Skoda Fabia - дорожча, на трасі гірша Peugeot/Citroen/Opel/Fiat/Jeep ітд, тобто весь Стелантіс, який влізе в 22 тис. Nissan Juke - дорожчий, на трасі гірший Renault Duster... Ще раз пояснюю - це якийсь або тролінг або я чогось не розумію. Я не стверджував, "краще інших з С-класу", а наголошував, що за ціну Б-класу отримуєм авто, яке їде і везе як С...
Ти стверджував "по дорослому", чого в описаному варіанті немає аж ніяк. Це саме дно того що є на ринку, як і інші перечислені тобою варіанти.
Ок, визнаю брак досвіду. Міняю думку: Скала - це дно ринку і їде відповідно цьому дну. На трасі це буде те саме, що Фабія, Жук, Пежо 2008, Дастер ітд...
Окей, так а що в цьому класі їде гірше? Не "по дорослому"?
Кащука не питав? Він те ж саме казав на тесті)
Проблема в тому, що 1.6 який ставили надцять років, ще гірше дно.
Проїхав на канонічній з 8-клапанним 1.6 (вже не пам'ятаю код двигуна) ~140 тис. Нічого особливого. Овоч, звісно, але нарікань по надійності - нуль.
Не знаю як їде цей 1.0 з турбіною, але із відгуків які найшов в ютубі, то більшість здивована в кращу сторону.
Брав напрокат Golf 7 з 1.0 та DSG на 110 коней. Враження прогнозовані - старт з місця та на невеликих швидкостях суб'єктивно відчувається більш менш норм. Для міста динаміки вистачало з головою. На трасі все швидко та очікувано закінчується. Безпосередньо з 1.6 не порівнював. Суб'єктивно 1.6 на канонічній запам'ятався як абсолютний овоч, а 1.0 турбо на Гольфі хоч в якихось режимах трохи "їде".
Потужності їм вистачає, ходили два рази на тест-драйв, сумніви визиває 1.0.
У нас народ любить від головного питання піти на свої улюблені Якщо їм сподобалося та вистачає, то брати, спробувавши докупити додаткову гарантію, коли так хвилюються. З іншого боку, з тими річними пробігами хвилюватися марно.
Октаха на літрі... що за часи пішли... От в наші часи октавія була на 1,8! 1,9!
Мова не за Октавією, і чесно кажучи, в мене зараз авто розміром з Октавією, але самі гарні спогади за кузов Хюндай який був, дуже зручне авто для міста і якось багажника вистачало.
До речі, ELANTRA з 1,6 двигуном на автоматі буде десь +-1 млн грн коштувати.
Не знаю, хто такий Кащук, але маю багато досвіду з Golf 1.4 на 122 кс. Навіть там немає "по дорослому". Важко йому на трасі, а якщо ще й пара людей сидить та з багажем, "мертві бджоли". 1.4 на 150 - краще, але загалом також більше міська історія.
Октаха на літрі... що за часи пішли... От в наші часи октавія була на 1,8! 1,9!
Мова не за Октавією, і чесно кажучи, в мене зараз авто розміром з Октавією, але самі гарні спогади за кузов Хюндай який був, дуже зручне авто для міста і якось багажника вистачало.
До речі, ELANTRA з 1,6 двигуном на автоматі буде десь +-1 млн грн коштувати.
Їх цікавить Шкода, також Елантра довгий седан, для міста точно не варіант, тим паче +2 тис доларів додаткових витрат. Даже пропонувати не буду.
Не знаю, хто такий Кащук, але маю багато досвіду з Golf 1.4 на 122 кс. Навіть там немає "по дорослому". Важко йому на трасі, а якщо ще й пара людей сидить та з багажем, "мертві бджоли". 1.4 на 150 - краще, але загалом також більше міська історія.
Траси немає від слова зовсім, з'їздити раз-два в місяць 50км до батьків, це не траса. Авто купляють в 90% для міста. Тому давайте зав'язувати про трасу і подорожі на тисячі кілометрів.
чи нове? Так розумію що б.у., а б.у. це все залежить від стану в якому взяв (наскільки вдало вибрав, наскільки грошей зажав при покупці).
Фішка в тому, якось розговорились на СТО Рено, із власником іншого Рено, і виявилось, що в нього була Альтея, те саме що в мене, тільки кузов інший, і о чудо, болячки і проблеми 1 в 1 і +- на такому самому пробігу. Співпадіння? Не думаю. Проблема в іншому, коли пересідаєш із "ненадійного" корейця в божественний ФВ груп, а в ньому після 100тис починаються проблеми, яких в Хюндаї і близько не було, оце бісило.
риторический вопрос: "Кто купит Scala на вторичке с пробегом 100+ тыс.км.???!!!" догадываюсь - что это авто потом будет "памятником"... алюминиевый блок - не нашел инфу - гильзованный или с так называемым "революционным лазерным напылением"...если гильзованный - то это куда ни шло...если с лазерным напылением - то это "одноразовая мина замедленного действия" - может прийти "маленький зверек" сразу и альтернативой будет только покупка такого же двигателя б/у... радует, что заявляется масло 5W-30 - значит по тепловым зазорам еще более\менее...как утверждает статистика - цепь придется менять на пробеге 100-150 тыс. км. - естественно - до того, как растянется цепь - авто с таким двигателем будет лучше поменять, чтобы дорогостоящую замену цепи делал уже новый "счастливый владелец" авто...
Важко йому на трасі, а якщо ще й пара людей сидить та з багажем, "мертві бджоли". 1.4 на 150 - краще, але загалом також більше міська історія.
Для підтримки швидкості 140-160 хетчбеку з сучасним середнім опором повітря вистачає 50-70 к.с. Нехай з втратами буде 60-80 к.с. Тобто і для 1,0 TSI і для 1,4 TSI 122 к.с. - це вистачило би 2-3 тис. обертів (при моменті 200). Тому Гольфу точно не важко. Чому важко водію то це інша справа, але ніякого відношення до двигуна вона не має. В такому режимі єдине, що мене напружувало - це епізодичні переключення з 6-ї на 5-у. Якраз на 1,0 TSI його теоретично б бути не мало, оскільки потужності там процентрів на 30-40 більше...
риторический вопрос: "Кто купит Scala на вторичке с пробегом 100+ тыс.км.???!!!" догадываюсь - что это авто потом будет "памятником"...
Висновок? Треба брати що? Якщо припустити, що Рено Сценік в салонах вже десь 10 років як не є...
риторический вопрос: "Кто купит Scala на вторичке с пробегом 100+ тыс.км.???!!!" догадываюсь - что это авто потом будет "памятником"...
так вибирати будуть з аналогічних 1.0-1.2 літри, бо в цьому класі посуті всі авто такі, і шкода буде не найгіршим вибором
Висновок? Треба брати що? Якщо припустити, що Рено Сценік в салонах вже десь 10 років як не є...
Тойоту - божественную ТОЙОТУ или ХОНДА, пока они делают качественные надежные авто на многие годы счастливой эксплуатации...или БУБАРУ... а это, как ни крути - не "стакан сока в 1 литр"...а 2,0/2,4/2,5 двигатели... какой, нафик, ВАГ???!!!о чем вы???!!! или Мазду, если вы девочка... П.С. насколько помню - Сценики в Украине официально не продавались...
Тойоту - божественную ТОЙОТУ или ХОНДА, пока они делают качественные надежные авто на многие годы счастливой эксплуатации...или БУБАРУ... а это, как ни крути - не "стакан сока в 1 литр"...а 2,0/2,4/2,5 двигатели
Це з віком маразм такий наступає і околесиця в голові? В бюджеті за 900тис, пропонувати авто за 1.4млн. Сам чого не купиш нову Хонду або Тойоту? Пішов і купив. Делов то.
чи нове? Так розумію що б.у., а б.у. це все залежить від стану в якому взяв (наскільки вдало вибрав, наскільки грошей зажав при покупці).
Фішка в тому, якось розговорились на СТО Рено, із власником іншого Рено, і виявилось, що в нього була Альтея, те саме що в мене, тільки кузов інший, і о чудо, болячки і проблеми 1 в 1 і +- на такому самому пробігу. Співпадіння? Не думаю. Проблема в іншому, коли пересідаєш із "ненадійного" корейця в божественний ФВ груп, а в ньому після 100тис починаються проблеми, яких в Хюндаї і близько не було, оце бісило.
Ну і які болячки в того Сіата? Ок, склопідіймачі - дійсно чисто їхня болячка. Ну я за 120К км коробку робив 1 раз (а взяв авто 10-річне). Тому якщо в тебе було якихось купа проблем - то скоріш всього взяв уже в такому стані. Я скажу чесно що на момент покупки взяв по верху ринку, за 8.5К, в той час як дно було по 7К. З таким же успіхом можу сказати що Ford Connect 2007 року це повне дно, бо за 11 місяців їзди ( 34К км), перше авто, ремонтував дуже багато і ще багато лишалось на момент продажу, але краще себе не обманювати і признатись що купив хлам на колесах з якого до мене надто багато соку висосали, так що попрошу Seat Altea XL не ображати
риторический вопрос: "Кто купит Scala на вторичке с пробегом 100+ тыс.км.???!!!" догадываюсь - что это авто потом будет "памятником"... алюминиевый блок - не нашел инфу - гильзованный или с так называемым "революционным лазерным напылением"...если гильзованный - то это куда ни шло...если с лазерным напылением - то это "одноразовая мина замедленного действия" - может прийти "маленький зверек" сразу и альтернативой будет только покупка такого же двигателя б/у... радует, что заявляется масло 5W-30 - значит по тепловым зазорам еще более\менее...как утверждает статистика - цепь придется менять на пробеге 100-150 тыс. км. - естественно - до того, как растянется цепь - авто с таким двигателем будет лучше поменять, чтобы дорогостоящую замену цепи делал уже новый "счастливый владелец" авто...
Ну хтось же купує секонд з Європи типу Сценіка чи Мегана з типу надійним К9К, але з овер 300К реального пробігу(160 на приборці тут, зазвичай стандартна цифра у наших перебаєрів).
Був досвід використання прокатних авто з 1.0 tsi (Scala і Fabia) з різними КПП. На механіці мені прямо сподобався цей "пакет соку", це точно не про спорт, але Scala абсолютно адекватно з ним тримається на трасі і в місті. Fabia з аналогічним мотором і DSG залишила дуже суперечливі враження: на трасі питань немає, але по місту все набагато гірше: коробка постійно хоче провалити оберти в зону, де крутного моменту у літрового мотору вочевидь замало, що призводить до постійного перебору передач і суттєвих затримок при прискоренні. Припускаю, що це могли бути проблеми конкретного екземпляру, але пробіг у авто був трохи більше за 9 тис. км, тому машина цілком свіжа. При цьому досвід їзди на звʼязці 1.5 TSI + DSG в мене теж був і там аналогічних проблем не відчувалось.
Був досвід використання прокатних авто з 1.0 tsi (Scala і Fabia) з різними КПП. На механіці мені прямо сподобався цей "пакет соку", це точно не про спорт, але Scala абсолютно адекватно з ним тримається на трасі і в місті. Fabia з аналогічним мотором і DSG залишила дуже суперечливі враження: на трасі питань немає, але по місту все набагато гірше: коробка постійно хоче провалити оберти в зону, де крутного моменту у літрового мотору вочевидь замало, що призводить до постійного перебору передач і суттєвих затримок при прискоренні. Припускаю, що це могли бути проблеми конкретного екземпляру, але пробіг у авто був трохи більше за 9 тис. км, тому машина цілком свіжа. При цьому досвід їзди на звʼязці 1.5 TSI + DSG в мене теж був і там аналогічних проблем не відчувалось.
А як у подібних двигунів з прогрівом взимку?
Тут не підкажу, оскільки користувався обома машинами по 5-7 днів у відрядженнях і це було в вересні минулого року, коли морозів немає в Європі.