Власне сабж, є штамповані колісні диски які після цієї зими виглядають наче їх з моря виловили Хоча попередні зими тримали нормально. Хочу їх пофарбувати власноруч - пензлем. Машина мотається полями і лісами - але все ж таки буває і в місті і хочится хоч трошки естетики. До війни фарбував багато металоконстрікцій вдома - купував дорогу молоткову фарбу - там 3 в 1 було і фарба і лак и грунт - тримається усе чудово. Але як таке рішення на дисках буде? Сусіду фарбував фаркоп 2 компонентним акріловим грунтом - тримається добре - і як для фаркопа естетично - бо майже в колір кузова вийшло. Але для дисків тупо грунт не хотілось би. От і думаю що зараз з пристойних виробників фарб глянцевих або матових обрати?
Я собі для залізяк брав саму дешеву в балончіку на зиму вистачило, тепер хочу після зими пройтись засобом від іржі потім почухати потім ґрунт потім фарба з балончика, але послухаю що купите Ви і цікаво подивитися як вийде, дякую
Я собі для залізяк брав саму дешеву в балончіку на зиму вистачило, тепер хочу після зими пройтись засобом від іржі потім почухати потім ґрунт потім фарба з балончика, але послухаю що купите Ви і цікаво подивитися як вийде, дякую
я ніколи для фарбування не юзаю балончик- бо зазвичай фарбую товстий метал, і досить плоскі поверхні і потрібен тривалий термін стійкості фарби. Ну у мене заспокоює робота з пензлем Маю 2 болгарки різних розмірів для того щоб зачистити метал, шурік з насадками - тому підготовка металу - це без проблем.
я ніколи для фарбування не юзаю балончик- бо зазвичай фарбую товстий метал, і досить плоскі поверхні і потрібен тривалий термін стійкості фарби. Ну у мене заспокоює робота з пензлем Маю 2 болгарки різних розмірів для того щоб зачистити метал, шурік з насадками - тому підготовка металу - це без проблем.
Ну по максимуму почистити де залізеш і той самою 3в1 спробуй. Тільки не молотковою, а глянцеву бери.
а які насадки для шуріка? Що порадите що б почистити диски яку насадку, дякую
я ніколи для фарбування не юзаю балончик- бо зазвичай фарбую товстий метал, і досить плоскі поверхні і потрібен тривалий термін стійкості фарби. Ну у мене заспокоює робота з пензлем
Можливо, все ж, не пензлем краще - а валіком, маленьким, кругленьким (шириною 1 - 1,5 см, той, що для важкодоступних місць)? Бо після пензля - гарантовано будуть лишатися смуги, нерівномірність. Пензлем можна пройтися, спочатку, по місцях, де не дістане валік. А потім - валіком, який зарівняє більшість поверхні. Сучасні фарби 3-в-1 - здається, досить непогані. Не знаю про диски, а труби - я батькам фарбував (у т.ч. вуличні) - то, ніби, непогано тримається (недорога українська "масляна" фарба 3-в-1). Як правило, "масляні" фарби, ті що емалі (для фінішного покриття, чи 3-в-1) - вони глянцеві. Я матових невіть не пригадую, чи бачив (в роздрібних магазинчиках). Можливо, лише під замовлення десь є. І нова фарба - воно однаково гарно буде, що матова, що глянцева - сильно краще, ніж іржаве.
Те ж саме питання. Але в мене на кузові авто фарби 3 в 1 тримаються пару років до повного підриву іржею, тому в цьому році планую, для кузова і дисків, щось типу піскоструй, який дорогий грунт, кислотний чи епоксидний, потім вже фарба й лак, але це тільки ще план. Болгарка й фарба 3 в 1 принципіально не влаштовує по строку експлуатації.
існує їх кілька штук - саме для шуріка або для дрилі. У них є вал який затягується в партрон. Одна насадка у вигляді металевого йоршика з купою металевих ниток а інша у вигляді конусу з абразивом. От конусною можна дотягуватись до самих вузьких ділянок.
я ніколи для фарбування не юзаю балончик- бо зазвичай фарбую товстий метал, і досить плоскі поверхні і потрібен тривалий термін стійкості фарби. Ну у мене заспокоює робота з пензлем
Можливо, все ж, не пензлем краще - а валіком, маленьким, кругленьким (шириною 1 - 1,5 см, той, що для важкодоступних місць)? Бо після пензля - гарантовано будуть лишатися смуги, нерівномірність. Пензлем можна пройтися, спочатку, по місцях, де не дістане валік. А потім - валіком, який зарівняє більшість поверхні. Сучасні фарби 3-в-1 - здається, досить непогані. Не знаю про диски, а труби - я батькам фарбував (у т.ч. вуличні) - то, ніби, непогано тримається (недорога українська "масляна" фарба 3-в-1). Як правило, "масляні" фарби, ті що емалі (для фінішного покриття, чи 3-в-1) - вони глянцеві. Я матових невіть не пригадую, чи бачив (в роздрібних магазинчиках). Можливо, лише під замовлення десь є. І нова фарба - воно однаково гарно буде, що матова, що глянцева - сильно краще, ніж іржаве.
дякую за інфу, буду пробувати на вихідних в епіцентрі глянути який там вибір фарб, і що консультанти порадять. Не факт що займусь фарбуванням на вихідних, там уже як здоров'я покаже.
Для кузова "по юбку" можна застосувати технологію яку іноді оффроадери застосовують навіть покрасити весь кузов. Шкуримо, чистимо всі раковини до металу... ідеальність не важлива. Клеїмо захисну полосу, потім наносимо антикор "баран". Сушимо, поверх фарбуємо будь якою фарбою. Можна навіть звичайною нітрою. Вигляд просто бомбезний! І тримається добре і не лущиться.
...
існує їх кілька штук - саме для шуріка або для дрилі. У них є вал який затягується в партрон. Одна насадка у вигляді металевого йоршика з купою металевих ниток а інша у вигляді конусу з абразивом. От конусною можна дотягуватись до самих вузьких ділянок.
дякую, зрозумів
пофарбував диски ще в понеділок. Купив на вихідних банку грунту та банку чорної матової фарби. Їздив на авторинок зі своїм старим другом, він до початку війни все життя працював на СТО та в автомагазинах. Сказав що не треба ніяких пензлів, зарубав мою ідею з очисткою дисків болгаркою. Я не сперечався з ним, він хоч і кантужений уже Х разів - але шарить добре і я довіряю його порадам по автооптиці і автохімії. Купив 500 мл банку грунту у таку ж банку чорної фарби - виробник Motip. На 17 дюймові диски вистачило і ще лишилось - грунт в 2-3 слої наносив і фарбу аналогічно. Нождачку з дуру взяв 80ку. Але то для фарбування пензликом нормальна, а під фарбу з балончиком- важко перекрити сліди від 80ки. Думаю оптимально брати нождачку 100 або навіть 120-ку.
результаты роботи фотка 1 фотка 2 Ще лишилось наче багато фарби - є бажання підфарбувати салазки на сидінях, тримач склоочисника, може якісь ще важілі. На що вистачить часу та натхнення - то й пофарбую
Непогано - гарний мат!
Зроби фото банок Бо того мотіра...
грунт Власне банка з грунтом от така. Якщо треба можу сфоткати артикули які на кришку наклеяли. Якщо буде пошук саме по артикулу.
Нождачку з дуру взяв 80ку. Але то для фарбування пензликом нормальна, а під фарбу з балончиком- важко перекрити сліди від 80ки. Думаю оптимально брати нождачку 100 або навіть 120-ку.
Наждачку одразу варто брати всі номери, від 80 до 400 (400 - це вже підготовка до полірування).
грунт Власне банка з грунтом от така. Якщо треба можу сфоткати артикули які на кришку наклеяли. Якщо буде пошук саме по артикулу.
Дякую, гарно Вийшло, тобто наждачкою тер руками, а чому насадкою неможна для болгарки?
Дякую, гарно Вийшло, тобто наждачкою тер руками, а чому насадкою неможна для болгарки?
мій друг каже що грунт краще лягає на відносно підготовлену поверхню ніж на голий метал. Він каже що треба створити просто шершаву поверхню з не глибокими канавками від нождачки. Ну і звісно нождачка має прибрати усю іржу - усі фрагменти де фарба полущилась. Тому він сказав - що не треба болгаркою до металу все зачищати - щоб прям блищало усе. Це його слова. Я йому довірився - як воно буде триматись - покаже час. Я фарбував овердофіга металевих парканів і воріт і беседок и шпалер для винограду - то усе заспомоює мої нерви (арттерапія). От там я усе болгаркою зачищав і фарбував пензлем або валіком. А тут довірився порадам друга.
мій друг каже що грунт краще лягає на відносно підготовлену поверхню ніж на голий метал. Він каже що треба створити просто шершаву поверхню з не глибокими канавками від нождачки. Ну і звісно нождачка має прибрати усю іржу - усі фрагменти де фарба полущилась. Тому він сказав - що не треба болгаркою до металу все зачищати - щоб прям блищало усе. Це його слова. Я йому довірився - як воно буде триматись - покаже час. Я фарбував овердофіга металевих парканів і воріт і беседок и шпалер для винограду - то усе заспомоює мої нерви (арттерапія). От там я усе болгаркою зачищав і фарбував пензлем або валіком. А тут довірився порадам друга.
а перетворювач іржі при тому всьому не практикуєте? за ідею арттерапії подякував ...треба й собі нерви заспокоїти, бо в минулому році почав фарбувати ворота на дачі, у декілька підходів(пензликом, валиком)...ще й на цей рік лишилося
...
а перетворювач іржі при тому всьому не практикуєте? за ідею арттерапії подякував ...треба й собі нерви заспокоїти, бо в минулому році почав фарбувати ворота на дачі, у декілька підходів(пензликом, валиком)...ще й на цей рік лишилося
дивіться- перетворювач не практикую. Усе що було у мене в дворі з металоконструкцій і в дворі батьків - мало 100500 шарів різної фарби. То усе треба було здирати до металу - чим я і займався. Більшість конструкцій зварено з прямокутних або квадратних профілів або кутків - болгарка достає усюди - лепестковою насадкою. Тільки тих насадок треба десятки і респіраторів мішок - бо пиляка летить добряче. Стосовно арттерапії - ну в інтернетах пишуть що на 75 відсотків заспокоює людей. Думаю що далеко не всіх - може когось навіть цей процес дратує. Але в мене батько дуже любив фарбувати, може це генетично передається . Ще батько дуже любив у працювати з виноградом та фруктовими деревами - усі вихідні міг пропадати в садочку. Може я через ХХ років так буду - але поки йде війна - є інші задачі.