autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Думаю встановити бойлер (10/10)

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

Re: Думаю встановити бойлер [Re: SARS]
      10 июня 2026 в 16:04 Гілками

SARS 10.06.2026 14:56 пишет:

maksym 09.06.2026 13:19 пишет:

До речі, якщо холодна вода менша температури в приміщені, то вона ще буде трохи підігріватись за рахунок зовнішного тепла.

Доречі, взимку саме так і користуюсь бойлером не вмикаючі, бо вмиватися крижаною водой з водогону задоволення хіба що для моржів. А для цілковитого миття вмикаю за нічним тарифом таймерною розеткою, але важливо не забути потім вимкнути, бо доведеться і наступного дня митися навіть без нагальної потреби.

а шо, розетка сама не вимикає?
Чи я щось не так зрозумів?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Супер писатель! **
Киев
С нами с 26.07.2008

Re: Думаю встановити бойлер [Re: maksym]
      10 июня 2026 в 17:02 Гілками

maksym 10.06.2026 16:04 пишет:

maksym 09.06.2026 13:19 пишет:

До речі, якщо холодна вода менша температури в приміщені, то вона ще буде трохи підігріватись за рахунок зовнішного тепла.

Доречі, взимку саме так і користуюсь бойлером не вмикаючі, бо вмиватися крижаною водой з водогону задоволення хіба що для моржів. А для цілковитого миття вмикаю за нічним тарифом таймерною розеткою, але важливо не забути потім вимкнути, бо доведеться і наступного дня митися навіть без нагальної потреби.

Вимикає. Але якщо автовмикання увімкнене то наступного дня воно вмикне увімкнення знову. Тому якщо наступне вмикання не потрібно, то бажано не забути вимкнути автовмикання щоб бойлер не увімкнувся неочікуванно. Пардон за багаточисельні тавтології

V.I.P *
Киевские мы
С нами с 13.02.2011

10 июня 2026 в 23:11 Гілками

SARS 10.06.2026 17:02 пишет:

В ответ на:

...

Вимикає. Але якщо автовмикання увімкнене то наступного дня воно вмикне увімкнення знову. Тому якщо наступне вмикання не потрібно, то бажано не забути вимкнути автовмикання щоб бойлер не увімкнувся неочікуванно. Пардон за багаточисельні тавтології

Є вумна розетка з аліку там добіса программ на кожен день

Супер писатель! **
Киев
С нами с 26.07.2008

Re: Думаю встановити бойлер [Re: Vaschek]
      12 июня 2026 в 12:44 Гілками

Vaschek 10.06.2026 23:11 пишет:

SARS 10.06.2026 17:02 пишет:

В ответ на:

...

Є вумна розетка з аліку там добіса программ на кожен день

В мене ще старої формації умовно-безкоштовна і свою основну функцію справно виконує. А для повної автоматизації мабуть потрібна розетка зі ШІ, щоб передбачала плани власника та підлаштовувалась. Бо зранку спланувати потреби на наступний день навіть мені буває важко.

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

12 июня 2026 в 16:41 Гілками

SARS 12.06.2026 12:44 пишет:

А для повної автоматизації мабуть потрібна розетка зі ШІ, щоб передбачала плани власника та підлаштовувалась. Бо зранку спланувати потреби на наступний день навіть мені буває важко.

Розетки не знаю, а бойлери є, які вміють аналізувати поточний графік споживання і під нього підлаштовувати нагрів. Але воно працює без врахування нічного тарифу, тому таке собі. На практиці краще купляти якісний бойлер більшої ємності і налаштовувати нагрів тільки по нічному.

Супер писатель! *
28 лет за рулем,
С нами с 26.06.2010

Re: Думаю встановити бойлер [Re: ale_xey]
      12 июня 2026 в 18:22 Гілками

ale_xey 08.06.2026 19:31 пишет:

Тепер, коли з'явився бойлер, з'явилися питання.
Деякі користувачі кажуть, що не варто вмикати/вимикати бойлер, в години користування, бо таким чином нічого не зекономиш. Тобто увесь час у людей увімкнений. Експериментів не робив. Чи дійсно це так, у кого є досвід?

Даже заморачивался. Дома сидел считал. Итог. Ставить меньше температуру, можно и 40 градусов, чтоб потерь было меньше. И из розетки не выключать. Может доберусь до компа, скину свои расчёты.
Ну и сейчас же часто бойлеры цифровые, они даже статистику себе набирают, сами знают, как экономнее работать.
А если выключать их постоянно, ещё больше будет расход энергии.

Змінено Sillent (18:22 12/06/2026)

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
0 користувачів і 95 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 8138

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія