autoua
Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка

Можливість апгрейду упса? (3/3)

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

Re: Можливість апгрейду упса? [Re: VITASS]
      9 февраля 2026 в 17:56 Гілками

VITASS 09.02.2026 17:37 пишет:

Ок. Давай може я щось не розумію. Але можемо спрогнозувати що опір 3 банок не умовні 0.05 ом а 0.08. навіть 0.1 ом. На загальній конструкції з 15 банок з вольтажем 200в. Загальний опір ланцюга збільшиться на скільки? Я розую ємність впаде але на мій погляд опір в послідовній схемі не важливий

Мізки поки повільно але заряд рахують.

Ну, смотри, мощность твоего ИБП - 5400Вт, т.е. максимальный ток с батареи - 30А. Просто гипотетические цифры: при 0,05Ом сопротивления банки падение напряжения 1,5В при 30А, при 0,1Ом падение напряжение 3В. Т.е. полую нагрузку банка не выдержит она провалится в 9В. Половинную нагрузку она вероятно* выдержит. Для слабой нагрузки его конечно хватит даже в полудохлом состоянии на какое-то время.
*Но это опять же писано по воде белыми вилами, у меня вон есть два свинцовых АГМ 200А*ч в 24В системе которой 4-й год уже, сопротивление обоих - 2,33мОм, т.е. 0,00233Ом, идеальное, при этом 80А ток они уже держат крайне плохо, несмотря на то, что сопротивление у них такое же, как было с новья. АКБ - это не только про сопротивление.

Ну и конкретно я выше писал, что свинец раскачать можно, просто это будет долго и не на полную мощность, конечно же.

Змінено GreenMile (17:57 09/02/2026)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
26 лет за рулем, Киев-Ворохта
С нами с 03.11.2008

Re: Можливість апгрейду упса? [Re: GreenMile]
      9 февраля 2026 в 18:04 Гілками

Я розумію механізм падіння напруги струм і все інше. Але при послідовному струм дають 15 банок а не 2. Тому навіть якщо параметри декількох банок будуть різнитися на загальній системі з 15 то буде не критично. І я все ж говорю про внутрішній опір банок при послідовному з'єднанні. Тут слабкий ланцюг лише применшить загальну потужність але ніяк суттєво не може вплинути на загальну систему з 15 банок

V.I.P ***
С нами с 17.02.2009

9 февраля 2026 в 18:41 Гілками

VITASS 09.02.2026 18:04 пишет:

Я розумію механізм падіння напруги струм і все інше. Але при послідовному струм дають 15 банок а не 2. Тому навіть якщо параметри декількох банок будуть різнитися на загальній системі з 15 то буде не критично. І я все ж говорю про внутрішній опір банок при послідовному з'єднанні. Тут слабкий ланцюг лише применшить загальну потужність але ніяк суттєво не може вплинути на загальну систему з 15 банок

При последовательном 15 банок дают напряжение, а не ток. Ток дает параллельное соединение.
Если у тебя в последовательном соединении 14 банок могут отдать 100А, а одна банка - 1А то вся батарея отдаст только 1А.
У тебя одна дорога для прохождения тока - через плохую банку, вот сколько она сможет пропустить - столько сможет вся сборка. Это как пробка на дороге - пусть у тебя хоть 16 полос, но если в на КПП сужение до одной - то скорость проезда по трассе - 1 полоса, а не 16.

V.I.P ***
С нами с 03.11.2008

9 февраля 2026 в 20:10 Гілками

GreenMile 09.02.2026 18:41 пишет:

При последовательном 15 банок дают напряжение, а не ток. Ток дает параллельное соединение.
Если у тебя в последовательном соединении 14 банок могут отдать 100А, а одна банка - 1А то вся батарея отдаст только 1А.
У тебя одна дорога для прохождения тока - через плохую банку, вот сколько она сможет пропустить - столько сможет вся сборка. Это как пробка на дороге - пусть у тебя хоть 16 полос, но если в на КПП сужение до одной - то скорость проезда по трассе - 1 полоса, а не 16.

Я думаю камінь супротиву криється в "скільки може віддати" і " скільки може пропустити крізь себе" ... Пропускає через себе пів дохла банка достатньо для системи. Просто не дає свою едс . А струм через себе без питаннь. Якщо вона не зовсім дохла до розриву ланцюга

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

9 февраля 2026 в 20:28 Гілками

GreenMile 09.02.2026 18:41 пишет:

Банки не струм видають, а ЕДС, струм же формується вже в замкнутому колі з навантаженням і визначається насамперед останнім, якщо не створити просто КЗ, де якраз власний опір акумів визначатиме струм. Уявлення про акуми зі спрощенням до резисторів в колі хибне.

V.I.P ***
С нами с 17.02.2009

9 февраля 2026 в 21:56 Гілками

Хорошо камрады, удачи вам в последовательном соединении живых и дохлых банок, которые ни на что не влияют.

V.I.P ***
С нами с 17.02.2009

9 февраля 2026 в 22:10 Гілками

VITASS 09.02.2026 20:10 пишет:

Пропускає через себе пів дохла банка достатньо для системи. Просто не дає свою едс . А струм через себе без питаннь. Якщо вона не зовсім дохла до розриву ланцюга

Останется только твоему ИБП объяснить, что падение напряжения сборки на 12В (под нагрузкой, ессно) он должен игнорировать, ведь остальные свою ЭДС отдают, а дохлая банка не должна наращивать свое внутреннее сопротивление при этом. Не проще ли ее выбросить из сборки вообще, чтоб не мешала? Ну, это при условии, что у нас 14 хороших и только одна дохлая, да.

Змінено GreenMile (22:14 09/02/2026)

V.I.P ***
С нами с 03.11.2008

10 февраля 2026 в 20:27 Гілками

Не ображайся. Просто в діалозі істина народжується.

Банки полумертві при заряді гріються дуже сильно і їх штуки 4. Ємності практично нема. Загальна система вирубується на холостому через 10-15 хв. Коротше банки на мусор. Буду шукати нові банки

Змінено VITASS (20:29 10/02/2026)

Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка
Додаткова інформація
0 користувачів і 5 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, Yorc, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1290

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія