Взяв недорогі авіаквитки з Кишинева в Неаполь, на липень. Хочу вигуляти сім"ю поки є можливість. Хто там був/відпочивав, давайте поради що дивитись, де гуляти, що їсти. Плануємо чотири дні в Неаполі і п"ять днів на острові Іскія.
1. В Неаполі майже всі церкви безкоштовні, а в них досить багато творів-оригіналів відомих художників, тому якщо цікаво, то просто гуляйте по місту і заходьте, церков багато 2. З"їздіть на 1 день в Казерту - там ВЕЛИЧЕЗНИЙ королівський палац і сад (в саду не була, бо була в Неаполі взимку, сад був зачинений). 3. Національний археологічний музей - суперколекція всього, що викопали з Помпеїв. Дуже цікаво 4. МОнастир Сан Мартіно і фортеця Сант-Ельмо - вони поруч і маст си обов"язково!!! ВИди неймовірні 5. Королівський палац у самому Неаполі 6. Помпеї, якщо цікаво
По їжі не підкажу
в метро можна покататися (станція Toledo) та фунікулері. поїсти мабуть багато де. запам'яталися тільки солодке в Pasticcerie Leopoldo тут https://maps.google.com/maps?vet=10CAAQo...980a0b9d8bb23d1 піцу десь гарну в ресторані біля площі Джузеппе Гарібальді їли, але вже точно не згадаю де. наскільки я зрозумів треба йти туди де місцеві в черзі стоять і в печі на дровах готують.
Був у 2021. Неаполь ну дуже незвичний. Трафік ще дикіший ніж в Києві Райони далі від центру можуть бути стрьомні. Помпеї вже порадили, туда дуже просто дістатися - хвилин 40 на трамває-електричці. Я ще їздив поїздом (годинку) у Віетрі-суль-Маре, пішки вниз до Салерно і назад поїздом. Це фактично східний початок Амальфітанської рів'єри. На саму рів'єру треба брати вже авто в прокат, але проїхатися від Салерно до Соренто всю рів'єру - це шик. Кларксон не дасть збрехати Але в липні може бути багатолюдно.
Був у 2021. Неаполь ну дуже незвичний. Трафік ще дикіший ніж в Києві Райони далі від центру можуть бути стрьомні. Помпеї вже порадили, туда дуже просто дістатися - хвилин 40 на трамває-електричці. Я ще їздив поїздом (годинку) у Віетрі-суль-Маре, пішки вниз до Салерно і назад поїздом. Це фактично східний початок Амальфітанської рів'єри. На саму рів'єру треба брати вже авто в прокат, але проїхатися від Салерно до Соренто всю рів'єру - це шик. Кларксон не дасть збрехати Але в липні може бути багатолюдно.
Та простіше просто в Амальфі катером. Впевнена, там влітку курсують пару раз на годину. До того ж, з моря теж дуже красиво. Можна і по землі ОТ - там автобуси курсують регулярно (тільки закачує трохи, але види теж красиві)