Світла нема весь день, дротовий інтернет здихає години за 4. Зараз нормальний інтернет дає київстарівська сімка з телефону, навіть кіно можна дивиться. Думаю що краще це окремим девайсом й окремой сімкой забезпечити. Такшо підкажіть пліз хороший роутер для невеликої квартири й підключення 5-6 споживачів, ато щось вибір занадто широкий.
дротовий інтернет здихає години за 4.
Якщо оптоволокно - можна ж поставити павербанк на роутер ?
Світла нема весь день, дротовий інтернет здихає години за 4. Зараз нормальний інтернет дає київстарівська сімка з телефону, навіть кіно можна дивиться. Думаю що краще це окремим девайсом й окремой сімкой забезпечити. Такшо підкажіть пліз хороший роутер для невеликої квартири й підключення 5-6 споживачів, ато щось вибір занадто широкий.
Він настільки широкий, що реально купити практично всього одну модель можна. Я меншому в учебку "контейнерна" казарма брав ще й з антеною виносною. Загалом 5000. Де не пам'ятаю вже. SATELL F3000 MIFI ROUTER Працював як раз київстаром - нарікань не було.
я собі купив на алі по акції за 400 грн якийсь нонейм китайський. він в принципі працює, але рекомендувати таке... Якщо гроші не дуже жалко, я б купував новател, нетгір, хуавей, відомі марки, у мене нователи та нетгіри себе на 3ж добре зарекомендували, скоріше за все на 4ж вони теж будуть нормальні. Або стаціонарний роутер з сімкою який і wan і 4g розуміє, у нетіса таке є.
дома від 188 вольт завжди шото є. То в них здихають акуми десь на шляху до нас. Не оптоволокно, багатожільний кабель 1 і той же весь час, тільки провайдери змінюються. Коли відключалось на 4 часа, то й непомітно було. А коли на весь світловий день, це зразу відчувається.
Глянув - зараз самі нователи. А рік тому їх не було.
Отож. І їх дофіга, і б/в, і з антенами і без. У мене 8800 Верізон прошитий під Україну. Мені подобається.
А ще можна старий телефон під це поставити. Я так на дачі зробив.
Простіше смартфон на роздачу поставити, але бажано не самий повільний. Бо пару років тому стояла така ж задача в мене, але ще й під зовнішню антену. І тоді в продажу був тільки ZTE MF79U. До нього ще треба було докупити у китайців антену з правильними роз'ємами під цей роутер, + докупити до нього роутер з підтримкою USB, бо сам по собі маленький роутер ZTE безбожно тупив при значному навантаженні.
Отож. І їх дофіга, і б/в, і з антенами і без. У мене 8800 Верізон прошитий під Україну. Мені подобається.
Тобто в нього можно включити наявний роутер ВАНом і роздати нет ( звісно сервіси не будуть працювати ті що по ДНСу ходять)?
https://prom.ua/ua/p2368749341-router-asus-ac58u.html проверено, юсб свисток в порт и он работает в том же режиме что и с проводным инетом. Можно настроить что по ЮСБ он будет работать при умирании проводного. Выручало до появления оптики от Триолана, но не долго т.к мобильный инет жил не намного дольше проводного.
є на резерві вдома такий юсбішний: Ergo W02 працює від повербанка пробував Лайф і Київстар - без проблем купував, правда, дуже давно іще живий
https://prom.ua/ua/p2368749341-router-asus-ac58u.html проверено, юсб свисток в порт и он работает в том же режиме что и с проводным инетом. Можно настроить что по ЮСБ он будет работать при умирании проводного. Выручало до появления оптики от Триолана, но не долго т.к мобильный инет жил не намного дольше проводного.
лучше разу вискарь в меня а я настрою Фича в том что вифи 6 + меш и бекап конекта по юсб свистку.
лучше разу вискарь в меня а я настрою Фича в том что вифи 6 + меш и бекап конекта по юсб свистку.
Леш, я таке настроював ще років 15 тому коли в мене тут з інтернету був тільки сввісток від УТЕЛа та укртелеком по вбитому кабелю. Це я ктому що двіж на ніж більше чим один девайс - не вартий уваги. Будуть одвічні танці навколо тих девайсів.
Тобто в нього можно включити наявний роутер ВАНом і роздати нет ( звісно сервіси не будуть працювати ті що по ДНСу ходять)?
Можна, а можна свій роутер відключити та поставити цей як основний: якщо є і-нет від оператора, використовуєте WAN/LAN+Wi-Fi, якщо не має - GSM/LAN+Wi-Fi. Там здається в налаштуваннях можна увімкнути автоматичну активацію GSM, якщо пропадає інтернет від оператора. Тільки доведеться купувати сім-картку та постійно проплачувати пакет, або брати сім-пару.
Можна, а можна свій роутер відключити та поставити цей як основний: якщо є і-нет від оператора, використовуєте WAN/LAN+Wi-Fi, якщо не має - GSM/LAN+Wi-Fi. Там здається в налаштуваннях можна увімкнути автоматичну активацію GSM, якщо пропадає інтернет від оператора. Тільки доведеться купувати сім-картку та постійно проплачувати пакет, або брати сім-пару.
Буду пробувати, хоча мені не автоматичний режим краще - в мене є зовнішні лінки на внутрішні адреси. На мобільному так не працює.
дома від 188 вольт завжди шото є. То в них здихають акуми десь на шляху до нас. Не оптоволокно, багатожільний кабель 1 і той же весь час, тільки провайдери змінюються. Коли відключалось на 4 часа, то й непомітно було. А коли на весь світловий день, це зразу відчувається.
там певно трохи складніше в реальності: коли сідають батарейки у провайдерів домашнього інету більшість користувачів пробують переїхати на gsm/lte, а там, якщо навіть батарейки ще тримаються, то перетравити таку кількість абонентів мережа може лише в формальному вигляді - показати що з'єднання є та й по всьому. хоча ситуація звісно залежить від того, чи співпадає мережа живлення соти, до якої приєднуєтеся, з мережою живлення вашого будинку. ще помітив що деякі соти мобільного зв'язку при переході на резерв фактично інтернет з'єднання відрубають (можливо задля економії резервного живлення, або щось на маршруті до соти відсихає).