autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

лампа акумуляторна в під'їзд

ssb
Достоевский **
36 лет (18 лет за рулем), Киев
С нами с 25.01.2008

лампа акумуляторна в під'їзд
      20 января 2026 в 22:11 Гілками

Друзі, думаю всі стикаються зараз з необхідністю якось освітлювати сходові клітини, і я не один очевидно з такою проблемою. То може хтось бачив готове рішення. Хочеться якусь лампу, яка б під час наявності світла заряджалась, а при відсутності - світила б тільки за датчиком руху. Бо звичайна з аліка акумуляторна просто не встигає зарядитись з цими відключеннями, і потім швидко розряджається. Можна звісно намудрити шось із окремим датчиком руху і реле, але впевнений мають бути готові рішення

https://prom.ua/ua/p2376315969-portativnaya-lampa-datchikom.html отаке виглядає як те шо треба (через павербанк), але неясно як там той датчик працюватиме зі стелі підїзду

Змінено ssb (22:20 20/01/2026)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
важничающий писатель **
54 года (29 лет за рулем), Киев
С нами с 15.12.2007

Re: лампа акумуляторна в під'їзд [Re: ssb]
      20 января 2026 в 22:27 Гілками

так і працюватиме, є така в наявності , розмістити на порогом дверей.
акб там мінімальний
там три режима - постійне, датчик руху, датчик руху в темноті
бралося на алі , за значно менші гроші , чим посилання.
є такі з перемикачем, є із кнопкою для вибора режима ,
більш новіші йдуть з TYPE C

Змінено Aleksandr71 (22:30 20/01/2026)

ssb
Достоевский **
С нами с 25.01.2008

Re: лампа акумуляторна в під'їзд [Re: Aleksandr71]
      20 января 2026 в 22:50 Гілками

Aleksandr71 20.01.2026 22:27 пишет:

розмістити на порогом дверей

Ось із цим проблема через конфігурацію підʼїзду. нема особливо варіантів окрім вішати на стелі (десь 3.20 висотою). Хіба може на стіні...

Достоевский **
25 лет за рулем, Киев
С нами с 17.12.2007

20 января 2026 в 22:55 Гілками

Там э нюанс, після спрацювання, вона світиться лише 10с, це більш дратує ніж допомагає і ще акб на довго не вистачає, в середині крихітне акб на 200-300 ма. Я її звісно трошки доопрацював, щоб хвилину світила, але все одно фігня, раз на тиждень треба заряджати, бо місця для більш ємного акб там немає.

Треба шось шукати з ручним регулюванням часу та під 18650, раз зарядити і забути.

ssb
Достоевский **
С нами с 25.01.2008

Re: лампа акумуляторна в під'їзд [Re: ivatuning]
      20 января 2026 в 22:56 Гілками

ivatuning 20.01.2026 22:55 пишет:

Там э нюанс, після спрацювання, вона світиться лише 10с, це більш дратує ніж допомагає і ще акб на довго не вистачає, в середині крихітне акб на 200-300 ма. Я її звісно трошки доопрацював, щоб хвилину світила, але все одно фігня, раз на тиждень треба заряджати, бо місця для більш ємного акб там немає.

Треба шось шукати з ручним регулюванням часу та під 18650, раз зарядити і забути.

Ну акб вирішується вмиканням через павербанк. А як допрацював? Там якийсь змінний резистор всередині можна покрутити?

Достоевский **
25 лет за рулем, Киев
С нами с 17.12.2007

20 января 2026 в 23:21 Гілками

ssb 20.01.2026 22:56 пишет:

ivatuning 20.01.2026 22:55 пишет:

Ну акб вирішується вмиканням через павербанк. А як допрацював? Там якийсь змінний резистор всередині можна покрутити?

Ніт, між Сенсором і Лед обрізав доріжку та RC ланцюжок добавив.

Змінено ivatuning (23:22 20/01/2026)

Супер писатель! ***
49 лет (30 лет за рулем), Киев
С нами с 16.08.2005

21 января 2026 в 00:04 Гілками

ssb 20.01.2026 22:11 пишет:

Друзі, думаю всі стикаються зараз з необхідністю якось освітлювати сходові клітини, і я не один очевидно з такою проблемою. То може хтось бачив готове рішення. Хочеться якусь лампу, яка б під час наявності світла заряджалась, а при відсутності - світила б тільки за датчиком руху. Бо звичайна з аліка акумуляторна просто не встигає зарядитись з цими відключеннями, і потім швидко розряджається. Можна звісно намудрити шось із окремим датчиком руху і реле, але впевнений мають бути готові рішення

https://prom.ua/ua/p2376315969-portativnaya-lampa-datchikom.html отаке виглядає як те шо треба (через павербанк), але неясно як там той датчик працюватиме зі стелі підїзду

В найближчому світильнику прикрутив зарядку від мобілки, до якої підключив декілька таких ламп (в мене довгий загальний коридор). Під час наявності електрики заряджаються, на час вимкнення вистачає з головою. Висить і автономно працює з минулого блекаут, тобто більше року.

Ще робив з такими, сюда можна додаткові пласкі акуми написати але нема кнопки вимикання
https://prom.ua/ua/p1999292596-svitilnik...b2c_app_android
Таке в себе в туалеті повісив паралельно світильнику

опытный писатель ***
Киев
С нами с 28.06.2006

Re: лампа акумуляторна в під'їзд [Re: Сапожник]
      22 января 2026 в 12:04 Гілками

Сапожник 21.01.2026 00:04 пишет:

ssb 20.01.2026 22:11 пишет:

В найближчому світильнику прикрутив зарядку від мобілки, до якої підключив декілька таких ламп (в мене довгий загальний коридор). Під час наявності електрики заряджаються, на час вимкнення вистачає з головою. Висить і автономно працює з минулого блекаут, тобто більше року.

Ще робив з такими, сюда можна додаткові пласкі акуми написати але нема кнопки вимикання
https://prom.ua/ua/p1999292596-svitilnik...b2c_app_android
Таке в себе в туалеті повісив паралельно світильнику

на алі купив найдешевші лампи на аккумах з детектором руху, а також плати юсб зарядки за пару баксів. через клеммник приєднався до живлення лампи у коридорі, зарядку кинув прямо у тому корпусі, назовні вивів кабель. лампу знизу на магніти. виглядає дуже естетично, світить тільки коли хтось проходить, заряджається саме, коли є світло.

майже те саме .

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
2 користувачів і 43 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 294

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія