1) GLE 300d 2л 269 к.с. замало для такої авто? 6,9 до сотні заявлено,найпопулярніший на ринку, я так розумію. 81к євро в базі 2) GLE 350de 2л 197 к.с. + електромотор 136 к.с. (сумарно 333), але чому тут той самий 2л дизель на 72 кс менше? задушили чи це інший двигун? також 6,9 до сотні заявлено (навіщо тоді платити більше? ). і чи варто тут боятися, що дизель не буде прогріватися, а підключатися одразу на високих обертах? а інженери мерса цього не бояться? 91к в базі 3) GLE 400e 2л бензин 252 кс + електромотор 136 к.с. (сумарно 388) 6,1с до сотні, чуть слабше, ніж XC90 T8, але глобально те саме. 91к в базі 4) GLE 450d 3л дизель 367 кс, 5,6 до сотні заявлено (як вольво Т8 ), найнадійніший та/чи найкомфортніший двигун? 87к в базі
p.s. для фанатів бмв: ок, X5 краще, але не цікавить, бо бмв вже є і взагалі тема не про вибір авто.
і для тих, хто не любить писати, просто голосувалка:
4) GLE 450d 3л дизель 367 кс, 5,6 до сотні заявлено (як вольво Т8 ), найнадійніший та/чи найкомфортніший двигун? 87к в базі
Повноцінний 3л-дизель дешевше, аніж 2-літрові двигунчики з електроприставками? Здається, тут навіть справжнього вибору немає.
Проголосував за Вольво, бо 2 літра на мерсі це якась дікуха. На Вольво також, але хоч дешевше.
Проблема надутих 2л в таких великих і важких авто в тому, що вони не можуть дати достатньо моменту на низах і при цьому не здутись на верхах. Буде або одне, або друге. Це ок для чогось бюджетного, типу Кодіака, але не для авто вартістю під 100к. На секунди і пікові цифри я б не дивився, тут якраз про те що відбувається в процесі. Теоретично гібрид з цим може трошки допомогти. Хоча на гібриди мерса достатньо багато нарікань по якості інтеграції з ДВЗ.
Був би GLE 450 (3л бенз), проголосував би за нього. А так - 450d.
2л в цьому сегменті, як на мене, сумнівна річ. Мерс і так заявлені "паспортні" секунди не їде. Всі виміри, яки бачив - всюди повільніше за "паспорт". Що вже казати за звичайні режими, без "тапка в підлогу".
Так їзда чисто на електриці - цікавить? Якщо так то вибір очевидний - бензиновий Мерседес. Якщо ні - то теж очевидний))) - 3-літровий дизель... Бо в Вольво батарея майже в 2 рази менша...
В мене недовольний товариш продає дворічний 350de. Каже, що по місту автівка ок, а от на трасі зовсім біда, навіть 300d веселіше, бо легше. Я проголосував за 450d, а от власник купує х5m60i і при кожній можливості відговорює мене та інших від гібриду, якщо потрібні дальні поїздки
Хоча на гібриди мерса достатньо багато нарікань по якості інтеграції з ДВЗ.
де можна більш предметно про це почитати, можеш підказати?
Так їзда чисто на електриці - цікавить? Якщо так то вибір очевидний - бензиновий Мерседес. Якщо ні - то теж очевидний))) - 3-літровий дизель... Бо в Вольво батарея майже в 2 рази менша...
їзда на елетриці цікавить, але не безальтернативно. я на елетриці зараз їжджу 95% днів року, але це тільки десь 60-70% загального річного пробігу. якби працював А/Бориспіль, мабуть у дизеля було б менше переваг, ніж у гібрида...
11 л /100 км після 2,5 л якось зовсім не приваблює)
Згадав GLE 450 лише тому, що в початковому повідомлені про паливну економічність не йшлося, лише про динаміку, комфорт та надійність.
Щоб досягти цифр, близьких до 2.5/100, доведеться обирати лише між plugin hybrid версіями (і значну частину пробігу долати виключно на електриці). 3л дизель нічого схожого все одно не забезпечить.
Хоча на гібриди мерса достатньо багато нарікань по якості інтеграції з ДВЗ.
де можна більш предметно про це почитати, можеш підказати?
Якогось одного посилання, на жаль, немає. Реддіт періодично підкидає пости з мерсом, бачив про гібрид неодноразово.
Коли 2.5, то це не про дальні поїздки, а навколо дому/по місту. Якщо під такі потреби, то тоді зміщення інтересу в бік електроприводу в автівці зрозуміле і має сенс.