З'явилася потреба написати резюме. Якісно, професійно. Я так розумію - це до HR. Але до кого та як порадите звернутися? Щоб саме резюме було, а не автобіографія з трудової. Chatgpt не пропонувати.
Писати під конкретну вакансію чи взагалі? Бо буває під вакансії хочуть бачити якісь вміння чи навички. Резюме нашим чи в іноземщину?
Взагалі, нашим. Можливо не тільки резюме, а допомога з пошуком роботи - проаналізувати досвід та порадити що можливо шукати.
а-а, тут пас, сорі. Просто згадалось, як 25+ років тому за магарич (вечеря в "Текіла Хаус") мені резюме написав американський американець (навчався тоді в Могилянці по якійсь програмі обміну), особливо гарно були описані саме "навички і вміння". Але чи є якісь подібні знавці десь тут зараз - не знаю. А щодо "заточки" під вакансію - хтось може шукатий "буйних і ініціативних", а хтось "дисциплінованих виконавців". І як оці як на мене досить протилежні якості поєднати в одному документі - не знаю.
Взагалі, нашим. Можливо не тільки резюме, а допомога з пошуком роботи - проаналізувати досвід та порадити що можливо шукати.
Який скілл ліст та хоч в який вектор? ІТ, виробництво чи що взагалі?
писать самому
исключительно под вакансию на которую подаетесь
ничего лишнего не писать, никаких черт характера, детей, хобби и цвета глаз котиков
только сухо по факту - ФИО - профильное образование - где живу - что хочу - что умею по профилю вакансии - где работал по профилю вакансии \ чего делал \ чего сделал (достиг)
я брал людей на работу и четко видел тоску в глазах эйчаров при виде мнокобуквенного штампованного резюме про успешный-проактивный-командный-ответственный и прочий успех где по факту звонка эйчар через минуту разговора понимал что резюме написано кем-то другим "человек не владеет своим резюме, не рекомендуем".
А щодо "заточки" під вакансію - хтось може шукатий "буйних і ініціативних", а хтось "дисциплінованих виконавців". І як оці як на мене досить протилежні якості поєднати в одному документі - не знаю.
І якщо ти буйний і ініціативний, то немає ніякого сенсу шукати роботу для дисциплінованих виконавців, і навпаки. Бо ну от окей, візьмуть туди, а толку? Ненавидіти ту роботу, бо на ній тре бути кимось іншим? Нашо воно треба?
ТС-у: а чому не чатгпт? Власне поговорити з ним, описати що треба, і чому ні?
писать самому
исключительно под вакансию на которую подаетесь
ничего лишнего не писать, никаких черт характера, детей, хобби и цвета глаз котиков
только сухо по факту - ФИО - профильное образование - где живу - что хочу - что умею по профилю вакансии - где работал по профилю вакансии \ чего делал \ чего сделал (достиг)
я брал людей на работу и четко видел тоску в глазах эйчаров при виде мнокобуквенного штампованного резюме про успешный-проактивный-командный-ответственный и прочий успех где по факту звонка эйчар через минуту разговора понимал что резюме написано кем-то другим "человек не владеет своим резюме, не рекомендуем".
Це якщо чистий технарь. Якщо робота з людьми - то треба "показати" софтскіли - як ти вмієш "заливати"
+1. Використали щоправда з іншого боку - опис вакансії, дуже позитивний результат.
+1. Використали щоправда з іншого боку - опис вакансії, дуже позитивний результат.
прикола заради попросив написати. дуже недурно вийшло. дуже здивувався.
я пам'ятаю еволюцію своїх сівішок. спочатку росли. потім почав зменшувати. зараз зрозумів що можу в 1 реченні все умістити. останні співбесіди проходили без розгляду резюме.
тепер головне то софтскіли.
тепер головне то софтскіли.
а от фіг його знає що головне. Одні й ті самі скіли, одна й та сама поведінка на співбесіді і зовсім різний результат. Один каже ви нам категорично не підходите, а інші беруть на роботу. У мене враження що це більше якийсь фарт, збіг сприятливих обставин, ніж логічно пояснювана ситуація. Аналізуючи всі свої позитивні співбесіди (а змінював основну роботу я раз на 3-5 років), я не можу зрозуміти рішення роботодавців, особливо цікаво почитати резюми конкурентів після того як тебе взяли на роботу, чому мене а не їх.
Щодо написати резюме взагалі - шаблонів купа і всі вони нормальні, навіщо потрібна чиясь допомога? Це хіба просити HR з конкретної компанії або когось з посольства, місії ООН, ОБСЄ допомогти написати резюме на конкретну посаду, вони бачили які більш прохідні.