На твоем фото по краям сухие тэны, если что, в середине - мокрый. Сухие - прямые трубки, мокрый - загнут в петлю снизу.
Это да. Но глупые инженеры завода-производителя утверждают, что результат использования будет практически одинаковый. И там и там при плохой жесткой воде будет накипь. И на бак с мокрым дают такую же гарантию. И удивляются, что "сухой" ТЭН столь популярен у нас и в рфии.
Бо побутує думка, що сухий тен простіше замінити. Ну і маркетинг звісно рулить.
...
Не бачу сенсу переплачувати за атлантік, власний досвід.
У двох словах досвід можна? Що за марка у тебе? І мені треба тільки slim
Якщо коротко, то живе атлантік так само як і не атлантік. Сенсу переплачувати типу за ім'я, ІМХО, жодного. Зараз юзаю Бош, поки живе. Із слімових можливо б дивився в бік Арістона, у друга позитивний досвід з цією маркою, навіть не дивлячись, на те, що по електроніці той бойлер не самий простий. Головне для бойлера, не важливо дорогий чи дешевий, наявність редуктора тиску і заземлення. Якщо для періодичного використання, брати щось бюджетне і не паритись. Воду в період простою ні в якому разі не зливати, достатньо перекрити крани і вимкнути живлення.
Ну, мені якшо і треба ставити редуктор тиску, то той, що тиск підвищує :-) Карочє, купив я бойлер (поки не скажу марку бо обговорення скотиться до ...) Перший трабл - на патрубки не можно нічого накртутити, бо трубна різьба якась не така була там. Подзаонив, правда довго пояснював, що і як, по результатам - на наступний день приїхав сервіс і за п'ять хвилин акуратно прогнав плашкою/колопом різьбу. Всьо стало ОК). Хочу спитати, на гарячу воду біля бойлера вішати кран? Підвод холодної води (1,7м) допускається виконати гнучким шлангом?
Карочє, купив я бойлер (поки не скажу марку бо обговорення скотиться до ...) Перший трабл - на патрубки не можно нічого накртутити, бо трубна різьба якась не така була там. Подзаонив, правда довго пояснював, що і як, по результатам - на наступний день приїхав сервіс і за п'ять хвилин акуратно прогнав плашкою/колопом різьбу. Всьо стало ОК).
Певно
Midea
В мене така ж історія з їх газовою поверхнею була
Хочу спитати, на гарячу воду біля бойлера вішати кран? Підвод холодної води (1,7м) допускається виконати гнучким шлангом?
Собі навіть довшим зробив, ще й пралка на ньому висить
В мене 750мм в ширину десь горизонтально. А вертикально дуже не гарно виходить.
ARISTON PRO1 ECO 80 H - 76 см Midea 80л в такому розмірі я не знайшов
Хочу подякувати за пораду, замовив собі такий. Чомусь коли підбирав пропустив цю модель, попадалась тільки вертикальна
Перший трабл - на патрубки не можно нічого накртутити, бо трубна різьба якась не така була там.
Я бы вот на этом месте повез бойлер обратно. Яхз какого он бренда, но кривую резьбу я в последний раз видел на совковых болтах/трубах. И это говорит многое о культуре производства.
По вопросам: я всегда вешаю кран на горячий патрубок бойлера. Банально чтобы можно его было отсечь от системы в случае необходимости. Гибкая подводка - если она уже есть, то ИМХО уже все-равно какая там у нее длина (абы давления хватило для желаемого расхода воды через эту подводку). У меня даже длиннее есть.
Підвод холодної води (1,7м) допускається виконати гнучким шлангом?
Яким завгодно, але гумові підводки не довговічні. Рекомендую гофровану нержавійку - в неї значно більший як переріз, так і надійність.
Дякую. Буду робити гнучке х'єжнання. Але гаряча вода - гофромана нержавійка (як запевняють таки - нержавійка), а на холодну - гнучкий шланг. В магазині скуплявся чкийсь сантехнік, так він "заспокоїв" , шо саме цей - непоганий шланг і років три можна не хвилюватись. До речі, здивувався, що ціна на довгий гофрований і на шланг в оплітці не дуже відрізняється.
І ще питання , пакувати з'єднання шлангів з бойлером фум-лентою, чи паклею?
В магазині скуплявся чкийсь сантехнік, так він "заспокоїв" , шо саме цей - непоганий шланг і років три можна не хвилюватись.
А через три года что, будешь его снова менять?
Шланги уплотняются резиновыми прокладками внутри гаек, их не нужно паковать.
В магазині скуплявся чкийсь сантехнік, так він "заспокоїв" , шо саме цей - непоганий шланг і років три можна не хвилюватись.
А через три года что, будешь его снова менять?
Ну, ми колеса на авто теж міняємо..
Шланги уплотняются резиновыми прокладками внутри гаек, их не нужно паковать.
Шланги - так, а кран до патрубка бойлера?
Шланк такий нічим пакувати не потрібно. Для того щоб не протікала там є ущільнювальна "резинка". Якщо ти напакуєш паклю, є шанс що не затягнеш гайку повністю та не прижмеш як слід резинку.
Особисто мені більш подобається пакля. Вона більше "пробачає" усіляки огріхи.
Не знаю, як в інших моделях, а в мене та труба, що виходить з бойлера, має досить криву кромку, до якої повинна притискатися гайкою резинка, деформує резинову прокладку та з'єднання протікає. Тому довелося накрутити отаку фігню 1/2 дюйма https://build.rozetka.com.ua/ua/273383103/p273383103/ , а вже на неї гайку, бо площина з'єднання там ідеально рівна. Тому спочатку перевірь якість труби. Резинові шланги не використовую давно, бо колись сантехніки з ЖЕКа казали, що дуже багато залиттів трапляється з-за них. Гофра з нержавійкни чи металоплатик. Фумку потрібно закрутити один раз до потрібного положення, бо якщо відкрутити хоча б на невеличкий кут для коригування чи випадково - буде текти, а з паклею такого нема.
Ну, ми колеса на авто теж міняємо..
Так зачем менять, если можно не менять? Ну ладно, хозяин-барин, я ставил бойлеры на металлопластик.
Пакля + паста, например, unipak. Фум не применяется на чернягу, потому что черняга под лентой гниет со временем, а патрубки с бойлера скорее всего из черняги будут. Фум - это для всяких латунных, хромированных и прочих соединений, которые не поддаются коррозии.
Не знаю, як в інших моделях, а в мене та труба, що виходить з бойлера, має досить криву кромку, до якої повинна притискатися гайкою резинка, деформує резинову прокладку та з'єднання протікає. Тому довелося накрутити отаку фігню 1/2 дюйма https://build.rozetka.com.ua/ua/273383103/p273383103/ , а вже на неї гайку, бо площина з'єднання там ідеально рівна. Тому спочатку перевірь якість труби. Резинові шланги не використовую давно, бо колись сантехніки з ЖЕКа казали, що дуже багато залиттів трапляється з-за них. Гофра з нержавійкни чи металоплатик. Фумку потрібно закрутити один раз до потрібного положення, бо якщо відкрутити хоча б на невеличкий кут для коригування чи випадково - буде текти, а з паклею такого нема.
іноді напильник робить кромку достатньо рівною.
Пакля + паста, например, unipak. Фум не применяется на чернягу, потому что черняга под лентой гниет со временем, а патрубки с бойлера скорее всего из черняги будут. Фум - это для всяких латунных, хромированных и прочих соединений, которые не поддаются коррозии.
додам, що ТС пише про різьбу, яку пройшлись плашкою. Після цього вона може мати заусениці та гострі краї, які "гарно" прорізають фум. Онлі пакля
Особисто мені більш подобається пакля. Вона більше "пробачає" усіляки огріхи.
Це за умови, що є досвід роботи з паклею, якщо нема, то лєнта рулить.
а на холодну - гнучкий шланг. В магазині скуплявся чкийсь сантехнік, так він "заспокоїв" , шо саме цей - непоганий шланг і років три можна не хвилюватись. До речі, здивувався, що ціна на довгий гофрований і на шланг в оплітці не дуже відрізняється.
1. Нержавійка прослужить 20-30 років. 3 роки - це ні про що. Варто зробити все нержавійкою, і забути. 2. Там ставляться прокладки (під нержавійку - іноді потрібні досить товсті і тверді, типу фторопласту). Штатно - проклажки йдуть в комплекті з усіми підводками, але в гайок з нержавійки - буває глибока різьба (шлибша, ніж в гумових), і штатні прокладки протікають (в мене так було). Тому, я - докупляв окремо фторопластові прокладки. Ніяке пакування там не потрібне, воно не допоможе (якщо роздивитеся гайку).