де? треба 195/60 16" літні або всесезонні ( як варіант якщо не буде 60 то 55 профіль) дякую
маю негативний досвід з БУ шинами. часто пропонують дуже старі. також різних років. можливо краще щось простіше але нове? чи то на убой?
маю негативний досвід з БУ шинами. часто пропонують дуже старі. також різних років. можливо краще щось простіше але нове?
+1, купляв два рази на різні авто, дуже проблематично знайти щось адекватне, мій висновок - краще дешевші нові
Б/у цікаве, якщо, наприклад, ловити на ОЛХ та їздити потім повільно на розпаровках. А в хорошому стані комплектами воно не дешеве.
маю негативний досвід з БУ шинами. часто пропонують дуже старі. також різних років. можливо краще щось простіше але нове?
+1, купляв два рази на різні авто, дуже проблематично знайти щось адекватне, мій висновок - краще дешевші нові
а дешеві нові - то китай чи росава? є люди які продають 2-3-4 річні якщо без латок та великого зносу, то чому б ні?
а дешеві нові - то китай чи росава?
Корея/турция/словакія/словенія....
є люди які продають ...4 річні якщо без латок та великого зносу, то чому б ні?
Не варто... за рік вже на викид буде, бо їздити на ній неможливо буде.
я на 6-й рік незважаючи на знос міняю. набридол викидати зношену на 30-40%% резину, то перейшов на всесезонку. На сузуке вже 4й рік, а зносу і половини нема
я на 6-й рік незважаючи на знос міняю. набридол викидати зношену на 30-40%% резину, то перейшов на всесезонку. На сузуке вже 4й рік, а зносу і половини нема
так "за рік вже на викид буде, бо їздити на ній неможливо буде." и при этом "На сузуке вже 4й рік, а зносу і половини нема" чему верить? опять же кто как ездит я зимнюю выбросил через 11 лет. протектора еще ого а от времени резина пошла мелкими трещинками причем шиномонтажник забрал себе, скорее на продажу ибо там валялись еще старее и убитые летняя сейчас тоже 8й год, решил сезон докатать и потом выбросить едет нормально, не бьет, не тянет
по зимовій зважаючи на ціну свіжих (+/- дворічних) б/в нормальних моделей - то там одне на одне виходить - що 2 комплекта б/в з заміною через два роки, що один нової на 4 роки.. але при цьому 2 роки нову катаєш, а не дворічну..
По літніх старість гуми не так критична - тому чому б ні.. пару років відкатав б/в мішку (правда рік був перебитий - це святе для пеерепродованів, і викинув з терщинами), зараз другий рік катаю контик преміумконтакт.
Якщо знайти свіжу, не перебиту і за адекватну ціну, а не 3/4 нової - то чому б ні Але це ще той квест в наших реаліях...
Там є лайфхак - крім того, що ви маєте розбиратись в щинах, купляти можна лише у приватного продавця. Купівля у людей, або фірм, які професійно цим займаються - це вживані шини по ціні нових, або старий хлам з перебитими датами.
Я когдато заморочился, бу поставил на свои диски на шиномонтаже и проверил все ок, когда пришёл сезон, через месяца 1,5 появились микротрещины и балансировка не поддавались)) как проверять, хз
Там є лайфхак - крім того, що ви маєте розбиратись в щинах, купляти можна лише у приватного продавця. Купівля у людей, або фірм, які професійно цим займаються - це вживані шини по ціні нових, або старий хлам з перебитими датами.
Декілька разів продавав майже нові шини (2-3 роки, 5-6 мм залишок) з гарним дисконтом. Думаю, що всі покупці були задоволені.
...
так "за рік вже на викид буде, бо їздити на ній неможливо буде." и при этом "На сузуке вже 4й рік, а зносу і половини нема" чему верить? опять же кто как ездит я зимнюю выбросил через 11 лет. протектора еще ого а от времени резина пошла мелкими трещинками причем шиномонтажник забрал себе, скорее на продажу ибо там валялись еще старее и убитые летняя сейчас тоже 8й год, решил сезон докатать и потом выбросить едет нормально, не бьет, не тянет
Зимня 11 років - ну може, але літня 8 років ... Як ви так їздите? У мене антирекорд був за один місяць -4 мм по горам, потім продав ). Хіба що гума, яка з салону йде служить довше - важка і шумна, але невбиваєма
де? треба 195/60 16" літні або всесезонні ( як варіант якщо не буде 60 то 55 профіль) дякую
На олх валом складів б/у резини, де можна приїхати та вибрати. Щось купити на зразок мишки чи гудіка в ідеальному стані з 90% остатком протектора з ціною в 2-3 рази дешевше від нової - запросто.
На олх валом складів б/у резини, де можна приїхати та вибрати. Щось купити на зразок мишки чи гудіка в ідеальному стані з 90% остатком протектора з ціною в 2-3 рази дешевше від нової - запросто.
А якій вік у того ідеального стану? Бо виходить, що як як останній лох купую нову гуму, при цьому вибираючи максимально свіжу дату, а тут майже те саме в 2-3 рази дешевше.
А якій вік у того ідеального стану? Бо виходить, що як як останній лох купую нову гуму, при цьому вибираючи максимально свіжу дату, а тут майже те саме в 2-3 рази дешевше.
а зачем вы шины с максимально свежими датами выбираете??? В чем смысл??? Шины 1-2 - х лет хранения обычно дешевле, иногда - ощутимо... при хранении в условиях "закрытого" склада шины любого производителя хранятся с заводской гарантией = 5 лет...
а зачем вы шины с максимально свежими датами выбираете??? В чем смысл??? Шины 1-2 - х лет хранения обычно дешевле, иногда - ощутимо... при хранении в условиях "закрытого" склада шины любого производителя хранятся с заводской гарантией = 5 лет...
Якщо склад з приблизно сталою температоруою то ок, а якщо типовий металевий ангар як у більшості шинних складів, де літом як у пеклі, то таке собі зберігання. А ще шини лежать стосами одна на одній по декілька десятків у висоту, оті що знизу можуть помітно деформуватись за час зберігання, але кого ж це хвилює, правда? Головне щоб дешевше.
Якщо склад з приблизно сталою температоруою то ок, а якщо типовий металевий ангар як у більшості шинних складів, де літом як у пеклі, то таке собі зберігання. А ще шини лежать стосами одна на одній по декілька десятків у висоту, оті що знизу можуть помітно деформуватись за час зберігання, але кого ж це хвилює, правда? Головне щоб дешевше.
ясно...вы, судя по всему, ни разу не были на складе шин... 1. для шин, как впрочем для любых резиновых изделий главное, чтобы на них не попадали прямые солнечные лучи остальное - температура и т.д. - от лукавого...тем более, что в наших краях не бывает, чтобы температура была долгое время была ниже -20 градусов и выше 40 градусов. 2. для общего развития: обычно шины в стопках больше 10-12 шин не хранятся, т.к. большая вероятность того, что большая стопка завалится...и забрасывать шины на верх стопки - это еще тот треш, особенно когда они больше 16 - 17 диаметра...
Взяв б/у гудік 2022 року, 195/60/15, стан офігенний, знос мінімальний, так - лежали в великому ангарі в стопці по 12 шт По ціні 1300 за шину. Вже рік, політ - ок. Були і по 1500 фактично нові але мені було пофік в різниці в пару процентів зносу.
Звісно якщо шини як сардельки ніжні і товсті - тоді треба купувати нові та зберігати в холодильнику
P.S. Або Китай нову, а потім робити пости яке воно...
ясно...вы, судя по всему, ни разу не были на складе шин... 1. для шин, как впрочем для любых резиновых изделий главное, чтобы на них не попадали прямые солнечные лучи остальное - температура и т.д. - от лукавого...тем более, что в наших краях не бывает, чтобы температура была долгое время была ниже -20 градусов и выше 40 градусов. 2. для общего развития: обычно шины в стопках больше 10-12 шин не хранятся, т.к. большая вероятность того, что большая стопка завалится...и забрасывать шины на верх стопки - это еще тот треш, особенно когда они больше 16 - 17 диаметра...
Скажу по секрету, всі свої шини забирав самостійно зі складів, наприклад: Кіквідзе, Теліги, Ракетна, кругом одна й та ж картина, стоси шин, металевий ангар. Чому сам, бо у друга кум займається шинами. Навіть 10-12 шин це нормальна така вага на ту, що з самого низу, ообливо коли вона там місяцями лежить. До речі, якщо погуглити фото складу шин, то з ходу такі всі склади зі стелажами, шини всі правильно зберігаються, а по факту треба дивитись фото складів б/в шин, отам реальна картина як зберігаються нові шини на складах, принаймні в нашій країні.
Нашо воно здалось оте б.у. Це хіба десь в знайомих відкупити, або моніторити весь час ОЛХ і може колись попадеться нормальна резина за нормальну ціну. Краще нову китайську ніж б.у. Автобізнесмени б.у. часто продають в різнобій, пару разів таке попадалось, продає як всю одинакову, комплект 4 шт, приїжджаєш дивитись а там різнобій і по датах, і по індексах. Часто продають відверто стару, а вже нема тої резини у випуску зараз яка б служила 15 років. Тільки що в мене забрали безкоштовно резину 215 50 17, 2023 рік, але своя відїздила, одна пара лиса, друга +- з протектором, глянув на ОЛХ то таке навіть продають за гроші, але по-факту людина витратить немалі гроші на шиномонтаж щоб поїздити максимум 1 сезон, і тоді викидувати і знову шиномонтаж.