Планую встановити інвертор Deye 6квт (пасивне охолодження) та 5кВт батарею, оскільки виглядає воно так собі - є думки:
1. закинути інвертор та батарею у шафу 2. інвертор на стіну біля шафи, а батарею у шафу заховати.
У майбутньому, можливо докуплю ще 1 батарею.
Порадьте, хто якв використує.
Deye в шафу я б не ховала. Він досить відчутно гріється, і обдува там як такого немає. Буде перегрівати повітря в шафі. У мене 6квт Дея просто на стіні висить. Батарею в шафу можна без проблем, головне термощуп не протірять)
В іншій квартирі Маст, під нього спроектували шафу вентильовану зі стінкою з рейок. Але там кулери весь час крутять.
Якщо зробити отвори в шафі, згори та знизу (їх можна закрити декоративними решітками), а також - не планується його тривало вантажити вище 50-60 %, то все буде добре. Люди так робили. Звісно, і не впритул до шафи приставляти, бажано забезпечити там якусь відстань, для руху повітря ззаду.
Погугліть в Ютубі "інвертор в шафі porterlv", там два чи три відео.
Якщо зробити отвори в шафі, згори та знизу (їх можна закрити декоративними решітками), а також - не планується його тривало вантажити вище 50-60 %, то все буде добре. Люди так робили. Звісно, і не впритул до шафи приставляти, бажано забезпечити там якусь відстань, для руху повітря ззаду.
Я б тоді до такої конструкції додав комп'ютерний дуже тихий вентилятор на видув.
Добре що не генератор в шафі.
Всім привіт!
Планую встановити інвертор Deye 6квт (пасивне охолодження) та 5кВт батарею, оскільки виглядає воно так собі - є думки:
1. закинути інвертор та батарею у шафу 2. інвертор на стіну біля шафи, а батарею у шафу заховати.
У майбутньому, можливо докуплю ще 1 батарею.
Порадьте, хто якв використує.
Він навіть коли з малим навантаженням працює то гріється трохи. Не треба його в шафу, в шафі це ж нема жодного відводу тепла. Якщо відкрита шафа то +- норм, закрита - ні, бо при зарядці батарейки чи при роботі від батарейки треба кудись відводити багато тепла, а це в якихось режимах може бути і 500 Вт +-. І не треба купляти батарейку 5 кВт*годин а потім ще одну докупляти, краще зразу 10-15 кВт*годин брати, а то оці 5-ки коштують багато, а вихлопу мало. P.S. через 2-3 тиждні має бути батарейка 15 кВт на ідеальних елементах, по ціні мабуть дешевше ніж дві 5-ки.
Інвертор я б в шафу не вішав- йому краще холод ніж тепло. Батарея ще туди-сюди, але контролювати температуру особливо влітку.
може зробити декорацію яка відгородить інвертор і батарею від очей - попереду неглибока шафа с поличками, за нею інвертор з батареєю. від інвертора до задньої стінки шафи 7-10см, по боках інвертора по 10-15см, знизу отвір заходу повітря висотою 10см на всю ширину конструкції (обладнання +20-30см), зверху над інвертором нічим не закривати і фасад до стелі мінімум 10см не доводити. з боку інвертора і батареї конструкцію бажано захистити металевим покриттям (від дії ІЧ випромінювання під час нагрівання приладів, бо скоріш за все буде виготовлено з дсп). уся ця шафа має бути рухомою для доступу до обладнання за потреби.
А я б ще спитав, чим можна утеплити батарею. Вона зараз в гаражі, в якому таки прохолодн. Десь +10 . І от думаю, яким чином можна її трішки утеплити. Чи є якась альтернатива ковдрі?
А я б ще спитав, чим можна утеплити батарею. Вона зараз в гаражі, в якому таки прохолодн. Десь +10 . І от думаю, яким чином можна її трішки утеплити. Чи є якась альтернатива ковдрі?
Якщо не нижче +10 С - то це ще майже ок. Або не спускалося до 0 С. Нижче +10 С - варто зменшувати зарядні струми, удвічі-утричі, чи в 4 рази. Альтернатива ковдрі - це умовна "ковдра" та підігріваючий коврик, який живиться від цієї ж АКБ. В багатьох БМС є навіть вихід реле для цього.
Мати/накидки підігріву сидінь авто навколо батареї, зверху ковдра. Пінопласт/стіродур і зверху ковдра. Обігрівач/дуйчик, якщо приміщення невелике, або можна якось відділити зону з батареями. Це з випробуваного. Ще бачив самоклейні панелі/мати підігріву дзеркал, але ще не втілювали в життя таке рішення...
строк служби елементів в залежності від температури (це для врахування ідеї інвертор + батарея в шафі, де буде жарко)
В мене в підвалі, де стоять батареї та інвертор зараз +3 (бувало +1). Я взяв ящики, в яких прийшли батареї, обклеїв внутрянку тонким стіродуром та пінкою з тох ж упаковки, та просто надів поверх батарей (одна висить над другою). Знизу поклав плафон з 60Вт лампою розжарювання. Тепер температура батарей не нижче +10. Якщо в приміщенні +10, я б не переймався- все ок.
було так
Струм заряду в залежності від температури
У мене 3 батарейки великих, стоять в купі. В гаражі в морози великі опускалась температура до +3. Батарейки були тоді +6, так як корпуси із ДСП, хоч трохи утеплення є і вітер не гуляє, сонця було мало в січні, то тих 8+- кВт*годин що через них за добу проганялось це мало, то всі 3 батарейки вкрив чим знайшлось зверху і по периметру. Трохи допомогло, але не сильно, то купив коврик з підігрівом від 220 вольт, і вліпив його між батареї. Коврик 70 Вт здається. Простий, тупий, вкл і викл, але воно працює. У лютому сонце почало розігрівати батарейки, в середньому вже зараз по 20+ кВТ*годин в день робить, і потроху ковриком допомагаю, то тримається в районі 16 градусів температура.