Всім привіт. Вже дуже давно не займався цим питанням тому зовсім не орієнтуюсь хто зараз кращий за свою ціну. Треба 2 роутери 1 простий - до 2000 - головне надійність і гарний сигнал щоб вистачило на 3к квартиру, щоб раз налаштував і забув про нього ще років на 10. Другий хотілося б також надійність, сила сигналу і побільше функціоналу на майбутнє щоб витягував багато пристроїв і стабільно працював.
Може є якісь підводні камені саме у цих роутерів, є щось краще в таку ціну?
Всім привіт. Вже дуже давно не займався цим питанням тому зовсім не орієнтуюсь хто зараз кращий за свою ціну. Треба 2 роутери 1 простий - до 2000 - головне надійність і гарний сигнал щоб вистачило на 3к квартиру, щоб раз налаштував і забув про нього ще років на 10. Другий хотілося б також надійність, сила сигналу і побільше функціоналу на майбутнє щоб витягував багато пристроїв і стабільно працював.
Кінетік - русняве гівно
Кінетік - русняве гівно
Реально? Не знав. Кінетік вже не Зухель? Чи русня купила Zyxel? У мене якраз є ще Zyxel Keenetic років під 20 йому включив і на 20 років забув, але вже майже не витягує базових потреб, тому й шукав щось на заміну.
Кінетік - русняве гівно
ну а ТП-лінк - китайський троянський кінь...
Кінетік - русняве гівно
Реально? Не знав. Кінетік вже не Зухель? Чи русня купила Zyxel? У мене якраз є ще Zyxel Keenetic років під 20 йому включив і на 20 років забув, але вже майже не витягує базових потреб, тому й шукав щось на заміну.
С 2017 Кинетик не Зухель, а выделен в отдельный бренд, который продвигался в постсовковые страны с центром в мордоре, зареган он в Гонконге, но по факту - это пидорашка и ПО там писано ей же. После 2022 они там для отвода глаз сделали ребрендеренинг и теперь для пидорахи он называется Netcraze, но продолжает поддержитвать все прошлые кинетики. Короче, с кинетиком и раньше не стоило связываться, а сейчас так тем более.
І функціонал, і багато пристроїв, і стабільно, і на майбутнє - це імхо асус. Але дорожче
+1 за асус. Зробив меш на Ах58 , працює відмінно.
Кінетік - русняве гівно
Так. Тому що те що те не рекомендую.
Кінетік - русняве гівно
Є якісь підтвердження чи це з серії теорій заговора? Бо купив вже АХ1800, повертати?
По кінетіку зрозумів, не дуже то його й хотілося) Та невже у ТПлінка все так погано? Поки ніхто не відповідав вже встиг купити один з них) Якщо вже казати про теоретичні можливі бекдори спираючись на те що компанія китайська - тоді вже і більшість андроїдів треба у цьому підозрювати, і там побільше теоретичних можливостей викрасти цінну інформацію ніж у "тупого" роутера яких доречі десятки чи сотні тисяч тільки в Україні. А ще є (чи був) Длінк й інші хуньциньпинь-лінки.
P.S. Виходить найкраще/безпечніше що можна отримати за +/- 100 баксів - це АСУС?
Здесь когдато микротик хвалили, я не юзал
В мене TP-Link Archer гігабітний якому вже років сім до війни ще купував то працює справно і коштує не дорого
В мене TP-Link Archer гігабітний якому вже років сім до війни ще купував то працює справно і коштує не дорого
Так само можу сказати
Здесь когдато микротик хвалили, я не юзал
Я хоч і 30+ років мав справу з лінуксами але мікротік налаштовував з гуглом та ЩІ , бо їх варіація "на тему..." та іноді зовсім неочевидні налаштування ,без великої практики, можуть привести до сильного запою. Хоча за можливостями мікротік на голову вище асуса, але для домашнього використання я обрав саме асус. Як + до асусів це наявність альтернативних прошивок, якщо по заводу чогось не вистачає. (До речі, як приклад, примусово трафік з одного айпі в мережі спрямувати у впн варп, бо в цьому приладі нема налаштувань, на мікротику так і не вийшло, а на асусі зайняло пів години)
P.S. Виходить найкраще/безпечніше що можна отримати за +/- 100 баксів - це АСУС?
Лучшим в цене/качество в этом сегменте будет ТП-линк. Асусы - оверпрайс, особенно сейчас, это я как владелец асусов говорю, который недавно выбирал новый роутер. Если надо топ решение на много-много лет вперед - Ruijie Reyee RG-EW7200BE PRO, но 200 баксов. Конкурентов в цене на данный момент не имеет.
Лучшим в цене/качество в этом сегменте будет ТП-линк - Асусы - оверпрайс, особенно сейчас, это я как владелец асусов говорю, который недавно выбирал новый роутер. Если надо топ решение на много-много лет вперед - Ruijie Reyee RG-EW7200BE PRO, но 200 баксов. Конкурентов в цене на данный момент не имеет.
Вперше чую про таку фірму ,хоча у сфері IT вже 25+ років. Погуглив, гугл каже що це китайська компанія, тобто також потенційні бекдори.
Про кінетік - давно про нього чув, там наче треба заморочуватись з налаштуваннями - чого зовсім не хочеться, з довгими налаштуваннями, патчами й іншими перепрошивками я вже награвся давно і на все життя І ще, доречі, ШІ вказав його як потенційно небезпечний/вразливий:
MikroTik (Латвія): Це європейський бренд, але його роутери часто стають ціллю російських хакерських угруповань (наприклад, Sandworm) через складність налаштувань, які користувачі залишають відкритими.
Лучшим в цене/качество в этом сегменте будет ТП-линк. Асусы - оверпрайс, особенно сейчас, это я как владелец асусов говорю, который недавно выбирал новый роутер. Если надо топ решение на много-много лет вперед - Ruijie Reyee RG-EW7200BE PRO, но 200 баксов. Конкурентов в цене на данный момент не имеет.
TP-link через пару тижнів вмпустить нову ревізию роутера і заб'є на оновлення старих. Як завжди робить.
У руіджи є ще RG-EW3000GX чи RG-EW3000GX PRO. 3-х кімнатну квартиру нормально закриє і тий і тий.
Вперше чую про таку фірму ,хоча у сфері IT вже 25+ років. Погуглив, гугл каже що це китайська компанія, тобто також потенційні бекдори.
Вони не так давно домашні роутери почали робити. І взагалі на міжнародний ринок не так давно вийшли. Залізо цікаве. Підтримка, я б сказав, відмінна.
Потенційні бекдори можливі, але поки їх чорних списках немає. На відміну від тп-лінку і хуавею.
Є якісь підтвердження чи це з серії теорій заговора? Бо купив вже АХ1800, повертати?
TP-Link AX1800 WiFi 6 Router (Archer AX21) devices allow unauthenticated attackers (on the LAN) to execute arbitrary code as root via the db_dir field to minidlnad. The attacker obtains the ability to modify files.db, and that can be used to reach a stack-based buffer overflow in minidlna-1.1.2/upnpsoap.c. Exploitation requires that a USB flash drive is connected to the router (customers often do this to make a \192.168.0.1 share available on their local network). TP-Link AX1800 Firmware Parsing Stack-based Buffer Overflow Remote Code Execution Vulnerability. This vulnerability allows network-adjacent attackers to execute arbitrary code on affected installations of TP-Link AX1800 routers. Authentication is not required to exploit this vulnerability. The specific flaw exists within the parsing of firmware images. The issue results from the lack of proper validation of the length of user-supplied data prior to copying it to a fixed-length stack-based buffer. An attacker can leverage this vulnerability to execute code in the context of root. . Was ZDI-CAN-19703. VULNERABILITY DESCRIPTION TP-Link Archer AX21 (AX1800) routers are vulnerable to unauthenticated OS command injection via the country parameter in the locale endpoint. This allows remote attackers to execute arbitrary commands as root. RISK DESCRIPTION The risk exists that a remote unauthenticated attacker can fully compromise the server to steal confidential information, install ransomware, or pivot to the internal network. ну і в ютьюбі купа відео зі зламом юнікса всередині тп-лінка і т.п.
CWMP протокол и переполнение буфера: главная угроза В мае 2024 года исследователь Mehrun обнаружил критическую уязвимость в протоколе CWMP (CPE WAN Management Protocol), который TP-Link использует для удалённого администрирования роутеров. Уязвимость в функции SetParameterValues позволяет злоумышленникам выполнить произвольный код на вашем роутере, если размер входного буфера превышает 3072 байта.
Особенно опасны следующие модели:
TP-Link Archer AX10 (все ревизии) TP-Link AX1500 TP-Link EX141 TP-Link Archer VR400 TP-Link TD-W9970 Что пугает: TP-Link признала проблему только в сентябре 2025 года, хотя о ней было известно с мая 2024 года. Патчи выпущены только для европейских версий прошивок. Для остального мира исправлений нет и сроков нет.
CVE-2023-50224 и CVE-2025-9377: комбо для полного захвата Если первая уязвимость — это просто переполнение буфера, то эта комбинация — это катастрофа. CVE-2023-50224 позволяет обойти аутентификацию (иными словами, попасть в панель управления без пароля), а CVE-2025-9377 дает возможность внедрить команды. Вместе они дают полный контроль над роутером. Именно эту комбинацию использует ботнет Quad7 с 2023 года, превращая взломанные роутеры в прокси-серверы для грязных дел в интернете.
Модель Archer AX21 стала настолько популярной мишенью, что Fortinet (компания по кибербезопасности) зафиксировала регулярные атаки, направленные на её взлом. Роутеры объединяют в ботнеты типа Mirai и Condi для проведения DDoS-атак.
Дебаг-шелл: найди и победи В старых моделях TP-Link (WR841N, WR941N, WR1043ND и других) обнаружен дебаг-шелл с жёсткими учетными данными: логин osteam, пароль 5up. Если вы пользуетесь такой моделью, это означает, что любой хакер из интернета может получить доступ к вашему роутеру с правами root, просто отправив HTTP-запрос к /userRpmNatDebugRpm26525557/linux_cmdline.html