А куди дівається електрика з панелей коли акумулятор заряджено повністю?
Мабуть, нікуди. Якщо не оформити офіційно продаж за зеленим тарифом, чи що там треба для цього (звісно, і інвертор має підтримувати таку можливість. Дешеві, як правило - ні. А щось типу Deye, швидше усього - так).
я мав на увазі а де вона розсіюється чи в тепло перетворюється? Панелі ж продовжують її генерувати, і в куди?
Дверка не тримається вже відкрита,
Дверка - не тримається, інвертор - повішено не ідеально рівно. Не зміг далі дивитися, бо очевидно ж, що воно гарно працювати не буде. (насправді - подивився. Впевнений, що ніхто б цього і не помітив, що щось десь нерівно, якби ви не сказали )
Висить до речі рівно. Я когда вайфайку ставив отвори нерівно посверлив. По шаблону і все рівно свердло ковзало. А дверку я зі щитка зняв, щоб не падала. Тепер дружина ниє коли повісиш, коли повісиш...
Ну не виходить в мене рівно та акуратно... Маю таку ваду
Шановні, я чому тільки я? Давайте свої сетапи. Я вірю що мій не ідеальний.
Звичайно не ідеальний, про зелений тариф взагалі смішно. (Але розуміння цього прийде пізніше, коли воно вийде за "рамки роздумів"
По темі, моя ідеальна (на мій погляд)система, і що таке відключення світла мені не відомо ще з 23 року. Панелі 26 штук по 580 ватт Акуми 30 квт Інвертор 12 квт Генератор 3ф на 12 квт (цієї зими запускав 2 рази по 2 години, для зарядки акумів,коли панелі снігом засипало а чистити було лінь) Планів щось переробляти і зробити краще нема
Ну це по багатому такий сетап дійсно не потребує вдосконалень. Панелей явно з запасом? 12Кв та три фази мені не потрібно, тому в мене 6кВт. Генератор до речі не діставав з гаражу.
А куди дівається електрика з панелей коли акумулятор заряджено повністю?
Мабуть, нікуди. Якщо не оформити офіційно продаж за зеленим тарифом, чи що там треба для цього (звісно, і інвертор має підтримувати таку можливість. Дешеві, як правило - ні. А щось типу Deye, швидше усього - так).
можна зробити активного мпоживача. Та продавати надлишок. у себе В офісі гібрид 15квт Дея 3ф. Попанелі -34 ЛонгіСолар 620 Вт. 30 Квт-акуми( дея про бі) Мережева є на 100кВт.вчора/согодні давала близько 35-45 квт час .
маю 14 панелей по 450Вт, батареї 15кВт, інвертор 6,2кВт (маю ще один такий самий на всяк випадок), генератор 7кВт (заряд йде прямо на аккуми через перетворювач 220-50), в цьому році запускав 1 раз, коли налаштовував перетворювач. Мені достатньо. маю думку поставити ще 4-6 панелей вертикально для зими, але вагаюсь (взимку все одно буде сильного ефекту).
маю думку поставити ще 4-6 панелей вертикально для зими, але вагаюсь (взимку все одно буде сильного ефекту).
імхо, якраз взимку буде, бо кут кращій ніж влітку та сніг не треба знімати. Сам думаю поставити на паркани, але поки що остаточно не вирішив, бо треба вже тягнути провода далеко та ставити додаткові мппт контролери і це вже не дуже дешево виходить.
Не, камрад реально лидер по уважухе. Конкретний підхід.
маю думку поставити ще 4-6 панелей вертикально для зими, але вагаюсь (взимку все одно буде сильного ефекту).
імхо, якраз взимку буде, бо кут кращій ніж влітку та сніг не треба знімати. Сам думаю поставити на паркани, але поки що остаточно не вирішив, бо треба вже тягнути провода далеко та ставити додаткові мппт контролери і це вже не дуже дешево виходить.
Та навіть на мінімалках в 20 градусів коли панелі чисті та сонце десь до кіловата з 6х585 було. Так, не багато, але і не мало! Якщо не прати, прасувати то цілком вистачає на приватний двоповерховий будинок. Навіть на підзаряд батарей залишалось.
Так зниження ефективності взимку то здається проблема. АЛЕ! коли в тебе все є, а по ящику кажуть "все пропало"... Якось наливаєш собі віскаріка і пошепки... "пиздите, не так все погано"
Та навіть на мінімалках в 20 градусів коли панелі чисті та сонце десь до кіловата з 6х585 було. Так, не багато, але і не мало! Якщо не прати, прасувати то цілком вистачає на приватний двоповерховий будинок. Навіть на підзаряд батарей залишалось.
Так зниження ефективності взимку то здається проблема. АЛЕ! коли в тебе все є, а по ящику кажуть "все пропало"... Якось наливаєш собі віскаріка і пошепки... "пиздите, не так все погано"
мало для таких умов. повинні видавати паспортну потужність або навіть більше. у мене при таких умовах 5квт поле видавало до 4.5квт . але у мене інвертор прияме менше струм ніж панелі можуть видати. як раз в зимку ефективність вища через менший нагрів панелей.
я мав на увазі а де вона розсіюється чи в тепло перетворюється? Панелі ж продовжують її генерувати, і в куди?
никуда. инвертор отрубает их стоят греются на солнце
Все относительно. У соседей (у кого стоят электрокотлы) батарей на 100 квт почти у всех, генераторы и инверторы помощнее.
мало для таких умов. повинні видавати паспортну потужність або навіть більше. у мене при таких умовах 5квт поле видавало до 4.5квт . але у мене інвертор прияме менше струм ніж панелі можуть видати. як раз в зимку ефективність вища через менший нагрів панелей.
Я дивився по споживанню - може і більше видавали.
Все относительно. У соседей (у кого стоят электрокотлы) батарей на 100 квт почти у всех, генераторы и инверторы помощнее.
Зимой панели при электроотоплении не сильно спасают - отдача 10-15 % от заявленной мощности.И батареи на 100 кВт - это для меня уже что-то на богатом