Я собі просто папку з VM паковал й копіровал з ноута на ноут. При першому старті під новим хостом задає резонне питання - чи була машина скопійована чи перенесена? Якшо запускати в одній сеті - то треба обрати : скопійована. Але папка не пакується й не копйюється при запущеній VM машині - треба шатдауніти.
Я собі просто папку з VM паковал й копіровал з ноута на ноут. При першому старті під новим хостом задає резонне питання - чи була машина скопійована чи перенесена? Якшо запускати в одній сеті - то треба обрати : скопійована. Але папка не пакується й не копйюється при запущеній VM машині - треба шатдауніти.
Про шатдаун зрозуміло. Я просто хочу на одній віртуалці щоб працювали креведко та зробити копію собі для тренувань апгрейду, виправлення помилок. З серії не вийшло, ще раз копію зробив з працюючої.
Ще я не зовсім здається обрізав диск на віртуалці. Якось наче і обрізано, дивишся наче все ок, 1.2Тб... а на датасторі як і було 1.7 зайнято. Щось пропустив.
Міграція ВМ з ВіртуалБокс у всіх нормально не працює? Спробував в Плейер ще безкоштовний перенести, або не імпортується, або не стартує потім
Можеш спробувати щось типу Veeam для резервного копіювання. Безкоштовна версія там досить обмежена по функціоналу, але може вистачить
Для міграцій між гіпервізорами, клонування і тд можу рекомендувати інструмент StarWind V2V Converter, проста утиліта, але з гарним функціоналом.
Можеш спробувати щось типу Veeam для резервного копіювання. Безкоштовна версія там досить обмежена по функціоналу, але може вистачить
+1
Для міграцій між гіпервізорами, клонування і тд можу рекомендувати інструмент StarWind V2V Converter, проста утиліта, але з гарним функціоналом.
Мені не міграція потрібна, а на одній машині с варей зробити копію/клон вже перетягнутого фізичного сервака. Воно то вміє?
+1
А який пак качати? Там їх багатенько торенти не пропонувати - зарізані
як пишуть вумні люди - треба 12та версія
Зауважу, що Veeam має раша корні. Хоча засновники виїхали з рф ще років 20 тому і вже 6 років як продали всі акції компанії і компанія з 2022-го року регулярно надавала Україні преференції в якості безкоштовної підтримки (зараз здається припинила).
В 2021-му я протестував весь бекапний софт з Gartner-а, щоправда не для VMware, а для Hyper-V. Щодо зручности використання жоден софт близько не підібрався до Veeam, тому скрипя зубами я купив саме його, але стоїть він у мене не надважливій ділянці, а в окремому сегменті де крутиться до біса вторинних сервісів.
23 лютого 2022 я отримав дзвінок від продажників з Пітера, що цікавилися наскільки мені подобається продукт і чи не планую я все ж таки купити підтримку. Дуже мило поспілкувалися з дівчиною, пояснив їй, що ніякої підтримки до поки їх країна не прийде до тями не буде.
P.S. За 5 років використання продовжую вважати, що Veeam був вдалим вибором.
P.S. За 5 років використання продовжую вважати, що Veeam був вдалим вибором.
Погоджусь стосовно Veeam і також їм користуюсь. Сьогодні був на вебінарі від ESET по Xopero, досить цікаве рішення, треба більш детально ознайомитись, та, можливо потестувати, у них є пробний період 14 днів, якій потім по бажанню можна ще раз на стільки ж продовжити.
Запрошували мене на цей вебінар, запрошення виглядало цікаво, але по кількості задач на цей рік заміна Veeam у мене точно не в планах не стоїть, тому подивлюся, як воно буде ближче до зими.
Для мене простота - основна вимога. ChatGPT видав наступні оцінки по 5-бальній шкалі простоти, я пробував Veeam та двох "лузерів", повністю погоджуюся з його висновком.