дурдом. Проблеми почались 2 тижні тому, до цього працювало нормально. Приблизна топологія шлюз - мікротік E50UG вузли на картинці - TL-SG1016DE v2 та v3 ,пінгується з компа фізично підключеного до свіча 111,2 Нажаль топологію зірка не зробити фізично, бо місцями прогони і так вже 70-80 метрів. Картина малюється така На петлю начебто не схоже бо падіння не завжди синхронні. Підозрілі гілки відкидав (програмно вимикав на свічі) картина до нормальної не вертається. на свічі 2 при цьому купа битих пакетів проблем додає ще велика кількість камер та реєстраторів. Підозра номер 2 - місцями кабелі можуть лежати поруч з силовими... Замовив тестер з NCV та QOS щоб спробувати відкинути залізо чи знайти проблемну ділянку. В яку сторону копати та з чого почати?
Я тобі по телефону вчора сказав - піди відбери у всіх обігрівачі. Просто я маю уявлення як воно в тебе зроблено і який там жах буде навіть на голих щупах осцилографа. До речі побачити перешкоди ти можеш і тим що в тебе є, просто ставши на вільну пару в будь якому кабелі. До речі тупе питання - а з довжиною лінків в тебе все ок?
1. Подивитись утілізацію CPU на свічі .2, поки що виглядає наче саме він - вузьке місце. 1.1 - потикамти компом в різні свічі - попінгати з інших місць ..
2. У вас в статусі не всі порти в 1Г працюють - так і має бути?
3.свічі вміють vlan може спробувати "поділити" трохи мережу на влани гілка = окремий влан або реєстратор + камери які на цьому реєстраторі в одному влан - це зменшить кількість мультікаст\броадкаст трафіку в цілому по топології..
1. Подивитись утілізацію CPU на свічі .2, поки що виглядає наче саме він - вузьке місце. 1.1 - потикамти компом в різні свічі - попінгати з інших місць ..
2. У вас в статусі не всі порти в 1Г працюють - так і має бути?
3.свічі вміють vlan може спробувати "поділити" трохи мережу на влани гілка = окремий влан або реєстратор + камери які на цьому реєстраторі в одному влан - це зменшить кількість мультікаст\броадкаст трафіку в цілому по топології..
по п 1 - якби він її ще віддавав.. тут куплялось не що краще а що подешевше, nmap ом глянув віддає тільки 80 порт а на вебсторінці пусто. Прошивка остання доступна. 1.1 - пінгую з 3 різних місць, картина +- , хіба що з компа підключеного до 6 свіча гірше всього бо далі всього. 2 - так, там пристрої 100мегабітні. Ті ж самі камери, реестратори майже всі 100ки. 3 фізично не вийде, в особисті можу трохи описати як ситуацію так і архітектуру - погодишся. Колись малював проект по переробці з "як вийшло" на "як треба" з топологією зірка, на 10+ транках оптичних, керованих свічах, влани ітп. Так цей проект лишився похереним бо сума виходить трохи... Я вже навіть не писав туди роботи, тільки залізо...
3 фізично не вийде, в особисті можу трохи описати як ситуацію так і архітектуру - погодишся. Колись малював проект по переробці з "як вийшло" на "як треба" з топологією зірка, на 10+ транках оптичних, керованих свічах, влани ітп. Так цей проект лишився похереним бо сума виходить трохи... Я вже навіть не писав туди роботи, тільки залізо...
Давай. цікаво що там за складності ... головне, щоби не "тупарики" між свічами в які понатикано щось корисне ...
3 фізично не вийде, в особисті можу трохи описати як ситуацію так і архітектуру - погодишся. Колись малював проект по переробці з "як вийшло" на "як треба" з топологією зірка, на 10+ транках оптичних, керованих свічах, влани ітп. Так цей проект лишився похереним бо сума виходить трохи... Я вже навіть не писав туди роботи, тільки залізо...
Давай. цікаво що там за складності ... головне, щоби не "тупарики" між свічами в які понатикано щось корисне ...
Отписал в личку
Відносно компа який підключений до 111.2, то 111.6 5й комутатор в ланцюгу. в цьому може бути проблема теж
Відносно компа який підключений до 111.2, то 111.6 5й комутатор в ланцюгу. в цьому може бути проблема теж
На ньому (6) як раз проблеми гірше всього, і при тому там підключений самий мозговиносний клієнт Але факт в тому що десь до 20 чисел січня було все добре. Ідея відкинути його з ланцюга та підключити з 7 на 4 є, але поки уперлась у проблему.
На ньому (6) як раз проблеми гірше всього, і при тому там підключений самий мозговиносний клієнт Але факт в тому що десь до 20 чисел січня було все добре. Ідея відкинути його з ланцюга та підключити з 7 на 4 є, але поки уперлась у проблему.
думаю, що допоможе або зменшити кількість комутаторів в ланці до 4х, або 4м поставити маршрутизатор і за ним вже комутатор
думаю, що допоможе або зменшити кількість комутаторів в ланці до 4х, або 4м поставити маршрутизатор і за ним вже комутатор
уже ищем теоретическую возможность с 4 выйти сразу на 6 транком, но пока упираемся или в ремонт или в стену толщиной больше метра... Камрад Escaper правильно в вайбере мордой в лужу ткнул про отсутсвие вланов, я их уже лет 8 пытался организовать но тут упирается в то что железо если и покупается то сначала 10 раз что подешевле а на 11 уже может быть то что надо.. идею с вынести во вланы (раз на нормальное железо фиг кто даст денег) хотя-б свичи и интер уже на микротике буду сильно курить.. и вообще наверное надо как то разгрести всю текучку и сесть нарисовать заново схему и на ней уже курить, а то реально даже сдохнуть не дадут - спиритолога позовут бо вся сеть только в одной голове и та голова далеко не сетивик, а недоученый вояка -РЕБовец