До речі, якщо холодна вода менша температури в приміщені, то вона ще буде трохи підігріватись за рахунок зовнішного тепла.
Доречі, взимку саме так і користуюсь бойлером не вмикаючі, бо вмиватися крижаною водой з водогону задоволення хіба що для моржів. А для цілковитого миття вмикаю за нічним тарифом таймерною розеткою, але важливо не забути потім вимкнути, бо доведеться і наступного дня митися навіть без нагальної потреби.
а шо, розетка сама не вимикає? Чи я щось не так зрозумів?
До речі, якщо холодна вода менша температури в приміщені, то вона ще буде трохи підігріватись за рахунок зовнішного тепла.
Доречі, взимку саме так і користуюсь бойлером не вмикаючі, бо вмиватися крижаною водой з водогону задоволення хіба що для моржів. А для цілковитого миття вмикаю за нічним тарифом таймерною розеткою, але важливо не забути потім вимкнути, бо доведеться і наступного дня митися навіть без нагальної потреби.
Вимикає. Але якщо автовмикання увімкнене то наступного дня воно вмикне увімкнення знову. Тому якщо наступне вмикання не потрібно, то бажано не забути вимкнути автовмикання щоб бойлер не увімкнувся неочікуванно. Пардон за багаточисельні тавтології
...
Вимикає. Але якщо автовмикання увімкнене то наступного дня воно вмикне увімкнення знову. Тому якщо наступне вмикання не потрібно, то бажано не забути вимкнути автовмикання щоб бойлер не увімкнувся неочікуванно. Пардон за багаточисельні тавтології
Є вумна розетка з аліку там добіса программ на кожен день
...
Є вумна розетка з аліку там добіса программ на кожен день
В мене ще старої формації умовно-безкоштовна і свою основну функцію справно виконує. А для повної автоматизації мабуть потрібна розетка зі ШІ, щоб передбачала плани власника та підлаштовувалась. Бо зранку спланувати потреби на наступний день навіть мені буває важко.
А для повної автоматизації мабуть потрібна розетка зі ШІ, щоб передбачала плани власника та підлаштовувалась. Бо зранку спланувати потреби на наступний день навіть мені буває важко.
Розетки не знаю, а бойлери є, які вміють аналізувати поточний графік споживання і під нього підлаштовувати нагрів. Але воно працює без врахування нічного тарифу, тому таке собі. На практиці краще купляти якісний бойлер більшої ємності і налаштовувати нагрів тільки по нічному.
Тепер, коли з'явився бойлер, з'явилися питання. Деякі користувачі кажуть, що не варто вмикати/вимикати бойлер, в години користування, бо таким чином нічого не зекономиш. Тобто увесь час у людей увімкнений. Експериментів не робив. Чи дійсно це так, у кого є досвід?
Даже заморачивался. Дома сидел считал. Итог. Ставить меньше температуру, можно и 40 градусов, чтоб потерь было меньше. И из розетки не выключать. Может доберусь до компа, скину свои расчёты. Ну и сейчас же часто бойлеры цифровые, они даже статистику себе набирают, сами знают, как экономнее работать. А если выключать их постоянно, ещё больше будет расход энергии.