Лучшим в цене/качество в этом сегменте будет ТП-линк - Асусы - оверпрайс, особенно сейчас, это я как владелец асусов говорю, который недавно выбирал новый роутер. Если надо топ решение на много-много лет вперед - Ruijie Reyee RG-EW7200BE PRO, но 200 баксов. Конкурентов в цене на данный момент не имеет.
Вперше чую про таку фірму ,хоча у сфері IT вже 25+ років. Погуглив, гугл каже що це китайська компанія, тобто також потенційні бекдори.
Пока в бекдорах замечен не был, т.к. они относительно свежие на глобальном рынке еще. Взял себе - огонь, конечно. ВиФи7, 2,5G, может объединять два WAN и давить до 5G с них в реджиме агрегации, куча лан портов, удобная админка, плюс можно с облака админить. Реально штука на 10 лет вперед закрывает потребности.
Дякую, ось шо пише ШІ саме про мою модель яку не так просто було визначити по коробці і зараз вагаюсь повертати чи ні(дуже ліньки):
Який висновок можна зробити: Це "чиста" модель Archer AX1800: На відміну від американського AX21, ця модель розроблена спеціально для європейського ринку (зокрема України). У неї свій набір прошивок. Вона безпечніша за AX21: Найгучніша вразливість (CVE-2023-1389), через яку хакери зламували роутери в США, стосувалася саме коду моделі AX21. Оскільки ваша модель має іншу програмну базу, ця критична "дірка" її не стосується. Сучасні стандарти: Наявність WPA3 — це великий плюс. Навіть якщо зловмисник буде поруч із вашою квартирою, підібрати пароль до WPA3 майже неможливо (на відміну від старого WPA2). Це не "замовна" модель: Хоча Rozetka каже, що вона є тільки у них, насправді це стандартна глобальна модель, яку TP-Link просто маркує для нашого регіону без додаткових індексів (AX20/23). Мій висновок: Роутер безпечний для домашнього використання, якщо ви оновите прошивку відразу після підключення. Він не має тих специфічних "бекдорів", про які пишуть у новинах щодо американських моделей
Дякую, ось шо пише ШІ саме про мою модель яку не так просто було визначити по коробці і зараз вагаюсь повертати чи ні(дуже ліньки):
не парься, залишай, раз ліньки...
"Роль кібербезпеки трохи перебільшена» (с) Федоров
і зараз вагаюсь повертати чи ні(дуже ліньки)
Та оставляй, было б че парится, ты ж не криптоинвестор с тысячами биткоинов Главное, название вайфай сети ставь такое, чтоб не было понятно какой это роутер, а то народ вокруг вообще непуганый так SSID и называют *роутер_модель*
не парься, залишай, раз ліньки...
"Роль кібербезпеки трохи перебільшена» (с) Федоров
Я розумію що це не найкращий варіант, але з урахуванням того що зараз працюють залізяки віком 10-15 років які ще й оновлювались ніколи, а з безпеки тільки складний пароль і нестандартний пароль навебморді - то думаю новий ТПлінк не зробе мене більш вразливим ніж зараз) Я взагалі не парився надто сильно безпекою домашнього роутера, до поки не створив цю тему
і зараз вагаюсь повертати чи ні(дуже ліньки)
Та оставляй, было б че парится, ты ж не криптоинвестор с тысячами биткоинов Главное, название вайфай сети ставь такое, чтоб не было понятно какой это роутер, а то народ вокруг вообще непуганый так SSID и называют *роутер_модель*
Тисяч бітків нажаль немає)
Подивився тільки що доступні мережі, так з вісьми - чотири це *роутер_модель*
А мені подобається мікротік Воно "дурне", "важке в налаштуваннях", але якщо не треба кожен день колупатися, то один раз можна й постраждати та налаштувати. З окремих плюсів, він маленький і не має купу антен. По лану 800-900 мегабіт видає, на вході навіть не знаю скільки. Ну й оновлюється постійно.
Користуюсь десять років, точніше два по п'ять Перший сам спалив, подавши живлення не туди куди треба Добре що бекап був, який розвернув на новому за декілька хвилин.
Ну й може в мене ще й запити специфічні... Камери, сервак з декількома сайтами, хоум-ассістент, ... Навіть не знаю, "звичайний" задовольнив би мої потреби.
ПС. Я не лінуксоід і не адмін, на рівні продвинутого юзера його налаштовував. Тоді ще й жпт не було, зараз простіше
TP-link через пару тижнів вмпустить нову ревізию роутера і заб'є на оновлення старих. Як завжди робить.
Теж мені новина. Та всі так роблять, не тільки тп-лінк. І виробники ноутів та тефонів, і виробники програмного забезпечення для них.
+1 за асус. Зробив меш на Ах58 , працює відмінно.
О, а він в VPN сервер з коробки вміє?) Не хочу окрему залізяку ставити, тож цікавлюся роутером, який таке вміє. Чат-гопота каже, що АХ58 вміє, але повірити йому на слово - себе не поважати)))
О, а він в VPN сервер з коробки вміє?)..
В мене такий, наче вміє:
В мене такий, наче вміє:
В мене в R58 теж є таке, але не користуюсь. Ти не розбирався з пробросом портів? Щось по мануалу та гуглу здається не працює. Неороутер поки що справляється - він сам типу впн-а
В мене такий, наче вміє:
так це минулий вік, які pptp? а wireguard? а вміє окремих вай-фай клієнтів тільки на впн кидати, а решту залишити на основному каналі?
В мене такий, наче вміє:
так це минулий вік, які pptp? а wireguard? а вміє окремих вай-фай клієнтів тільки на впн кидати, а решту залишити на основному каналі?
Перш ніж критикувати - подаруй те що на твою думку правильне.
В мене роутеру більше 10ти років. Асус58, навіть не остання прошивка. Потрібні мені функції виконує. Гігабіт тягне.
В мене такий, наче вміє:
В мене в R58 теж є таке, але не користуюсь. Ти не розбирався з пробросом портів? Щось по мануалу та гуглу здається не працює. Неороутер поки що справляється - він сам типу впн-а
У меня на более примитивном старом Асусе RT-N15U проброс портов работал нормально.
+1 за асус. Зробив меш на Ах58 , працює відмінно.
О, а він в VPN сервер з коробки вміє?) Не хочу окрему залізяку ставити, тож цікавлюся роутером, який таке вміє. Чат-гопота каже, що АХ58 вміє, але повірити йому на слово - себе не поважати)))
мій вміє і не один (в мене меш з 4 шт, причому 4й вийшов на решту від трьох. Купляв б.в на промі. Крім впн тут і камери і асистант і хмара і сайт..)
TP-link через пару тижнів вмпустить нову ревізию роутера і заб'є на оновлення старих. Як завжди робить.
Теж мені новина. Та всі так роблять, не тільки тп-лінк. І виробники ноутів та тефонів, і виробники програмного забезпечення для них.
Туполінк рекордсмен. У них ревізій однієї моделі може бути 10+. І прошивки різні ))
В мене такий, наче вміє:
странно, якось взагалі легше легкого
я недавно взяв Флінт 2 на Аліку- з головою, якщо чогось немає з коробки, от можна вирішити)
Туполінк рекордсмен. У них ревізій однієї моделі може бути 10+. І прошивки різні ))
Можливо все це робиться для різних країн, а до нас продавці завозять все підряд?