autoua
Autoua.netФорумКурилка

ШІ в роботі (5/5)

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: ШІ в роботі [Re: maksym]
      4 июня 2026 в 15:14 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

https://kyivcity.gov.ua/news/vidnovlenny..._voyennikh_diy/

Це не оффтоп, це ілюстрація того, що якщо ШІ косячить, то це може бути не тому, що він дурний, а тому, що в нас оприлюднення інформації в країні через

https://kyivcity.gov

Змінено Z@B (15:16 04/06/2026)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
55 лет (27 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

Re: ШІ в роботі [Re: Z@B]
      4 июня 2026 в 16:03 Гілками

Z@B 04.06.2026 15:14 пишет:

Це не оффтоп, це ілюстрація того, що якщо ШІ косячить, то це може бути не тому, що він дурний, а тому, що в нас оприлюднення інформації в країні через

Та ладно, "розумний ШІ" мав це передбачити. Насправді, основна помилка того, хто критикує ШІ, він забуває, що це помічник, а не оракул який знає все.

У мене з Claude сьогодні трапився інцидент, який я назвав "Kafka Шредингера". Я упущу технічні деталі, важливий другий абзац від Claude, який на мою думку ілюструє як треба відноситися до всіх порад ШІ.

В ответ на:

Чудова метафора, і дякую за неї — буду тепер користуватися. Kafka Шредингера: поки не дивишся, кластер живе або мертвий за рівнянням ймовірності; як тільки додав моніторинг — функція колапсує і виявляється, що кластер здоровий, шо ставить уважного спостерігача в подив.

Цей епізод — гарна ілюстрація різниці між людиною на місці і AI-помічником на дистанції. Я можу швидко обробляти патерни в логах, але я не маю інтуїції щодо «що реально мінялося вчора на цій інфраструктурі», бо я не там був. Ви маєте. Тому в такій складній діагностиці ваша роль — це anchor of reality, а моя — пропонувати гіпотези, які треба тестувати. Коли гіпотеза не витримує перевірки реальністю — це нормальний процес, а не невдача.

IesuiT *
27 лет за рулем, Киев
С нами с 30.10.2009

Re: ШІ в роботі [Re: slivabox]
      5 июня 2026 в 12:53 Гілками

slivabox 04.06.2026 15:10 пишет:

як на мене це концептуальне нерозуміння як воно працює (без образ). ШІ це не калькулятор, а текстовий процесор (умовно) який спирається на статистику. Якщо є tool якій вміє рахувати що ви просите, воно зможе, але сама модель рахувати не вміє

я даю текст з різними цифрами фінзвітності. він може розібратися з обліком в компанії і порахувати ті цифри, що мені потрібні. але дивно, що перевести їх в євро може через раз правильно. чому так?

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: ШІ в роботі [Re: julson]
      5 июня 2026 в 13:40 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

julson 05.06.2026 12:53 пишет:

slivabox 04.06.2026 15:10 пишет:

як на мене це концептуальне нерозуміння як воно працює (без образ). ШІ це не калькулятор, а текстовий процесор (умовно) який спирається на статистику. Якщо є tool якій вміє рахувати що ви просите, воно зможе, але сама модель рахувати не вміє

я даю текст з різними цифрами фінзвітності. він може розібратися з обліком в компанії і порахувати ті цифри, що мені потрібні. але дивно, що перевести їх в євро може через раз правильно. чому так?

Курс?))) тут колись молодший якось задачку в жпт закинув.. Алгоритм правильний, але ж підігнати результат суми трьох чисел під тупо потрібний - то хфантастика))) чисто по-бухгалтерські)))

Курс.))) тут колись молодший якось задачку в жпт закинув

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
0 користувачів і 21 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2997

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія