Кто в теме, попрошу в приват. Хочу расспросить пару вопросов насколько я правильно понял некоторые нюансы
Я правильно розумію, що
Пошаговая инструкция (VMware Workstation/vSphere): Выберите ВМ: В списке виртуальных машин найдите ту, для которой нужен снимок. Действие: Workstation: Нажмите VM -> Snapshot -> Take Snapshot (или горячие клавиши Ctrl+M). vSphere Client: Нажмите правой кнопкой на ВМ -> Snapshots -> Take Snapshot. Параметры: Введите имя (например, "Before_Update"). Snapshot the virtual machine's memory: Включите, если хотите сохранить состояние работающих приложений. Если выключить, ВМ будет как при выключении (cold snapshot). Quiesce guest file system: Включите для заморозки файловой системы (требует установленных VMware Tools), чтобы обеспечить целостность данных. Создание: Нажмите «Take Snapshot».
Важные советы: Ограничение: Не храните снимки долго (более 24-72 часов), они занимают много места и замедляют работу. Удаление: После использования обязательно выберите «Delete Snapshot» или «Delete All Snapshots» в менеджере снимков, чтобы слить изменения обратно в основной диск. Влияние: Создание большого снимка может временно приостановить работу ВМ.
Я зробив снап, зміни фіксуються в ньому. Остаточно не розумію як зафіксувати зміни та як вімовитися від них.
Я правильно розумію, що Я зробив снап, зміни фіксуються в ньому. Остаточно не розумію як зафіксувати зміни та як вімовитися від них.
Ні, снап це стан компа на момент снапшота. Далі ти робиш свою справу, і якщо результат тобі не подобається - відкочуєшся зі снапшоту. Якщо все ок - видаляєш снап, як непотрібний бекап
не подобається - відкочуєшся зі снапшоту. Якщо все ок - видаляєш снап, як непотрібний бекап
От як це робити до мене не доходить Це перша варя в мене і одразу на "живій" системі.
Якщо є хвилин 10 ткнути пальцем, буду вдячний.
не подобається - відкочуєшся зі снапшоту. Якщо все ок - видаляєш снап, як непотрібний бекап
От як це робити до мене не доходить Це перша варя в мене і одразу на "живій" системі.
выбрал виртуалку, в меню снепшот нажал - тейк снепшот. Поработал, если все ок удалил снепшот. Если не ок, правой кнопкой на снепшоте и откатить.
Якось так розумію.
Пишуть, що функцію Consolidate - варто використовувати, коли виникає відповідна однойменна помилка ("Consolidation needed"). А Manage - це керувати, тобто, ймовірно, переглянути список, та видалити лишнє.
Українською:
сохранить это просто удалить снепшот (нажав на верхнем снепшоте), без отката.
сохранить это просто удалить снепшот (нажав на верхнем снепшоте), без отката.
ТАК?
да
да
Дякую тобі, о, витривала біла людина!
Наступний етап буду зменшувати диски та готувати копію для апдейта з 2012 на 2019...