Вітаю всіх та з Новим Роком! В ході організації резервного електроживлення в квартирі, зіткнувся з проблемою, про яку розповім, та сподіваюся отримати ваші поради. Для хоч якогось комфорту були придбані та встановлені: 1. Пристрій АВР. Змонтував біля електролічильника в окремому боксі. В тому ж боксі встановив автоматичний захисний вимикач на 10А для підключення інвертору. 2. Змонтував інвертор-перетворювач 12 V DC на 230 V AC. 3. Встановив та підключив до інвертора АКБ 12 В ємністю 200 Агод.
Чергові відключення очікувати довго не довелося. Випробування в режимі експлуатації: Зникло світло у всьому будинку. Далі описую мої дії по-порядку: 1. Вимикаю з розетки водонагрівач. Вимикаю автомати квартирних споживачів. 2. Вмикаю інвертор. 3. Вмикаю захисний автомат 10А біля АВР. При цьому АВР голосно клацає та переключає напругу від інвертора на автомати квартирних споживачів. 4. По черзі вмикаю автомати - кухня, вітальня, розетки та освітлення. З'являється світло. Працюють розетки (холодильник та газова плита). 5. А далі можна залишити все як є і чекати відновлення електроживлення від мережі. Але ж хочеться більшого. І з цим проблеми: Проблема 1. Вкючення автомата живлення кондиціонера призводить до того, що інвертор виключається. Ну це не проблема. Просто не будемо взимку його включати взагалі. Проблема 2. Вмикаю автомат освітлення в кімнатах. І тут можуть бути варіанти. Інвертор може продовжити працювати, і світло з'явиться, або ж інвертор піде в захист і все резервне живлення вимкнеться. Проблема 3. Вмикаю автомат розеток у кімнатах. Світло при цьому вимкнене. В розетки включені пару-трійка зарядок, роутер, 2 ноутбука, телевізор (у режимі стенбай). Інвертор KRIEGER 1500 W вимикається. Вирішив, що проблемним є інвертор. Беру новий KRIEGER правда на 1100W. Ніяких змін!!! До речі. На дісплейчику інвертора можна спостерігати рівень навантаження на нього. Так от Максимально, що я спостеррігав - 280 W. Потім звуковий сигнал, падіння напруги до повного зникнення і 9999 на дисплеї Я чомусь впевнений, що наявні інвертори мали б витримувати описане мною навантаження, і не можу зрозуміти причин відключення. Можливо загалом підкажете вірний напрямок для вирішення проблем.
Вітаю всіх та з Новим Роком! В ході організації резервного електроживлення в квартирі, зіткнувся з проблемою, про яку розповім, та сподіваюся отримати ваші поради. Для хоч якогось комфорту були придбані та встановлені: 1. Пристрій АВР. Змонтував біля електролічильника в окремому боксі. В тому ж боксі встановив автоматичний захисний вимикач на 10А для підключення інвертору. 2. Змонтував інвертор-перетворювач 12 V DC на 230 V AC. 3. Встановив та підключив до інвертора АКБ 12 В ємністю 200 Агод.
Чергові відключення очікувати довго не довелося. Випробування в режимі експлуатації: Зникло світло у всьому будинку. Далі описую мої дії по-порядку: 1. Вимикаю з розетки водонагрівач. Вимикаю автомати квартирних споживачів. 2. Вмикаю інвертор. 3. Вмикаю захисний автомат 10А біля АВР. При цьому АВР голосно клацає та переключає напругу від інвертора на автомати квартирних споживачів. 4. По черзі вмикаю автомати - кухня, вітальня, розетки та освітлення. З'являється світло. Працюють розетки (холодильник та газова плита). 5. А далі можна залишити все як є і чекати відновлення електроживлення від мережі. Але ж хочеться більшого. І з цим проблеми: Проблема 1. Вкючення автомата живлення кондиціонера призводить до того, що інвертор виключається. Ну це не проблема. Просто не будемо взимку його включати взагалі. Проблема 2. Вмикаю автомат освітлення в кімнатах. І тут можуть бути варіанти. Інвертор може продовжити працювати, і світло з'явиться, або ж інвертор піде в захист і все резервне живлення вимкнеться. Проблема 3. Вмикаю автомат розеток у кімнатах. Світло при цьому вимкнене. В розетки включені пару-трійка зарядок, роутер, 2 ноутбука, телевізор (у режимі стенбай). Інвертор KRIEGER 1500 W вимикається. Вирішив, що проблемним є інвертор. Беру новий KRIEGER правда на 1100W. Ніяких змін!!! До речі. На дісплейчику інвертора можна спостерігати рівень навантаження на нього. Так от Максимально, що я спостеррігав - 280 W. Потім звуковий сигнал, падіння напруги до повного зникнення і 9999 на дисплеї Я чомусь впевнений, що наявні інвертори мали б витримувати описане мною навантаження, і не можу зрозуміти причин відключення. Можливо загалом підкажете вірний напрямок для вирішення проблем.
я не спец, але може бмс відключає? Там здається є в налаштуваннях ток розряду максимальний. Може в логах бмс щось написано?
Для такого использования инвертор ни о чем. Дорогой и очень плохой. И 1500 китайских ватт... Ну может холодильник и запустится. Какая батарея и кто ее зараяжает не понятно. Какие напряжения Схема включения совсем не понятна
Мабуть тому, що пусковий струм холодильника, трохи більше ніж здатен видати інвертор. Для квартир бажано брати системи на 48в, при 12В, навіть при навантаженні 600 ватт з акуму буде тянути 60А, дроти будуть гріться.
Батарейка ЛітійФерумФосфатна на 200 Ампергодин. Заряджена повністю автозарядкою. Після відключення вихідної напруги інвертором, живлення на ньому від АКБ залишається.
Холодильник вільно і стабільно запускається і працює від інвертора. Споживає 115 Ватт.
Надійно працюють разом холодильник, освітлення WC 1 LCD лампа, світло ванної кімнати 3 LCD лампи, прихожка 4 LCD лаппи, кухня -3 LCD світильники робочої зони. Додаткове включення точкових LCD світильників стелі на кухні супроводжується їх морганням.
Подальше підключення дрібних споживачів (світло, або розетки) в кімнатах викликає вимикання інвертора з сигналізацією його перевантаження. Але ж, при цьому,суттєвих споживачів крім холодильника і не має.
з акуму буде тянути 60А, дроти будуть гріться.
Господи, ну откуда такие откровения берутся в голове? Вот у меня на машине генератор выдает до 180А и провода от него почему-то не греются - странно, правда? А на 48В инверторе гибридном мощностью 6.2кВт ток до 140А - тоже будут провода греться? Может, чтобы не грелось просто надо подбирать сечение проводов под рабочий ток?
Для такого использования инвертор ни о чем. Дорогой и очень плохой. И 1500 китайских ватт... Ну может холодильник и запустится.
... авторитетно заявил Костя, даже не погуглив, похоже, характеристики инвертора
to ТС
Я бы пробовал выключить вообще все из розеток и постепенно возвращать и пробовать, как переключается. Возможно, одномоментное включение большого количества импульсных блоков питания дает резкий скачок потребления в первую секунду после переключения (заряжаются конденсаторы в них по входу).
Например, у меня инверторный холодильник, при первом включении от инвертора (слабенького, на 600 честных ватт) стабильно загонял тот самый инвертор в перегруз в первую секунду (аж гасли лампочки в квартире, подключенные при этом к инвертору). Инвертор выдерживал, т.к. это было кратковременно, и дальше вполне себе нормально все работало, т.к. потребление холодильника 100-110Вт И, кажется, похожий эффект я наблюдал при включении какого-то импульсного блока питания на 12В, совсем слабенького по характеристикам (не помню, что-то типа 3А), но при этом так же совсем китайского. А блок питания ноутбука на 19В 6А такого эффекта не производил
Явно дисбаланс потужності споживачів та інвертора. Треба шукати критичних споживачів. Треба враховувати пускові струми Ще і деякі холодильники на старті вмикають обігрівачі ноуфростів всяких.
Дякую! Дуже схоже на те, що конденсатори імпульсних блоків живлення та драйверів світильників у момент включення викликають ефект короткочасного КЗ. Чи можна якось обманути захист інвертора? Підключити дросель на вводі чи щось таке?
Надійно працюють разом холодильник
Кстати... А я правильно нагуглил, что инвертор с модифицированной синусоидой? Если да, то с ним нельзя включать все, что имеет внутри компрессоры и моторы и при этом не инверторное (и то с оговорками для инверторных, что они при этом нормально работают, т.к., например, мой LG на немножко кривой синусоиде от генератора люто глючит и не набирает холод).
Чи можна якось обманути захист інвертора? Підключити дросель на вводі чи щось таке?
Я бы не стал так делать, даже если бы это было возможно (в чем я сильно сомневаюсь). Ведь нагрузка кратковременная никуда не денется и следующей темой может быть "где перепаять пострелявшие мосфеты".
Если эта теория верна, то я бы все же постарался найти наиболее "прожорливые" при включении устройства. Если таковых нет, а эффект достигается только лишь из-за количества устройств, то только включать по-очереди
P.S. еще все, что имеет в себе ТЭН/спираль накаливания дает бросок потребления (он же пусковой ток) в первый момент после включения, пока спираль не прогреется до рабочей температуры