autoua
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

порекомендуйте фарбу для штампованиих дисків

Достоевский *
21 год за рулем, Vorlon Planet
С нами с 14.08.2011

порекомендуйте фарбу для штампованиих дисків
      9 марта 2026 в 19:13 Гілками

Власне сабж, є штамповані колісні диски які після цієї зими виглядають наче їх з моря виловили
Хоча попередні зими тримали нормально. Хочу їх пофарбувати власноруч - пензлем. Машина мотається полями і лісами - але все ж таки буває і в місті і хочится хоч трошки естетики. До війни фарбував багато металоконстрікцій вдома - купував дорогу молоткову фарбу - там 3 в 1 було і фарба і лак и грунт - тримається усе чудово. Але як таке рішення на дисках буде? Сусіду фарбував фаркоп 2 компонентним акріловим грунтом - тримається добре - і як для фаркопа естетично - бо майже в колір кузова вийшло. Але для дисків тупо грунт не хотілось би. От і думаю що зараз з пристойних виробників фарб глянцевих або матових обрати?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
продавець прохолоди **
54 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

Re: порекомендуйте фарбу для штампованиих дисків [Re: kvadjagan]
      9 марта 2026 в 19:46 Гілками

Я собі для залізяк брав саму дешеву в балончіку на зиму вистачило, тепер хочу після зими пройтись засобом від іржі потім почухати потім ґрунт потім фарба з балончика, але послухаю що купите Ви і цікаво подивитися як вийде, дякую

Достоевский *
С нами с 14.08.2011

Re: порекомендуйте фарбу для штампованиих дисків [Re: egorka]
      9 марта 2026 в 20:33 Гілками

egorka 09.03.2026 19:46 пишет:

Я собі для залізяк брав саму дешеву в балончіку на зиму вистачило, тепер хочу після зими пройтись засобом від іржі потім почухати потім ґрунт потім фарба з балончика, але послухаю що купите Ви і цікаво подивитися як вийде, дякую

я ніколи для фарбування не юзаю балончик- бо зазвичай фарбую товстий метал, і досить плоскі поверхні і потрібен тривалий термін стійкості фарби. Ну у мене заспокоює робота з пензлем Маю 2 болгарки різних розмірів для того щоб зачистити метал, шурік з насадками - тому підготовка металу - це без проблем.

Шкодоволгный Вазотавр *
55 лет (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

9 марта 2026 в 20:53 Гілками

kvadjagan 09.03.2026 20:33 пишет:

я ніколи для фарбування не юзаю балончик- бо зазвичай фарбую товстий метал, і досить плоскі поверхні і потрібен тривалий термін стійкості фарби. Ну у мене заспокоює робота з пензлем Маю 2 болгарки різних розмірів для того щоб зачистити метал, шурік з насадками - тому підготовка металу - це без проблем.

Ну по максимуму почистити де залізеш і той самою 3в1 спробуй. Тільки не молотковою, а глянцеву бери.

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

10 марта 2026 в 10:11 Гілками

а які насадки для шуріка? Що порадите що б почистити диски яку насадку, дякую

V.I.P **
45 лет,
С нами с 08.06.2015

10 марта 2026 в 14:13 Гілками

я ніколи для фарбування не юзаю балончик- бо зазвичай фарбую товстий метал, і досить плоскі поверхні і потрібен тривалий термін стійкості фарби. Ну у мене заспокоює робота з пензлем

Можливо, все ж, не пензлем краще - а валіком, маленьким, кругленьким (шириною 1 - 1,5 см, той, що для важкодоступних місць)? Бо після пензля - гарантовано будуть лишатися смуги, нерівномірність. Пензлем можна пройтися, спочатку, по місцях, де не дістане валік. А потім - валіком, який зарівняє більшість поверхні.
Сучасні фарби 3-в-1 - здається, досить непогані. Не знаю про диски, а труби - я батькам фарбував (у т.ч. вуличні) - то, ніби, непогано тримається (недорога українська "масляна" фарба 3-в-1).
Як правило, "масляні" фарби, ті що емалі (для фінішного покриття, чи 3-в-1) - вони глянцеві. Я матових невіть не пригадую, чи бачив (в роздрібних магазинчиках). Можливо, лише під замовлення десь є.
І нова фарба - воно однаково гарно буде, що матова, що глянцева - сильно краще, ніж іржаве.

Змінено VovkZ (17:45 10/03/2026)

Супер писатель! ***
27 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2008

Re: порекомендуйте фарбу для штампованиих дисків [Re: VovkZ]
      10 марта 2026 в 15:12 Гілками

Те ж саме питання. Але в мене на кузові авто фарби 3 в 1 тримаються пару років до повного підриву іржею, тому в цьому році планую, для кузова і дисків, щось типу піскоструй, який дорогий грунт, кислотний чи епоксидний, потім вже фарба й лак, але це тільки ще план. Болгарка й фарба 3 в 1 принципіально не влаштовує по строку експлуатації.

Достоевский *
С нами с 14.08.2011

Re: порекомендуйте фарбу для штампованиих дисків [Re: egorka]
      10 марта 2026 в 18:18 Гілками

egorka 10.03.2026 10:11 пишет:

існує їх кілька штук - саме для шуріка або для дрилі. У них є вал який затягується в партрон. Одна насадка у вигляді металевого йоршика з купою металевих ниток а інша у вигляді конусу з абразивом. От конусною можна дотягуватись до самих вузьких ділянок.

Достоевский *
С нами с 14.08.2011

Re: порекомендуйте фарбу для штампованиих дисків [Re: VovkZ]
      10 марта 2026 в 19:08 Гілками

VovkZ 10.03.2026 14:13 пишет:

я ніколи для фарбування не юзаю балончик- бо зазвичай фарбую товстий метал, і досить плоскі поверхні і потрібен тривалий термін стійкості фарби. Ну у мене заспокоює робота з пензлем

Можливо, все ж, не пензлем краще - а валіком, маленьким, кругленьким (шириною 1 - 1,5 см, той, що для важкодоступних місць)? Бо після пензля - гарантовано будуть лишатися смуги, нерівномірність. Пензлем можна пройтися, спочатку, по місцях, де не дістане валік. А потім - валіком, який зарівняє більшість поверхні.
Сучасні фарби 3-в-1 - здається, досить непогані. Не знаю про диски, а труби - я батькам фарбував (у т.ч. вуличні) - то, ніби, непогано тримається (недорога українська "масляна" фарба 3-в-1).
Як правило, "масляні" фарби, ті що емалі (для фінішного покриття, чи 3-в-1) - вони глянцеві. Я матових невіть не пригадую, чи бачив (в роздрібних магазинчиках). Можливо, лише під замовлення десь є.
І нова фарба - воно однаково гарно буде, що матова, що глянцева - сильно краще, ніж іржаве.

дякую за інфу, буду пробувати на вихідних в епіцентрі глянути який там вибір фарб, і що консультанти порадять. Не факт що займусь фарбуванням на вихідних, там уже як здоров'я покаже.

Шкодоволгный Вазотавр *
55 лет (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

10 марта 2026 в 19:24 Гілками

Для кузова "по юбку" можна застосувати технологію яку іноді оффроадери застосовують навіть покрасити весь кузов.
Шкуримо, чистимо всі раковини до металу... ідеальність не важлива.
Клеїмо захисну полосу, потім наносимо антикор "баран". Сушимо, поверх фарбуємо будь якою фарбою. Можна навіть звичайною нітрою. Вигляд просто бомбезний! І тримається добре і не лущиться.

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

11 марта 2026 в 11:31 Гілками

kvadjagan 10.03.2026 18:18 пишет:

egorka 10.03.2026 10:11 пишет:

В ответ на:

...

існує їх кілька штук - саме для шуріка або для дрилі. У них є вал який затягується в партрон. Одна насадка у вигляді металевого йоршика з купою металевих ниток а інша у вигляді конусу з абразивом. От конусною можна дотягуватись до самих вузьких ділянок.

дякую, зрозумів

Autoua.netФорумЗапитати Autoua
Додаткова інформація
0 користувачів і 24 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 326

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія