autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Посилити безпеку при оплаті Gpay

опытный писатель **
37 лет (18 лет за рулем), Рівне
С нами с 23.05.2018

Посилити безпеку при оплаті Gpay
      19 февраля 2026 в 13:09 Гілками

Виникло питання на яке в приваті(емітент картки) відповісти не змогли(
Робив переказ на монобанку, обрав опцію гуглпей, і далі просто списало кошти. Без жодних вимог підтвердити тощо. При цьому коли купуєш якусь фігню за 5 центів на алі, чи поповнюєш рахунок в телефоні на 10 грн щоб не відключили картку - підтвердження обов'язкове.
Суть питання - чи можна якось примусово виставити обов'язковий запит на підтвердження всіх операцій по картці? ШІ нічого путнього не порадив крім того щоб відключити всі типи оплат в інтернеті

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

Re: Посилити безпеку при оплаті Gpay [Re: Sergio225]
      19 февраля 2026 в 14:36 Гілками

Sergio225 19.02.2026 13:09 пишет:

Робив переказ на монобанку, обрав опцію гуглпей, і далі просто списало кошти. Без жодних вимог підтвердити тощо. При цьому коли купуєш якусь фігню за 5 центів на алі, чи поповнюєш рахунок в телефоні на 10 грн щоб не відключили картку - підтвердження обов'язкове.
Суть питання - чи можна якось примусово виставити обов'язковий запит на підтвердження всіх операцій по картці? ШІ нічого путнього не порадив крім того щоб відключити всі типи оплат в інтернеті

Скоріше за все, це не просто якесь налаштування на стороні клієнта, а результат роботи програми на стороні банку. У банків є свої системи оцінки ризиків, там складні алгоритми. У мене, наприклад, і телефон, і алі платяться без підтвердження в тому ж приваті. А з якимись новими контагентами може вилізти запит на підтвердження

опытный писатель **
37 лет (18 лет за рулем), Рівне
С нами с 23.05.2018

Re: Посилити безпеку при оплаті Gpay [Re: Tarasoff]
      19 февраля 2026 в 15:48 Гілками

Tarasoff 19.02.2026 14:36 пишет:

Sergio225 19.02.2026 13:09 пишет:

Скоріше за все, це не просто якесь налаштування на стороні клієнта, а результат роботи програми на стороні банку. У банків є свої системи оцінки ризиків, там складні алгоритми. У мене, наприклад, і телефон, і алі платяться без підтвердження в тому ж приваті. А з якимись новими контагентами може вилізти запит на підтвердження

приват віддзвонився, я спершу не зміг їх виловити. дуже пофігістична операторка колцентру пояснила що то рандомно перевіряється, примусово не можна поставити на всі операції. Натякнула що менш надійні більш імовірно перевірятимуться...
щодо оцінок ризиків - таке, я ж наприклад тому самому київстару кожні пару місяців даю пару грн, перевірка на підтвердження щоразу

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

19 февраля 2026 в 16:00 Гілками

Думаю, що це десь на стороны банку. Треба додаток курити. Може там є ліміти якісь.

Особисто у мене з алі сплачує без питань. Все думаю якось побороти це. Але, скоріше за все, дочекаюсь зламу алішного акаунта та купівлі на всі мої гроші...

V.I.P ***
54 года (26 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

19 февраля 2026 в 16:19 Гілками

У випадку Apple Pay / Google Pay замість традиційного набору (номер катки, дата, CVV) використовується криптограма (dynamic cryptogram), яка підтверджує операцію. Це вважається значно більш захищеним способом сплати, тому питань від банку до клієнта задається менше.
Хочеться бачити їх більше - плати карткою і тоді будуть вилазити усі потрібні валідації, або токеном (Google Pay).

P.S. Сучасні карткові технології не входять в зону моїх професійних інтересів більше 10 років, так що можу помилятися.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
6 користувачів і 103 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 189

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія