Взяв недорогі авіаквитки з Кишинева в Неаполь, на липень. Хочу вигуляти сім"ю поки є можливість. Хто там був/відпочивав, давайте поради що дивитись, де гуляти, що їсти. Плануємо чотири дні в Неаполі і п"ять днів на острові Іскія.
1. В Неаполі майже всі церкви безкоштовні, а в них досить багато творів-оригіналів відомих художників, тому якщо цікаво, то просто гуляйте по місту і заходьте, церков багато 2. З"їздіть на 1 день в Казерту - там ВЕЛИЧЕЗНИЙ королівський палац і сад (в саду не була, бо була в Неаполі взимку, сад був зачинений). 3. Національний археологічний музей - суперколекція всього, що викопали з Помпеїв. Дуже цікаво 4. МОнастир Сан Мартіно і фортеця Сант-Ельмо - вони поруч і маст си обов"язково!!! ВИди неймовірні 5. Королівський палац у самому Неаполі 6. Помпеї, якщо цікаво
По їжі не підкажу
в метро можна покататися (станція Toledo) та фунікулері. поїсти мабуть багато де. запам'яталися тільки солодке в Pasticcerie Leopoldo тут https://maps.google.com/maps?vet=10CAAQo...980a0b9d8bb23d1 піцу десь гарну в ресторані біля площі Джузеппе Гарібальді їли, але вже точно не згадаю де. наскільки я зрозумів треба йти туди де місцеві в черзі стоять і в печі на дровах готують.
Був у 2021. Неаполь ну дуже незвичний. Трафік ще дикіший ніж в Києві Райони далі від центру можуть бути стрьомні. Помпеї вже порадили, туда дуже просто дістатися - хвилин 40 на трамває-електричці. Я ще їздив поїздом (годинку) у Віетрі-суль-Маре, пішки вниз до Салерно і назад поїздом. Це фактично східний початок Амальфітанської рів'єри. На саму рів'єру треба брати вже авто в прокат, але проїхатися від Салерно до Соренто всю рів'єру - це шик. Кларксон не дасть збрехати Але в липні може бути багатолюдно.
Був у 2021. Неаполь ну дуже незвичний. Трафік ще дикіший ніж в Києві Райони далі від центру можуть бути стрьомні. Помпеї вже порадили, туда дуже просто дістатися - хвилин 40 на трамває-електричці. Я ще їздив поїздом (годинку) у Віетрі-суль-Маре, пішки вниз до Салерно і назад поїздом. Це фактично східний початок Амальфітанської рів'єри. На саму рів'єру треба брати вже авто в прокат, але проїхатися від Салерно до Соренто всю рів'єру - це шик. Кларксон не дасть збрехати Але в липні може бути багатолюдно.
Та простіше просто в Амальфі катером. Впевнена, там влітку курсують пару раз на годину. До того ж, з моря теж дуже красиво. Можна і по землі ОТ - там автобуси курсують регулярно (тільки закачує трохи, але види теж красиві)
Був у 2021. Неаполь ну дуже незвичний. Трафік ще дикіший ніж в Києві
проїхав через Неаполь (в т.ч. центр) на авто в червні 23го, не знаю що таке "дикий" трафік, нічого такого не помітив. паркінги підземні так, трохи "дикі", не зовсім пристосовані для авто розміром з ХС90.
як на мене піднятися на вершину Помпей в топі, якщо не в спеку. Амальфі обов'язково до відвідування, краще на прокатному авто проїхати все узбережжя, воно того варте.
де їсти залежить від бюджету. в нас на набережній в одному ресторані в рахунок вписали 25 євро тільки за сервірування столу (2 дорослі + 3 дітей) хоча в прайсі в меню такого не було чайових не залишив після такого звісно.
Помпеї, звісно. Must see. Видіилити на них щонайменше цілий день.
Хочемо сумістити Везувій і Помпеї. Чи не варто?
Ну якщо просто пробігти по Помпеям, то можете. Я б обрала тільки Помпеї. У спеку довгий підйом вгору, щоб побачити..... велииииику яму, ну таке. Види на Неаполь з Везувію красиві. Підйом досить виснажливий (малих дітей не буде?)
Ну якщо просто пробігти по Помпеям, то можете. Я б обрала тільки Помпеї. У спеку довгий підйом вгору, щоб побачити..... велииииику яму, ну таке. Види на Неаполь з Везувію красиві. Підйом досить виснажливий (малих дітей не буде?)
Малих не буде, наймолодшій 16 років. Але не дуже любителі ходити в гору.