autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Думаю встановити бойлер (5/5)

опытный писатель ****
Киев
С нами с 07.08.2011

Re: Думаю встановити бойлер [Re: GreenMile]
      13 марта 2026 в 19:13 Гілками

Дякую!

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P *
С нами с 10.11.2009

Re: Думаю встановити бойлер [Re: YSK]
      13 марта 2026 в 21:47 Гілками

YSK 12.03.2026 12:07 пишет:

egorka 11.03.2026 16:51 пишет:

треба брати щось народне типу атлантік, знайомий недавно купив арістон

Не бачу сенсу переплачувати за атлантік, власний досвід.

У двох словах досвід можна? Що за марка у тебе? І мені треба тільки slim

приверженец ***
56 лет, Киев
С нами с 12.02.2007

Re: Думаю встановити бойлер [Re: ale_xey]
      13 марта 2026 в 22:54 Гілками

Електролюкс 80 літрів з мокрим теном. Придбаний в 2014 р, коли відключили воду по всьому Києву до осені. Працює постійно, оскільки є проблема з обраткою гарячої води.
Обслуговую самостійно десь 1 раз на 1,5-2 роки. Накип з тену швидко знімається розчином лимонної кислоти, потрібно тільки ізолювати магнієвий анод, бо кислота його теж точить. Магнієвий анод досі ще живий, не міняв.
4 роки тому почала глючити плата електроніки, декілька разів нагрівала воду до спрацювання захисту по температурі. Пропаяв доріжки, допомогло на якийсь час. Але рік тому викинув її і самостійно замінив на механічне регулювання, обійшлося в 400 грн і пару годин роботи. Майстер хотів 1500 чи 2000, не пам'ятаю вже.
При встановленні відразу поставив 2 трійники з шаровими кранами, відповідно, маю запас 80 л. води у разі відсутності водопостачання. Вода легко зливається, відкрив подачу повітря на виході гарячої, відкрив злив зі шлангом на подачі холодної. Цієї зими, коли воду частенько відключали, завжди було чим злити за собою.

V.I.P **
45 лет,
С нами с 08.06.2015

Re: Думаю встановити бойлер [Re: zyoma]
      13 марта 2026 в 23:18 Гілками

zyoma 13.03.2026 15:11 пишет:

Зі свого досвіду я геть не уявляю, як з 15-л бойлеру прийняти душ і помити жіночу голову з мінімальною кількістю операцій (хоча б шампунь-бальзам) водою комфортної для зими температури.
15л звичайно краще, ніж нічого, і можна митися в 2 етапи, спочатку душ, потім голова, але рівень комфорту на грані "поливатися ковшиком з відра", як на мене.

Залежить від того, як часто необхідно мити голову. У моєї дружини досить пишне волосся, але й досить сухе, довго не жирніє і не пачкається. Вона може не мити голову мінімум тиждень. І коли миє - то це виконується окремою процедурою, окремо від купання.
Води - вистачає. Один раз сполоснути, намочити волосся для шампуню, потім шампунь - звісно, вимкнути душ. Потім змити шампунь, та нанести якийсь бальзам, чи типу того. Потім змити бальзам. Вистачає, щоб досить якісно змити все, помити руки, і вмитися ще після цього всього.

V.I.P **
45 лет,
С нами с 08.06.2015

Re: Думаю встановити бойлер [Re: larsenam]
      13 марта 2026 в 23:25 Гілками

larsenam 13.03.2026 16:52 пишет:

Про 15 літрів на 2 людей навіть не уявляю, я на себе одну 75 літрів виливаю.

Якщо хочете уявити - то нагрійте у 5-6-літровій каструлі кип'ятку, і наберіть у велику миску для прання холодної води (приблизно, на 12-15 л). Розбавте її кип'ятком до необхідної температури. Помийтеся ковшиком. Виявиться, що, в принципі, миски 10-15 літрів - вистачає, якщо не лити на себе воду просто так, і якщо не працюєте шахтером, чи майстром СТО.
Жіноче волосся - звісно, мити окремо. Це ще 15 літрів теплої води.

патриарх **
С нами с 19.12.2019

13 марта 2026 в 23:53 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

В ответ на:

Это может быть где угодно, зависимо от качества воды и интенсивности использования. Например, в Киеве ситуация сильно хуже, чем в Киевской же области, например.

Да-да, и в целом, можно иллюстрировать свои мысли фоткой из 2011 года. Красиво, убедительно, можно ощутить себя экспертом.
Но ТЭНы бывают не только такие, как в 2011 году были.

Да-да, и в целом, можно иллюстрировать свои мысли фоткой из 2011 года. Красиво, убедительно, можно ощутить себя экспертом

патриарх **
С нами с 19.12.2019

Re: Думаю встановити бойлер [Re: Tarasoff]
      13 марта 2026 в 23:55 Гілками

В ответ на:

у бойлерів теплоізоляція буває різна, різної щільності і товщини. А виходячи з поточних цін на е/е та її близького подорожчання - це нормальні гроші.

Виходячи з ринкової статистики, десь 90% покупців на це взагалі не звертають уваги.

патриарх **
С нами с 19.12.2019

Re: Думаю встановити бойлер [Re: skydiver]
      13 марта 2026 в 23:59 Гілками

В ответ на:

Електролюкс 80 літрів з мокрим теном. Придбаний в 2014 р,

Ще раз повторю. Бренд Електролюкс у товарній групі "Водонагрівачі" та "Кліматична техніка" використовується компанією Русклімат, м. Москва.

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

Re: Думаю встановити бойлер [Re: ТруКиевлянин]
      14 марта 2026 в 09:50 Гілками

ТруКиевлянин 13.03.2026 23:53 пишет:

В ответ на:

Это может быть где угодно, зависимо от качества воды и интенсивности использования. Например, в Киеве ситуация сильно хуже, чем в Киевской же области, например.

Да-да, и в целом, можно иллюстрировать свои мысли фоткой из 2011 года. Красиво, убедительно, можно ощутить себя экспертом.
Но ТЭНы бывают не только такие, как в 2011 году были.

На твоем фото по краям сухие тэны, если что, в середине - мокрый.
Сухие - прямые трубки, мокрый - загнут в петлю снизу. Точно такой же, как на моем фото 11 года.

Змінено GreenMile (09:54 14/03/2026)

приверженец ***
56 лет, Киев
С нами с 12.02.2007

14 марта 2026 в 11:54 Гілками

ТруКиевлянин 13.03.2026 23:59 пишет:

В ответ на:

Електролюкс 80 літрів з мокрим теном. Придбаний в 2014 р,

Ще раз повторю. Бренд Електролюкс у товарній групі "Водонагрівачі" та "Кліматична техніка" використовується компанією Русклімат, м. Москва.

В 2014 Електролюкси виготовлялися в Китаї, виробництво в рашці відкрили пізніше, в 2022 цей шведський бренд оголосив про вихід з рашки. Можливо, кацапи ще щось там виробляють по ліцензійним угодам.
Що ви цим насправді хочете сказати?

Змінено skydiver (11:54 14/03/2026)

патриарх **
С нами с 19.12.2019

14 марта 2026 в 13:01 Гілками

В ответ на:

В 2014 Електролюкси виготовлялися в Китаї, виробництво в рашці відкрили пізніше,

Ще задовго до 2014 року ці товари вироблялися Рускліматом. І в Китаї в тому числі.
Хочу сказати, що купівля товар бренду Electrolux в категорії "водонагрівачі" та "кліматтехніка" (кондиціонер,обігрівач зволожувач), є спонсорування рфії.
Наскільки я знаю, Люкс вже забрав у них права, але чи припинено використання бренду - хз.
Так само водонагрівачі Quartz - Термекс із рф.

Змінено ТруКиевлянин (13:04 14/03/2026)

патриарх **
С нами с 19.12.2019

14 марта 2026 в 13:23 Гілками

В ответ на:

На твоем фото по краям сухие тэны, если что, в середине - мокрый.
Сухие - прямые трубки, мокрый - загнут в петлю снизу.

Это да. Но глупые инженеры завода-производителя утверждают, что результат использования будет практически одинаковый. И там и там при плохой жесткой воде будет накипь. И на бак с мокрым дают такую же гарантию. И удивляются, что "сухой" ТЭН столь популярен у нас и в рфии.

приверженец ***
56 лет, Киев
С нами с 12.02.2007

14 марта 2026 в 13:58 Гілками

ТруКиевлянин 14.03.2026 13:01 пишет:

Ще задовго до 2014 року ці товари вироблялися Рускліматом. І в Китаї в тому числі.
Хочу сказати, що купівля товар бренду Electrolux в категорії "водонагрівачі" та "кліматтехніка" (кондиціонер,обігрівач зволожувач), є спонсорування рфії.
Наскільки я знаю, Люкс вже забрав у них права, але чи припинено використання бренду - хз.
Так само водонагрівачі Quartz - Термекс із рф.

Роздаєте повчання, якого не потребують. Я пішов захищати країну добровольцем у 2022 р. А ви?

Змінено skydiver (13:59 14/03/2026)

продавець прохолоди **
54 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

Re: Думаю встановити бойлер [Re: ale_xey]
      14 марта 2026 в 18:27 Гілками

А що порадите з сухим терном на 80 літрів? Атлантік знаю, може ще е щось цікаве і не дуже дороге до 8000 тис грн

СуперСтар ***
41 год (22 года за рулем), Киев
С нами с 21.05.2006

Re: Думаю встановити бойлер [Re: egorka]
      14 марта 2026 в 20:23 Гілками

egorka 14.03.2026 18:27 пишет:

А що порадите з сухим терном на 80 літрів? Атлантік знаю, може ще е щось цікаве і не дуже дороге до 8000 тис грн

Щось мені здається в цьому бюджеті нічого цікаво не буде. Я просто сам зараз обираю, бо мій Атлантік (горизонтально підвішений під саму стелю) потрібно таки було обслуговувати і він не витримав і потік. Свої 10 років відслужив на 100%, але мені здається міг би і довше.

Але я от дивлюсь нові типу подібні сильно дорожче і я б не сказав, що кращі.

В мене взагалі проблема, по розмірам майже нема варіантів. І те що більш менш подобається від 15 і вище

Поки зупинив вибір на Midea 80л, але бюджет в районі 15 , тому оплата частинами наше все

Хоча послухаю варіанти, може я чого не помітив

продавець прохолоди **
54 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

Re: Думаю встановити бойлер [Re: Wood_Elf]
      14 марта 2026 в 20:32 Гілками

Wood_Elf 14.03.2026 20:23 пишет:

Щось мені здається в цьому бюджеті нічого цікаво не буде. Я просто сам зараз обираю, бо мій Атлантік (горизонтально підвішений під саму стелю) потрібно таки було обслуговувати і він не витримав і потік. Свої 10 років відслужив на 100%, але мені здається міг би і довше.

В мене взагалі проблема, по розмірам майже нема варіантів. І те що більш менш подобається від 15 і вище

Поки зупинив вибір на Midea 80л, але бюджет в районі 15 , тому оплата частинами наше все

Атлантік на розетці 7999, Знайомий недавно купив Аристон приблизно також до 8000, звісно е випадки що наприклад той Атлантік не влазить а влазить якійсь варіант починаючи від 10 а ще треба все купити до того бойлера, то теж немало грошей треба , та плюс за встановлення заплати і вийде по ціни практично ще один бойлер, в мене Атлантік потік на 8 рік , купив такий саме працює вже років 5 поки все добре, тепер Мама захотіла ото і запитав що ще е з бойлерів

патриарх **
С нами с 19.12.2019

14 марта 2026 в 20:50 Гілками

В ответ на:

Я пішов захищати країну добровольцем у 2022 р. А ви?

А я не пішов. І можу писати про бойлери. Бо це все не має стосунку до бренду бойлера. А виробник має.
Повчання — це коли ви намагаєтеся мене якось принизити.Не переплутайте.
А інформація про виробника аж ніяк не повчальна.Все одно тут їх продавали та продають та будуть продавати.

Змінено ТруКиевлянин (20:54 14/03/2026)

патриарх **
С нами с 19.12.2019

Re: Думаю встановити бойлер [Re: Wood_Elf]
      14 марта 2026 в 21:03 Гілками

В ответ на:

Свої 10 років відслужив на 100%, але мені здається міг би і довше.

Не міг. Сучасні,якщо 7-8 років без сервісу витримають, то вже супер.

В ответ на:

Поки зупинив вибір на Midea 80л, але бюджет в районі 15

В Мідеї в такому бюджеті нема нічого, що вартувало б такої ціни.А чим Атлантік не влаштовує?
TESY? ELDOM?
Взагалі горизонталка - це недорого, десь 7-8, а не 15.

СуперСтар ***
С нами с 21.05.2006

Re: Думаю встановити бойлер [Re: egorka]
      14 марта 2026 в 21:31 Гілками

egorka 14.03.2026 20:32 пишет:

Wood_Elf 14.03.2026 20:23 пишет:

Атлантік на розетці 7999, Знайомий недавно купив Аристон приблизно також до 8000, звісно е випадки що наприклад той Атлантік не влазить а влазить якійсь варіант починаючи від 10 а ще треба все купити до того бойлера, то теж немало грошей треба , та плюс за встановлення заплати і вийде по ціни практично ще один бойлер, в мене Атлантік потік на 8 рік , купив такий саме працює вже років 5 поки все добре, тепер Мама захотіла ото і запитав що ще е з бойлерів

Я б оце взяв би такий самий на заміну з вибором 1200вт/2400вт і забув на найближчі роки. Але блін не влазить нічого. Або буде як одоробало висіти. Треба було інакше в самому початку проектувати нішу під бойлер

СуперСтар ***
С нами с 21.05.2006

14 марта 2026 в 22:10 Гілками

ТруКиевлянин 14.03.2026 21:03 пишет:

В ответ на:

Свої 10 років відслужив на 100%, але мені здається міг би і довше.

Не міг. Сучасні,якщо 7-8 років без сервісу витримають, то вже супер.

В ответ на:

Поки зупинив вибір на Midea 80л, але бюджет в районі 15

В Мідеї в такому бюджеті нема нічого, що вартувало б такої ціни.А чим Атлантік не влаштовує?
TESY? ELDOM?
Взагалі горизонталка - це недорого, десь 7-8, а не 15.

Можу погодитись, що ціна наразі не вартує того ефекту, який від неї очікуєш, нажаль

В мене 750мм в ширину десь горизонтально. А вертикально дуже не гарно виходить. Але і платити дикі кошти зараз не дуже хочеться, вже достатньо пішло в цю зиму

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
3 користувачів і 367 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1884

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія