, бо зовсім не факт що центр виймається, хоча по логіці якщо центральна вставка рухається то й виймається. На Кензі таки більш логічно зроблено. Якщо воно те що всередині рухається я б всеж спробував вставити "циганку" та вищелкнути, тоді отвір стане набагато більшим та якщо не проштовхне насосом то можна буде якимось щприцем з трубкою всмоктати те що там застрягло або тудим-сюдим її покачати і якщо там не епоксідка то проб'є та піде рідина.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

8 января 2026 в 17:32 Гілками

Djohny 08.01.2026 17:09 пишет:

В ответ на:

...

варіант не дуже нема металевої вставки-кульки, бо зовсім не факт що центр виймається, хоча по логіці якщо центральна вставка рухається то й виймається. На Кензі таки більш логічно зроблено. Якщо воно те що всередині рухається я б всеж спробував вставити "циганку" та вищелкнути, тоді отвір стане набагато більшим та якщо не проштовхне насосом то можна буде якимось щприцем з трубкою всмоктати те що там застрягло або тудим-сюдим її покачати і якщо там не епоксідка то проб'є та піде рідина.

як на мене, взагалі - не варіант, бо ні на фото, а ні живцем я (навіть у 4 ока) не бачу, щоби там іззовні щось рухалося/виймалося/вищілкувалося...

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

8 января 2026 в 17:42 Гілками

откинуть спойлер и будет доступ.
Взять форсунку в руки и на лоходроме купить любую похожую.

V.I.P **
С нами с 22.05.2007

8 января 2026 в 18:35 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

igg 08.01.2026 17:32 пишет:

Djohny 08.01.2026 17:09 пишет:

В ответ на:

...

як на мене, взагалі - не варіант, бо ні на фото, а ні живцем я (навіть у 4 ока) не бачу, щоби там іззовні щось рухалося/виймалося/вищілкувалося...

ну майже на всіх оця частина рухається, щоб цівку у нужну частину скла направляти.
От якщо вона рухлива то відповідно вона туди вставлена а значить виймається. (про спробували ковиряти на фото гарно видно)

ну майже на всіх оця частина рухається, щоб цівку у нужну частину скла направляти. От якщо вона рухлива то відповідно вона туди вставлена а значить виймається

СуперСтар **
47 лет, Киев
С нами с 13.08.2013

8 января 2026 в 18:36 Гілками

Голкою лізти і намагатися ворушити не раджу. Можна зламати.
Я б спробував поновому розібрати з середини до тої картинки, яку ви давали вище з трубками. Потім зняти прозору трубку з "правого з"єднання (на фото), вставити шприц (бажано великий) і потягнути створивши вакуум, набрати води і спробувати поганяти шприцем туди/сюди. Також бажано ввімкнути подачу на омивач і подивитися чи добре вода проходить по трубам до місця з"єднання з тією прозорою трубкою. Бо я так і не зрозумів чи ви самі були присутні коли перевіряли прохідність рідини до форсунки, чи це сервісники розповіли що рідина доходить. Там повинно гарно литися, щоб тиск для форсутки створювати.

СуперСтар **
47 лет, Киев
С нами с 13.08.2013

Re: Форсунка омивача(задн)_не омиває_як/де прочистити? [Re: R.Karp]
      8 января 2026 в 18:45 Гілками

Я б ще поковиряв під самою форсункою пошукав вусики/защипки. Якщо знайти і піддіти/підігнути хоча б один то форсунку можна стробувати витягти, там невеликий запас трубки повинен бути. Єдине, що незрозуміло де ті затискачки повиння бути, чи побокам, чи зверху/знизу. Така загадкова делать, що навіть картинки її не можливо знайти як вона виглядає.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

8 января 2026 в 18:47 Гілками

R.Karp 08.01.2026 18:36 пишет:

Голкою лізти і намагатися ворушити не раджу. Можна зламати.
Я б спробував поновому розібрати з середини до тої картинки, яку ви давали вище з трубками. Потім зняти прозору трубку з "правого з"єднання (на фото), вставити шприц (бажано великий) і потягнути створивши вакуум, набрати води і спробувати поганяти шприцем туди/сюди. Також бажано ввімкнути подачу на омивач і подивитися чи добре вода проходить по трубам до місця з"єднання з тією прозорою трубкою. Бо я так і не зрозумів чи ви самі були присутні коли перевіряли прохідність рідини до форсунки, чи це сервісники розповіли що рідина доходить. Там повинно гарно литися, щоб тиск для форсутки створювати.

своїми очами все бачив, бо стояв над ними й фото мої...нажаль, відео не зняв того всього процесу...бо був трохи у шоці

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

8 января 2026 в 18:58 Гілками

R.Karp 08.01.2026 18:45 пишет:

Така загадкова делать, що навіть картинки її не можливо знайти як вона виглядає.

Кому лінь шукати фото
https://prnt.sc/lWszD5_67gt6

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

8 января 2026 в 19:02 Гілками

kkk_GAZ240 08.01.2026 18:58 пишет:

Така загадкова делать, що навіть картинки її не можливо знайти як вона виглядає.

Кому лінь шукати фото

та не у ліні справа, я би теж без зайвої необхідності, не ходив за тим кацапським посиланням, туди без ВПНу й не пускає ...дійсно загадкова, що на укр.ресурсах й не подивишся

СуперСтар **
47 лет, Киев
С нами с 13.08.2013

8 января 2026 в 19:12 Гілками

kkk_GAZ240 08.01.2026 18:58 пишет:

Кому лінь шукати фото

Та не лінь. Просто якість картинки, що знаходить за номером 289708019R "вражаюча". Схоже, що защіпки знизу/зверху. Я б спробував чимсь піддіти.

важничающий писатель *
45 лет (23 года за рулем), Киев
С нами с 10.08.2008

10 января 2026 в 09:56 Гілками

В мене була забилася передня форсунка ліва, знімається дуже легко і просто вона просто на защелках, так ось я думав її прочистити, що я тільки не робив, продував тиском і кидав в різні розчини, нічого з цього що я робив прочистити не вийшло. Прийшлося купляти нову форсунку і замінити. Чому так вийшло взагалі не розумію, завжди заливаю концентрат ЛІкві Моллі і дистильовану воду. Тому думаю що прочистити голкою як пишуть не вийде, мені здалося що там якась хитра система і рідина не йде прямим ходом.

Змінено adam (09:58 10/01/2026)

V.I.P **
С нами с 22.05.2007

Re: Форсунка омивача(задн)_не омиває_як/де прочистити? [Re: adam]
      10 января 2026 в 13:45 Гілками

adam 10.01.2026 09:56 пишет:

В мене була забилася передня форсунка ліва, знімається дуже легко і просто вона просто на защелках, так ось я думав її прочистити, що я тільки не робив, продував тиском і кидав в різні розчини, нічого з цього що я робив прочистити не вийшло. Прийшлося купляти нову форсунку і замінити. Чому так вийшло взагалі не розумію, завжди заливаю концентрат ЛІкві Моллі і дистильовану воду. Тому думаю що прочистити голкою як пишуть не вийде, мені здалося що там якась хитра система і рідина не йде прямим ходом.

нема там хитрої системи, а от суттеве звуження через яке сміття не проходить - є. Виймання цього вузького місця суттево полегшує прочистку.

важничающий писатель *
45 лет (23 года за рулем), Киев
С нами с 10.08.2008

10 января 2026 в 21:42 Гілками

Djohny 10.01.2026 13:45 пишет:

adam 10.01.2026 09:56 пишет:

нема там хитрої системи, а от суттеве звуження через яке сміття не проходить - є. Виймання цього вузького місця суттево полегшує прочистку.

Тонкий дріт впирався в якусь перешкоду і вудчувалося що лізе вбік, наче там якась перегородка, форсунка з трьома жиклерами з підігрівом може тому так.

Autoua.netФорумЗапитати Autoua
Додаткова інформація
1 користувачів і 27 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1801

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія