Мені подобається, питання тільки до ціни. Нові Тойоти щось занадто дорогі, нових CH-R, Camry на дорогах ну дуже мало. Складуть ціну - будуть брати.
Ось статистика продажів нових авто за повний рік: Навіть в умовах останнього забігу за пільговими електричками, Тойота саме нових автівок продала найбільше за всіх. Навряд чи цей результат забезпечили Короли з Ярісами. Тож беруть, особливо "жипи". Ну а будучи лідером ринку, стимулів погратися в цінові війни у них небагато. Більш цікава поведінка чи реакція конкурентів.
Так а що реакція? Зараз тойоту з її основним козирем (гібридом) трохи попустять. Всі кинулись туди. І китайці і ваг вирішив в останній вагон заскочити. Не кажучи про всякі там екзотичні проєкти від horse powertain з їхніми поробками типу v6 (читай - Вольво, рено і нісан викатають нові гібридні сетапи). Стане тісно - скинуть ціни.
Мені подобається, питання тільки до ціни. Нові Тойоти щось занадто дорогі, нових CH-R, Camry на дорогах ну дуже мало. Складуть ціну - будуть брати.
Ось статистика продажів нових авто за повний рік: Навіть в умовах останнього забігу за пільговими електричками, Тойота саме нових автівок продала найбільше за всіх. Навряд чи цей результат забезпечили Короли з Ярісами. Тож беруть, особливо "жипи". Ну а будучи лідером ринку, стимулів погратися в цінові війни у них небагато. Більш цікава поведінка чи реакція конкурентів.
Так а що реакція? Зараз тойоту з її основним козирем (гібридом) трохи попустять. Всі кинулись туди. І китайці і ваг вирішив в останній вагон заскочити. Не кажучи про всякі там екзотичні проєкти від horse powertain з їхніми поробками типу v6 (читай - Вольво, рено і нісан викатають нові гібридні сетапи). Стане тісно - скинуть ціни.
Це Прадо чи ЛК300 мають цей "основний козир"? Основний їх козир - це певна легенда, в яку вірять, і яка дозволяє підтримувати таке ціноутворення, бо решта не пояснюється простою логікою. Не знаю, як там китайці чи Вольво збирається тіснити Тойоту на українському ринку (про його мова), але конкурентами все ж вбачаються більш звичні для нашого ринку бренди. Але не варто очікувати на те, що хтось запропонує модель-вбивцю (ну щось типу Спортейджа 1.6 в свій час), і більшість покупців мас-маркету втечуть туди.
ну щараз то вже і за 50 вибору не має адекватного... ідеального авто немає нажаль
а тут ще в мене питання - то всім то хайбрід довподоби....типу економно ))) проїхав на такому за місто то ніякий він не економний
Декілька тижнів катаю свого Лохуса 350h (2.5 атмо A25A + маленька 1.6 батарея) — я так розумію, це (майже) повний аналог нової RAV4 в передньоприводній конфігурації. Накатав 700 км 90% подорожей = маленькі по невеликому місту Середнья подорож = 10 км Середньій розхід = 5л на 100 км рівно По місту 5.2, на більших відстанях 4.7 Але довгі відстані не дорівнюють автобану нон-стоп; скоріше, це аналог приміської 1-2-рядної дороги з макс. швидкістю 120-140.
Але не варто очікувати на те, що хтось запропонує модель-вбивцю (ну щось типу Спортейджа 1.6 в свій час), і більшість покупців мас-маркету втечуть туди.
Мазда тужилась-тужилась і шо, навіть сузукі більше продає, хоча і то і то - дрєвнєє нєкроатмо двигуни. В табличці вище - я не бачу жодного гібридного конкурента тойоті Хонда, так, але ціна космос, яка взагалі нічим не виправдана - від 57 тіс за базу Ніссан, так, але невдалий послідовний гібрид з 3-цилідровой жужалкой по якій вже визнано проблему.
У мене відчуття, що японці мають змову на кшталт - продаємо тойоту та маємо дво конкурентів, один овер дорогий, інший просто гавняний.
Сузуки взялась за ум и благодаря правильной ценовой политике обошла и Мазду, и Ниссан, и Мицик.. так бывает, что марка, с по-большому счету 2-мя моделями на рынке, обходит своих конкурентов представленными на рынке более широко...
вот BYDпо продажам обогнала всех, кроме Тойоты - это откровение и правильная ценовая политика...а дальше китайские бренды будут еще сильнее поджимать япов и европейцев (европейские ФОРД и Шевроле в том числе)... нашему покупателю - все равно - у нас нет национального производителя авто...
поэтому - кто предложит лучшее соотношение цена/качество - тот и будет продавать на нашем рынке...
Хонда по качеству такая же, как и Тойота...но со своим широким рядом моделей скатилась до Сузуки...значит ценовая политика не верная...
а где же Форд с его знаменитыми эко-бустами из стакана сока???!!! Да...если качество двигателей и трансмиссий (да и вообще - качество...) америкосов европейского разлива не подтянется хотя бы к Китайскому ...думаю - их дела в Европе с продажами будут очень резко падать на фоне тех же Китайцев...
Мазда тужилась-тужилась і шо, навіть сузукі більше продає
а шо по "среднему чеку"? бо мне кажется сузуки кончаются там, где мазды начинаются
Це Прадо чи ЛК300 мають цей "основний козир"? Основний їх козир - це певна легенда, в яку вірять, і яка дозволяє підтримувати таке ціноутворення, бо решта не пояснюється простою логікою. Не знаю, як там китайці чи Вольво збирається тіснити Тойоту на українському ринку (про його мова), але конкурентами все ж вбачаються більш звичні для нашого ринку бренди. Але не варто очікувати на те, що хтось запропонує модель-вбивцю (ну щось типу Спортейджа 1.6 в свій час), і більшість покупців мас-маркету втечуть туди.
у Тойоты РАВ4 на сейчас самый надежный тандем двигатель/коробка на сейчас по сравнению с конкурентами + прекрасные показатели по расходу топлива - в район 5 литров на сотню (для сравнения на Тюксоне кумы тоже примерно 5+ литров на сотню по городу, но на трассе - 7,5 литров на сотню, как ни крути). Тойота и Хонда берут именно надежностью - если вы, как первый владелец спокойно без проблем - только ТО, проезжаете 200+ тыс. км, а человек, который купил у вас потом авто проезжает те же 150 - 200 тыс. км после вас, то это прекрасный показатель и прекрасная реклама... Поэтому, пока качество этих марок будет на высоте, недостижимой для других автопроизводителей, то никакие плюшки/комплектации/качество материалов не сравнятся с общей надежностью авто, их реализацией на вторичном рынке и цене....