Власне сабж. Минулого місяця обленерго зробило автоматичний перерахунок показників спожитої електроенергії за середнім споживанням. І таким магічним чином накинули мені 1800 квт-годин. Я кожного місяця подаю показники онлайн. на 99.9 впевнений що не пропускав передачу показників. В будь якому випадку писав спочатку емейли на ті адреси що вказані на сайті обленерго, потім на гараячу лінію обленерго зателефонував і сказали написати листа про корегування. Написав листа - сфоткав - скинув на відповідну пошту. Через 3 тижні мені зателефонували - попросили зробити фотки лічильника. А я в хаті тій вже не живу Х років бо там регулярні обстріли з арти та дронові атаки. Ключі у друга. Попросив друга- зробив якісні фотки на яких видно серійний номер лічильника , пломби і показники. Усе скинув працівнику обленерго у вайбер. Мені наступного дня телефонує майстер і каже що керівництво не довіряє фоткам і має бути огляд лічильника працівниками обленерго. На скільки це законна вимога і як взагалі то все регламентується? Я дивився на сайтах різних областей - зазвичай пишется заява і прикрипліются фотки лічильників. майстри обленерго працюють в будні дні. А мій друг 6 днів на тиждень на роботі - він їх не має можливості впустити для перевірки лічильника. як зазвичай такі питання вирішуються?
Я б спочатку написав листа офіційного. Описати все як є. Доступ до лічильника тільки вночі та у вихідні. Вони щось повинні відповісти. Якщо питання не вирішено - скаргу в НКРЕ.
Я б спочатку написав листа офіційного. Описати все як є. Доступ до лічильника тільки вночі та у вихідні. Вони щось повинні відповісти. Якщо питання не вирішено - скаргу в НКРЕ.
ок, дякую за пораду. В понеділок буду спілкуватись з приймальньою обленерго і майстром. Може знайдемо компроміс. Якщо керівництво не твердолобе - може запише друг відео в якому покаже лічільник з усіх боків і назве дату зйомки. Якби одразу сказали що їм просто фоточки не вистачає а вони хочуть бачити актуальну дату -як при KYC верифікації на біржі наприклад. Тоді була б інша розмова.
Можна образу скаргу заготовити. Якщо якісь проблеми - більш тупих відписок та "футболу" я не зустрічав давно. Коли в крайньому листі написав, що зараз вся ця переписка з відписок буде відправлена в прокуратуру - все зробили без додаткових нагадувань.