Я вже дуже щкодую шо поклав панелі на дах будинку. Ця стара шкапа ( типу я ) туде не залізу...
Костя, фізичні навантаження - корисні для здоров'я! Ось тобі приклад - якщо є час, заїхав, заліз на дах гаражу - світло вже є! ))
Я вже дуже щкодую шо поклав панелі на дах будинку. Ця стара шкапа ( типу я ) туде не залізу...
Костя, фізичні навантаження - корисні для здоров'я! Ось тобі приклад - якщо є час, заїхав, заліз на дах гаражу - світло вже є! ))
Дружина каже що я ще їй для чогось потрібен буду.
Докладываю - за сегодня панели дали 2,8Квт,за вчера 4,9Квт.Панели на 3,8Квт.Стоят на крыше сарая в зимнем положении 55 градусов - смотрят на юг.Регулярно чищу если надо.Из-за тени соседского дома (участки маленькие - все плотненько) работают сейчас только с 11 часов до 15. P.S.За 2025 дали 2000+ Квт.С 15 марта по 15 октября я отключился от городской сети.Подключался только если несколько дней пасмурно (типа за месяц городской энергии гривен на 50-100).Летом ее девать иногда некуда - батарея только 8Квт.
Набагато простіше завести генератор на годину-дві та залити ті ж кВт в батареї.
Проще,но не дешевле.По моим прикидкам стоимость киловата с генератора 20-30 грн.
Набагато простіше завести генератор на годину-дві та залити ті ж кВт в батареї.
Проще,но не дешевле.По моим прикидкам стоимость киловата с генератора 20-30 грн.
та хіба ж я сперечаюсь. На даний момент розмова йде не про економію, а про виживання. Зазвичай я опалююсь кондиціонерами. На щастя в домі лишив звичайну грубу (як вона мені в нагоді стала). І про всяк випадок рік тому поставив газовий конвектор, що робить від пропану. В нинішній ситуації опалююсь грубою та пропаном (зовсім недешево виходить), проте в домі тепло, завжди є світло, інтернет, працюють всі єлектроприбори. Ну і додам, що при теперишніх морозах опалюватися кондиціонерами , навіть за наявності єлектрики, нереально. Прості тепловентилятори працюють на ура, коли є світло в мережі. Пів зими вже позаду!
НарІд думає, що сонце світить однаково у абстрактній Іспанії і в Україні. Скромна група чесних володарів приватних будинків розповідає про дуже скромні результати. Але ви будуйте, будуйте.
А що тут розповідати?
За сьогодні вже 5кВт/г вже запакував. І було б більше, але вже немає куди пихати.
Панелі на 5,2Кв. Видавали 3.5Кв. І впирались в обмеження току заряду батарей.
І як у вас панелі розташовані, напрямок, кут, яка загальна потужність? У мене по 3,5кВт на схід та захід на даху, кут 40 градусів- генерація смішна. Панелі під коркою з льоду та снігу. В сонячний холодний день мало б генерувати дуже непогано, якби не корка. А з березня- квітня по вересень-жовтень завдяки панелям єлектрику нема куди дівати. Як зимній варіант вішати на фасад на південь під кутом 90, щоб сніг не вкривав. Тоді буде якийсь сенс. Але в звичайну зимню похмурість нічого воно особисто не згенерує, звісно, якщо не повісити дуже потужні панелі.
В селі. На криші. Кут десь 45 градусів. Напрямок на південь.
11 панелей по 475Вт. Тобто 5,2кВт. Що зараз з панелями - ХЗ. Бо вже 2 місяця туди не їздив. Скрін - за місяць. Зараз глянув - від сонця 2,5кВт іде.
Схоже на вашіх панелях немає снігу. Це десь недалеко?
Навпаки. Їздив в Миронівський район - там снігу лежить 3-5 см. А Київ та район - 20-30см. Зараз панелі зовсім не працюють
Черкаська обл.
Є сніг чи ні - не знаю.
Черкаська обл.
Є сніг чи ні - не знаю.
Скоріше за все чисті
Черкаська обл.
Є сніг чи ні - не знаю.
Скоріше за все чисті
Можливо. Але їх ніхто не чистив з моменту установки.
панелі на даху кут 45 південь. не тримаеться багато снігу. під льодом і тонким снігом генерувало нормально, і він розтопився з часом. генерація нормальна щодня. поле 4,8квт.. за цей місяць 80 квт генерація