autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Завів Інет(оптику) --- пропало світло у 1/2 кв-ри!?

igg 1
V.I.P **
61 год (40 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

Завів Інет(оптику) --- пропало світло у 1/2 кв-ри!?
      26 января 2026 в 13:49 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Моя чорна полоса зимових пригод стає усе жирнішою ...та множиться новими потужними фейлами ...

Підключив (на свою голову) оптичний інтернет від водафон, тепер з інтернетом в мене все ок та ще й акція 3 міс безкоштовно=безкошт підкл+безкошт ОНУ...
але, саме після підключення(майстер свердлив у стіні отвір, щоби завести кабель у кв-ру) вилізла така проблема, що у страшних снах не насниться:
Не працює освітлення (саме тільки освітлення, розетки працюють) з одного боку квартири.
Тобто, усі лампи освітлення+дзвоник на вх.двері, з лівого боку квартири(коридор, санвузли, одна з кімнат - перестали працювати, відразу після того, як зробили той отвір(діам 10 мм) для опт.кабеля. З іншого боку праворуч(у двох кімнатах та дальній частині коридору) все ок із освітленням та розетками...

Коли майстер буравив отвір та все інше під'єднував, світла не було(екстренні) довго, й з'явилося воно ще не скоро...а виявив я цю проблему через три дні, бо був у відїзді.

От, вже декілька днів, чешу репу, спати не можу ...міркую, з якого боку підступитися до вирішення цієї проблеми?

Телефонував на ГЛ провайдера, зареєстрували моє звернення та сказав(опертор), що передає скаргу у тех.відділ та порадив мені ще написату скаргу у формі на сайті ВФ та чекати на відповідь...до 30 раб.днів

Також набрав того "майстра", що усе це мені зробив...то він очікувано морозиться, каже "ну, не міг я зачепити проводку, бо робив отвір просто поруч із існуючим до цього отвором із кабелями іншого провайдера...визивайте електрика, хай розбирається, а в мене нема на вас часу, дуже зайнятий..."

Порадьте, будь ласка, який оптимальний алгоритм дій в такій ситуації?

Чи варто заморочуватися фіксацією/документуванням(якийсь акт від електрика/комісії ЖЕКа, по аналогії з тим, як документують затоплення) причин проблеми, щоби провайдер поніс відповідальність/компенсував витрати (а вони думаю будуть дуже немалими) на ліквідацію наслідків? Чи просто забити/забути та зосередитися на пошуку хорошого Електрика, що зможе діагностувати та усунути таку несправність?

Чи їснують якісь прилади, що ними можна "просканувати через стіни" стан проводки та виявити місце ії пошкодження?

Моя чорна полоса зимових пригод стає усе жирнішою .та множиться новими потужними фейлами

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

Re: Завів Інет(оптику) --- пропало світло у 1/2 кв-ри!? [Re: igg]
      26 января 2026 в 14:29 Гілками

Технічно, думаю, там нічого складного немає. Проводка десь під штукатуркою. Треба роздовбати навколо вихідного отвору в квартирі, знайти розрив та з'єднати провода.
Цікаве питання - відновлення пошкодженого ремонту. Тут прайс може бути будь-яким.

Щодо електрика - бажано місцевий, який знає все про будинок.

Щодо компенсації збиткив з боку провайдера - нічого не підкажу. При бажанні спробуй все задокументувати та витрусити з водафону.

NID
Достоевский **
1 год за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

26 января 2026 в 14:32 Гілками

Проблему вирішувати самостійно.
Роздовбайте більше навкруги отвору, там або є проводка або її там нема.

Відносно провайдера - забити і не витрачати нерви.
Я мав колись проблему, жек мені спалив плиту, через їх халатність не був нормально прикрученйи нуль на щитку.
Там хрін, що доведеш, потрібні експертизи щоб довести, що саме це призвело і тп.
Мудріло - головний анжинер з жеку комфорт тауна, це все знав і тупо насміхався у обличчя.
На скаргу дали відповідь у стилі сам дурак.

Що їх може тригернути, так це на розголос в інтернеті. ))

Змінено NID (14:32 26/01/2026)

V.I.P **
45 лет,
С нами с 08.06.2015

26 января 2026 в 14:50 Гілками

igg 26.01.2026 13:49 пишет:

Чи варто заморочуватися фіксацією/документуванням(якийсь акт від електрика/комісії ЖЕКа, по аналогії з тим, як документують затоплення) причин проблеми, щоби провайдер поніс відповідальність/компенсував витрати (а вони думаю будуть дуже немалими) на ліквідацію наслідків?

Я не розумію, до чого тут провайдер та майстер (в нього ж немає ренгену)? Чому це їхня проблема, а не ваша, якщо ви не надали проекту розміщення електропроводки? Я думаю, це ваша особиста проблема.
Без наявності електрики - майстер навіть не зміг би використати детектор схованої електропроводки. Та й за наявності, якщо дроти досить глибоко - то може не показувати нічого.

Змінено VovkZ (14:52 26/01/2026)

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

26 января 2026 в 15:44 Гілками

igg 26.01.2026 13:49 пишет:

Чи варто заморочуватися фіксацією/документуванням(якийсь акт від електрика/комісії ЖЕКа, по аналогії з тим, як документують затоплення) причин проблеми, щоби провайдер поніс відповідальність/компенсував витрати (а вони думаю будуть дуже немалими) на ліквідацію наслідків? Чи просто забити/забути та зосередитися на пошуку хорошого Електрика, що зможе діагностувати та усунути таку несправність?

З твоїм досвідом отримання гарантії від рено та побутової техніки я б заморочився.

V.I.P **
52 года (23 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

26 января 2026 в 16:27 Гілками

про свічку нагадаю
Дивне питання - нахіба треба було ковиряти отвір аж там? У кутку дверей було ніяк?
Про детектор у мене такий https://prom.ua/ua/p2095987020-tester-trassoiskatel-obryva.html Брав шукати блохі після "майстра" під капотом. Працює. На два провода (або провод та масса) чипляється ота коробка з дротами (генератор) і потім по проводу йдеш доки не пропаде сигнал, там обрив. В стіні тех працює, бо саме так відгорівший дріт в коробці в стіні у сусідів знайшов. Якщо не лінь буде приїхати та щоб світло було і ліфт працював, то я б тобі його покористуватись дав, ну або спитай у авто або просто електриків десь ближче.

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

26 января 2026 в 21:39 Гілками

Варианта два:
1. Перебили проводку которая шла в стене или под штукатуркой.
2. От вибрации при сверлении в распред коробке рядом развалилась скрутка (сомнительно но не равно нулю).

Ты как бы должен знать где у тебя и как проводка идет. Если не знаешь - тогда ищи рядом коробки или приглашай местного электрика который в курсе где там и че по умолчанию. Если вообще идей нет, тогда колупать вокруг оптического кабеля и искать там концы.

Бюджетный бытовой трассоискатель там до только профи за дурные деньги может что-то показать примерно. Я у себя искал линию электроплиты, купил недешевый трассоискатель - в итоге деньги на ветер, толку от него никакого в старых домах: или нихрена не ловит или звенит вся стена Ну где-то примерно можно догадаться, что идет кабель и то не всегда.

Надеяться, что водафон тебе пофиксит проводку - вряд ли, монтажник явно тебя спрашивал, где дыру бить или согласовывал с тобой место.

опытный писатель ***
Херсон
С нами с 24.01.2009

Re: Завів Інет(оптику) --- пропало світло у 1/2 кв-ри!? [Re: GreenMile]
      26 января 2026 в 21:52 Гілками

GreenMile 26.01.2026 21:39 пишет:

колупать вокруг оптического кабеля и искать там концы.

Я бы с этого места начинал. На фото одна сторона стены имеется и провода рядом с отверстием точно нет. Отковырять совсем немного штукатурку вокруг отверстия с обратной стороны (или банально хорошо продуть от пыли и внимательно с фонариком изучить края отверстия - размочаленный край провода не заметить будет сложно) и станет понятно: есть там перебитый провод или нет.
Но место, где пробурено отверстие, намекает, что провода там быть не должно.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
0 користувачів і 154 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 547

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія