Аналітична примітка: Світова практика показує, що податки на користування дорогами для електромобілів починають запроваджуватися лише тоді, коли частка таких авто в загальному парку перевищує 15–20%. На етапі ж «перших кроків» (як у випадку України з її 3%) держави зазвичай інвестують у ринок, розуміючи, що економія на охороні здоров’я, екології та енергозаміщенні значно перевищує номінальні втрати Дорожнього фонду.
Аналітична примітка: Світова практика показує, що податки на користування дорогами для електромобілів починають запроваджуватися лише тоді, коли частка таких авто в загальному парку перевищує 15–20%. На етапі ж «перших кроків» (як у випадку України з її 3%) держави зазвичай інвестують у ринок, розуміючи, що економія на охороні здоров’я, екології та енергозаміщенні значно перевищує номінальні втрати Дорожнього фонду.
Ну для нас це не актуально - ефект від економії на і так мізерних видатках нульовий, а дохід від збору не нульовий)))
а що мовчимо? від слова до діла пішло, чи так, хвилю женуть?
"Держава вже їх тричі просубсидіювала. Вперше, коли завезли машини без ввізного мита та ПДВ – це двічі. І третій раз ми їх регулярно субсидуємо за рахунок "Енергоатома" та "Укргідроенерго". Вони всі регулярно заряджають свої автомобілі, коли вони вдома, за тарифом 4,32 грн або 2,16 грн в нічний час", - пояснив нардеп.
"Це буде якась градація для категорій авто… Для автомобіля вартістю близько 30 тисяч доларів це орієнтовно 4 тисячі гривень на місяць. Ми рахували, що сьогодні ця сума все одно вдвічі-втричі менша, ніж сплачує через бензин та дизель власник автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння", - сказав депутат.
ну от, читают автоуа, я ж предлагал : "Итого обложить налогом , каждый год, с каждой электрички, взнос в бюджет как платится в бюджет с 2250 литров 95го" бенза".
ХЗ правда скольо денег платится в бюджет с 2250 литров бенза, но с чего то ж надо начинать. правда странно, что привязуются к цене машины ( учитывая, что цена дело относительное), но видать на большее пока ума не хватило.
ну от, читают автоуа, я ж предлагал : "Итого обложить налогом , каждый год, с каждой электрички, взнос в бюджет как платится в бюджет с 2250 литров 95го" бенза".
ХЗ правда скольо денег платится в бюджет с 2250 литров бенза, но с чего то ж надо начинать. правда странно, что привязуются к цене машины ( учитывая, что цена дело относительное), но видать на большее пока ума не хватило.
А чого дивного?
Ну можна б буьо до маси прив'язати. Але ж маса то є паспортна величина, тут же намутити складно.
А от ціна - отут буде де податковій розвернутися))
І будуть платити податок за биток теслу як за куплену з салону того ж віку, а за китайський ID за європейською ціною)))
Я думаю , если серьезно, пока это все просто бред одного депутатишки. Быстро это не примут.
Я думаю , если серьезно, пока это все просто бред одного депутатишки. Быстро это не примут.
відволікають від останніх плівок міндіча. Недарма оцей вкид був притягнутий сюди відомим на форумі зєлєбобіком на зарплаті.
відволікають від останніх плівок міндіча. Недарма оцей вкид був притягнутий сюди відомим на форумі зєлєбобіком на зарплаті.
це хроніка... пароноїдальна, на релігійному підгрунтті..