вважаю головною причиною "провалу" - ціна. але пройде час і всі звикнуть. он до корейців звикли. і китайців купують.
я у захваті від ходу з тими двигунами. і дизайн гарний. і матеріали кайфові. місця вже скільки є. може вони японцями міряють і їм норм))
Я нз до чого там дуже звикли...Таксони/спортежі так-сяк продають бо ціна ок, все що більше чи седаноподібне за останні роки - одиничні екземпляри (Соренто, Санта Фе, Палісад, Соната і всяке таке)
Власне через це мазда СХ60 і провалилася на ринку.
можливо мазда хотіла розіграти карту "платформа продольний V6"
тільки трохи промахнулась і поставила туди рядну шестірку замість V. Ось в чому провал
А базовий атмосферний 2.5 для кого позиціонували? Мені дійсно дивно, коли вони типу намагаються рухатися в бік "преміуму" за матеріалами, але повністю ігнорують ергономіку сидінь, або ж міряють все антропометрією японців минулого століття. Я б ще розумів, коли підхід "по-бідному" працював для базових брендів (типу Шкоди) для мультибрендової корпорації (той же ВАГ), щоб за щедрою начинкою дивилися в бік їх преміальніших брендів, але ж Мазда монобрендова, і значно більше потенційних покупців зацінила б прогрес у зручності салону, аніж зміну підходу по розташуванню двигуна та пріоритету приводу в бегемотах-паркетниках. Автівку з "грайливою" поведінкою краще б в пузотерках випустили (є у них одна компактна, люди цінують). Ненависть harald'а до Мазди тут всі знають, тож не дивно від нього всі ці фріко-закиди, скоро конкурентами Дастер назве, чи ж Черрі Тіго. Але те, що при розробці СХ-60 допущені промахи, які погіршують конкурентоздатність, це факт, бо звужують собі цільову аудиторію.
Всередині, Тур, особливо Silver, і CX-60 це дві величезні різниці, давай будемо чесними.
При всій моїй нелюбові до сенсорів, саме якість виконання салону у Тура та CX-60 абсолютно співставні. В кожному присутні якісні матеріали та відвертий дешман, і в кожному є свої переваги та недоліки.
Silver, якщо не помиляюсь, принципово не відрізняється від топових комплектацій по інтер'єру.
Але загалом погоджусь, у Тура вирішальний фактор це класний 3л дизель і пневма. CX-60 нічого з цього дати не може наразі.
Тур чудово вписується в концепцію "їде як преміум, виглядає як звичайний авто". Китайці навчилися робити навпаки - "їде як звичайний авто, виглядає як преміум". А щодо CX-а, то здається сама Мазда не визначилась з акцентами.
Ух, у мене враження, що ми про різні авто розмовляємо, там небо і земля в матеріалах і якості. Туарег в салону це Гольф на максималках. Багато дешевого пластику, глянцю. Про поточну мультимедійку Фолькса навіть писати не треба, напевно найгірша на ринку.
І Тур:
блин, ну у субару оно настолько кондово японское, что я даже хз. мы уже поняли, что у тебя ГЛАВНЫЙ критерий - много место в салоне, тут вопросов нет, у аутбека места больше
Досі незрозуміло, чому камрад їздить на субару, а не на якому небудь течику. Там місця ще більше.
це точно місця в мене вагон
Ух, у мене враження, що ми про різні авто розмовляємо, там небо і земля в матеріалах і якості.
Ми розмовляємо про особисті вподобання, яки у всіх різні.
Я мав нагоду роздивитися інтер'єри обох авто вживу, помацати їх руками. На Турі ще й їздив. Не вважаю, що дешманськи пластикові накладки "під алюміній" Мазди з точки зору якості принципово кращі за глянець в VW. Те саме стосується деталей зі шкіри чи справжнього металу, які є в обох авто. Моє негативне ставлення до чорного лаку - виключно питання смаку. Хтось інший цілком може бути в захваті.
блин, ну у субару оно настолько кондово японское, что я даже хз. мы уже поняли, что у тебя ГЛАВНЫЙ критерий - много место в салоне, тут вопросов нет, у аутбека места больше
Досі незрозуміло, чому камрад їздить на субару, а не на якому небудь течику. Там місця ще більше.
Ми тут обговорюємо салон Мазди, тому що ТС поділилась своїми враженнями щодо тісноти позаду в СХ-5. І це навіть фанати Мазди не можуть заперечити, а починають говорити про, натомість якусь удавану, преміальність Мазди . СХ-5 файне авто, але і близько не преміум зі своїми косяками, яких насправді достатньо. Я її не купив перш за все через незручність посадки та тісноту салону, ну і плюс велику витрату палива. Комусь це все - фігня, а для когось має значення. Але тут фанати Мазди чомусь починають нагадувати електроводів із сусідньої гілки. Будьмо об'єктивними і допоможемо зробити ТС правильний вибір, про який вона потім не буде шкодувати! писи: салон Тусана мені сподобався набагато більше, ніж у СХ-5. У всьому. Але ж я їжджу на убогому РАВі, тому мою думку можна до уваги не брати.
Не треба сприймати все на власний рахунок і так близько до серця, не діти ж, їй богу. Мазда не преміум ні разу, звідки ти це взяв - поняття не маю. Де ти фанатів знайшов також не зрозуміло.
Ми тут обговорюємо салон Мазди, тому що ТС поділилась своїми враженнями щодо тісноти позаду в СХ-5. І це навіть фанати Мазди не можуть заперечити, а починають говорити про, натомість якусь удавану, преміальність Мазди . СХ-5 файне авто, але і близько не преміум зі своїми косяками, яких насправді достатньо. Я її не купив перш за все через незручність посадки та тісноту салону, ну і плюс велику витрату палива. Комусь це все - фігня, а для когось має значення. Але тут фанати Мазди чомусь починають нагадувати електроводів із сусідньої гілки. Будьмо об'єктивними і допоможемо зробити ТС правильний вибір, про який вона потім не буде шкодувати! писи: салон Тусана мені сподобався набагато більше, ніж у СХ-5. У всьому. Але ж я їжджу на убогому РАВі, тому мою думку можна до уваги не брати.
не, ну от владельца тойоты забавно читать про осуждение ЛЮБОГО салона
Але ж, поклавши руку насерце ...саме салон РАВа дійсно ж убогий, це важко заперечувати. Й навіть СХ-5 із "купою косяків"(я не знаю, про цю купу нічого) ну дуже по салону краща....не скажу про поточний РАВ, але на попередній, я декілька оглядових підходів робив із думкою придбати...але кожного разу, закривав для себе тему, саме через убогість надмірну аскетичність салону. А от СХ-5, особливо після оглядин РАВа, мені дуже сподобалась перш за все, інтер'єром.
вважаю головною причиною "провалу" - ціна. але пройде час і всі звикнуть. он до корейців звикли. і китайців купують.
я у захваті від ходу з тими двигунами. і дизайн гарний. і матеріали кайфові. місця вже скільки є. може вони японцями міряють і їм норм))
До підвіски також є питаннячка, але кажуть наче в 2025 пофіксили (по опису змін - не схоже що пофіксили). І до потужності також, бо 284 кс з 3.3л якось занадто мало, це наразі десь рівень 2л турбобензів. Ясно, що там буде менше питань до турбоями і крива моменту значно цікавіше, але все ж. Продукт трошки сирий, але всьому свій час.
так наче 3,3 джейлбрейнкуть можна принаймні до 340 взагалі заводською прошивкою
ну як мінімум америкоси цей двигун шиють на CX90/CX70
Власне через це мазда СХ60 і провалилася на ринку.
Рядний, але менш з тим. Не треба спішити її хоронити, у них є деякі проблеми і з якістю, і з позиціонуванням/ціною, але це робочі моменти. Все вирішується, платформа стане дешевше, обʼєктивні недоліки пофіксять, зрозуміють де її ніша. Це рух вперед, а він не буває легким. На відміну від тієї ж Субару, яка вже майже повністю скотилась в бренд для американських домогосподарок, Мазда хоч старається і пробує щось нове. Поваги достойна хоча б за це.
Да померла вже ця платформа. Сх60 провалилася, сх90 продається хіба що у штатах і то завдяки нижчій за конкурентів ціні, анонсований великий седан на цій платформі з двигуном 3,3 вже скасували, більше того оголосили про припинення випуску шістки. Тобто спроба мазди "справляти малу потребу проти вітру" завершується закономірно - вітер переміг.
...
Рядний, але менш з тим. Не треба спішити її хоронити, у них є деякі проблеми і з якістю, і з позиціонуванням/ціною, але це робочі моменти. Все вирішується, платформа стане дешевше, обʼєктивні недоліки пофіксять, зрозуміють де її ніша. Це рух вперед, а він не буває легким. На відміну від тієї ж Субару, яка вже майже повністю скотилась в бренд для американських домогосподарок, Мазда хоч старається і пробує щось нове. Поваги достойна хоча б за це.
Да померла вже ця платформа. Сх60 провалилася, сх90 продається хіба що у штатах і то завдяки нижчій за конкурентів ціні, анонсований великий седан на цій платформі з двигуном 3,3 вже скасували, більше того оголосили про припинення випуску шістки. Тобто спроба мазди "справляти малу потребу проти вітру" завершується закономірно - вітер переміг.
ти тролиш, чи серйозно? 90/70 - це модель для сша та австралії..і нас (для європи 80ка) хоча по суті це однакові машини. і загалом продали за 2025 - 215 тисяч авто я думаю можна поєднати 90/70/80 в один (я не розумію, нащо їх було ділити)
в США продано за 2025й Mazda CX90 - 120 тисяч Lexus RX - 115 тисяч Acura MDX - 55 тисяч на солоденьке Subaru Ascent - 44 тисячі (і 60 тисяч по всьому світу з США) так що трохи мімо
за 2025 mazda CX60 в світі 95,000, при тому що в США її нема взагалі так, не X3 та Q5, у яких біля 300+ по світу, але тим не менш. вони тільки вийшли на цю теріторію, і вже відгрзли шмат ринку PS я навіть якось придивлявся до CX90, але 2,5 PHEV...але торшки охолов. В мене інший об'єкт палкого бажання з'явився:)
Не знаю чому тут хтось критикує салони мазди за якістю. Я 5 років володів мазда 6 13 року і після неї було важко обрати, щось таке ж красиве ззовні і всередині. І навіть зараз на ауді не можу сказати, щоб прям вау по салону після мазди. Але місця за кермом в ауді більше. В мазді якось центральний тунель на ногу давив. Салон СХ60 вживу не бачив, але повинен бути ще кращій ніж на попередніх маздах. Ну і щось новеньке для мазди і ринку. А то з 13 року робили одні і ті самі авто. Ще цікаво буде подивитися на нову сх5. Цікаво як там буде з технологіями і місцем. Наче вже схоже на дійсно нове авто, а не черговий рестайлінг машини 13 року.
...
не, ну от владельца тойоты забавно читать про осуждение ЛЮБОГО салона
не знаю, чому всі пруться від равлика. 1 млн за 2025. сх5 в три рази менше (хоча це теж багато) От що круто у рава - це гібрид! та ж мазда взяла їх установку гібридну на CX5 правда тойота хитро зробила - минуле покоління продала і субару і мазді а самі на новому рав 2026 запустили але тут момент - новий рав 2026 з електроприводом на дупу. і двигунчик там слабенький...так, допоміжний. якось мені така схема не альо. блогери американські теж часто на це скаржаться (але обережненько, щоб потім з прес парку продовжили давати автівки )
в США продано за 2025й Mazda CX90 - 120 тисяч Lexus RX - 115 тисяч Acura MDX - 55 тисяч на солоденьке Subaru Ascent - 44 тисячі (і 60 тисяч по всьому світу з США) так що трохи мімо
Я не то, что бы против мазды, была у меня, 20 лет назад мазда миллениа ( кседос 9) мне очень нравилась, но все же думаю, что в сша их продано меньше, чем ты указал. Что не уменьшает того, что все же они продаются.
Но для справедливости надо бы сказать, ну дабы понять как плохо все у "убогой РАВ" сколько их продано в США. А продано их больше 450 тыс штук и это в предверии нового кузова. Даже форестеров продано 175 000, аутбеков 157 тыс, а мазды никакой нет даже в первой 20ке. Хотя если сложить все модели мазды, то кажись на 13 место по продажам в США ( если я верно нагуглил). Мазду в США не очень уважают, не знаю почему, ну вот такое отношение. Что не делает ее плохой, ато ща накинетесь
Опять же может спрашиваюшая является хрупкой и ей в салоне мазды будет ОК, а вы тут разошлись с этим размером салона.
п.с. а ниссан рог ( в сша продано в 2025 году 217 тыс машин) и мицик аутленд как по цене , в сравнении с маздой?
та я топ знаю в сша...все зрозуміло - пікапи, рав4, кемрі, корола і т.п. все як завжди. Єдине, що мене дивує - 10 місце. дупля не відстрелюю чому його беруть стільки
зауважу, що мазда постійно зростає в США. 2024 був взагалі рекордний. в 2025 лише трохи відкотилися. в 2023 різке зростання (+23%) було саме за рахунок CX90 так що думаю ставку вони зробили вірну на правильний привід
...
Але ж, поклавши руку насерце ...саме салон РАВа дійсно ж убогий, це важко заперечувати. Й навіть СХ-5 із "купою косяків"(я не знаю, про цю купу нічого) ну дуже по салону краща....не скажу про поточний РАВ, але на попередній, я декілька оглядових підходів робив із думкою придбати...але кожного разу, закривав для себе тему, саме через убогість надмірну аскетичність салону. А от СХ-5, особливо після оглядин РАВа, мені дуже сподобалась перш за все, інтер'єром.
Та нормальний салон у РАВ4. І взагалі до матеріалів салону як у рав звикаєш за два тижні і вже і не думаєш про те, що у якоїсь там мазди салон має псевдопреміальний вигляд. А от до дитячих передніх сидінь сх5 чи до її заднього ряду, куди хіба що переноску з котом можна поставити звикнути неможливо. Ці косяки будуть створювати дискомфорт поки не позбудешся такого авто. І у сх60 так само.
та ти реально прикол тягнеш 1 - CX5, 2 - Nissan Rorue/xtrail, 3- божественний RAV4 по ногам на задніх мазда навіть трохи попереду рава (2 дюйма не так щоб велика різниця, але ж таки попереду)
та ти реально прикол тягнеш 1 - CX5, 2 - Nissan Rorue/xtrail, 3- божественний RAV4 по ногам на задніх мазда навіть трохи попереду рава (2 дюйма не так щоб велика різниця, але ж таки попереду)
Зайди в салон і протестуй задні сидіння мазд, а потім ніссана і тойоти. А потім просто спробуй сісти на водійське сидіння мазди, якщо важиш більше за 80 кг.