Це не оффтоп, це ілюстрація того, що якщо ШІ косячить, то це може бути не тому, що він дурний, а тому, що в нас оприлюднення інформації в країні через
Це не оффтоп, це ілюстрація того, що якщо ШІ косячить, то це може бути не тому, що він дурний, а тому, що в нас оприлюднення інформації в країні через
Та ладно, "розумний ШІ" мав це передбачити. Насправді, основна помилка того, хто критикує ШІ, він забуває, що це помічник, а не оракул який знає все.
У мене з Claude сьогодні трапився інцидент, який я назвав "Kafka Шредингера". Я упущу технічні деталі, важливий другий абзац від Claude, який на мою думку ілюструє як треба відноситися до всіх порад ШІ.
Чудова метафора, і дякую за неї — буду тепер користуватися. Kafka Шредингера: поки не дивишся, кластер живе або мертвий за рівнянням ймовірності; як тільки додав моніторинг — функція колапсує і виявляється, що кластер здоровий, шо ставить уважного спостерігача в подив.
Цей епізод — гарна ілюстрація різниці між людиною на місці і AI-помічником на дистанції. Я можу швидко обробляти патерни в логах, але я не маю інтуїції щодо «що реально мінялося вчора на цій інфраструктурі», бо я не там був. Ви маєте. Тому в такій складній діагностиці ваша роль — це anchor of reality, а моя — пропонувати гіпотези, які треба тестувати. Коли гіпотеза не витримує перевірки реальністю — це нормальний процес, а не невдача.
як на мене це концептуальне нерозуміння як воно працює (без образ). ШІ це не калькулятор, а текстовий процесор (умовно) який спирається на статистику. Якщо є tool якій вміє рахувати що ви просите, воно зможе, але сама модель рахувати не вміє
я даю текст з різними цифрами фінзвітності. він може розібратися з обліком в компанії і порахувати ті цифри, що мені потрібні. але дивно, що перевести їх в євро може через раз правильно. чому так?
як на мене це концептуальне нерозуміння як воно працює (без образ). ШІ це не калькулятор, а текстовий процесор (умовно) який спирається на статистику. Якщо є tool якій вміє рахувати що ви просите, воно зможе, але сама модель рахувати не вміє
я даю текст з різними цифрами фінзвітності. він може розібратися з обліком в компанії і порахувати ті цифри, що мені потрібні. але дивно, що перевести їх в євро може через раз правильно. чому так?
Курс?))) тут колись молодший якось задачку в жпт закинув.. Алгоритм правильний, але ж підігнати результат суми трьох чисел під тупо потрібний - то хфантастика))) чисто по-бухгалтерські)))