Мене в домашній (дачній) мийці більше хвилює момент екології. Особливо якщо на ділянці (чи у сусідів) наявна криниця. Весь бруди та хімія з машини буде у воді.
А туалети типу сортир, якими натикане все село, та і дренаж септиків, а навоз від корів, свиней, а отрута з городів вони для криниць екологічні?
Мене в домашній (дачній) мийці більше хвилює момент екології. Особливо якщо на ділянці (чи у сусідів) наявна криниця. Весь бруди та хімія з машини буде у воді.
Так, на це треба зважати. У мене зараз фактично злив йде на обочину дороги. Коли впорядкую майданчик для авто, зроблю дренаж у стічну яму.
У мене стікає в каналізацію міську. Використовуємо ЄКО шампуні. Я давно вже не використовую миючі засоби ( будь якого призначення) які містять фосфати.
А туалети типу сортир, якими натикане все село, та і дренаж септиків, а навоз від корів, свиней, а отрута з городів вони для криниць екологічні?
ChatGPT поділяє твою думку . Але треба щоб її поділяли і сусіди.
Найбільша загроза 1. Туалет з вигрібною ямою
Найнебезпечніший варіант Постійне джерело фекального забруднення (E. coli, нітрати, амоній). Часто негерметичний. Рідина активно просочується в ґрунт. Дає хронічне забруднення, яке важко виявити одразу.
Це класична причина зараження криниць.
2. Септик (залежить від якості) Може бути як безпечним, так і дуже небезпечним Якщо герметичний + правильно зроблений дренаж → ризик середній. Якщо: старий, тріснутий, без дна, перевантажений → фактично стає тією ж вигрібною ямою.
Основна загроза — нітрати + бактерії.
Середній ризик 3. Город з добривами
Органіка → нітрати, бактерії Мінеральні добрива → нітрати (особливо небезпечні для дітей) Особливості: Забруднення повільне, але масове Часто накопичується з часом Сильно залежить від дощів
У піщаних ґрунтах — дуже серйозна проблема.
Найменший ризик (але не нульовий) 4. Мийка авто без каналізації Основні забруднювачі: ПАР (мийні засоби) нафтопродукти важкі метали (трохи) Особливості: Зазвичай епізодичне забруднення, а не постійне Менше біологічної небезпеки (на відміну від фекалій)
Більше впливає на смак/запах, ніж на мікробіологію.
Але треба щоб її поділяли і сусіди.
Якби я мешкав у Кончі-Заспі, чи хоча б у Боярках-Крюківщинах, напевно, це мало б значення. У звичайних селах у сусідів все в порядку. Саме в такому як тобі чат жпт написав. Зараз ще почнуть листя -гілля палити, як трохи підсохне. Моя піна їм нічого не додасть і не зменшить, вони завжди так живуть.
Зараз ще почнуть листя -гілля палити, як трохи підсохне.
в нас (на Київщині) вже закінчують ... суху траву, камиші - вже всьо
На мене одна з сусідок наїхала, що я повз її хату постійно їжджу з шаленою швидкістю і намагаюся її вбити. Нюанс, хата кутова на з'їзді з асфальту на ґрунт, кущі та паркан сусідки повністю закривають огляд, тому ніхто там без повної зупинки біля її хвіртки не їздить.
Охорона, відміна. Буду брати Розетківську мийку. https://rozetka.com.ua/ua/rztk_w_500/p250640086/ У мене просто є карта Гіфтмолу на 5тис. А в гіфтмолі немає Леруа, але є Розетка. Судячи по опису і ціновій категорії начинка там така сама, компресор алюмінієвий. Але бонус що пінна насадка і фільтри йдуть в комплекті.
Охорона, відміна. Буду брати Розетківську мийку. https://rozetka.com.ua/ua/rztk_w_500/p250640086/ У мене просто є карта Гіфтмолу на 5тис. А в гіфтмолі немає Леруа, але є Розетка. Судячи по опису і ціновій категорії начинка там така сама, компресор алюмінієвий. Але бонус що пінна насадка і фільтри йдуть в комплекті.
а Штіль в гіфтмолі є?
В Гіфтмолі не виробники, а магазини та мережі. Ти просто картку гіфтмола міняєш на подарункову картку мережі. От я поміняв на картку Розетки і нею оплаив звмовлення.
...
А в чому проблема з дротом, подовжувач вирішує.
теж, не дуже зрозумів цих проблем, шланг так само можна ж подовжити, як й довжину дроту, хіба ні?
А щоб вода текла на подовжувач то норм? Мені не дуже А шланг високого тиску як подовжити? Давай рецепт. Я тільки замінити на 8м знайшов, але окремо він коштує як ще одна мийка. Жаба душить
ПС якщо що - я про 110 ту пишу що не вистачає довжини. В 135й по 8 метрів, а в 110й по 5 метрів.
Ну не знаю в мене те що гуглиться як подовжувач садовий, нічого туди не затікає хіба що кинути у калюжу, чи спецом туди лити